Ελλάδα: Δεν συμφωνεί με τις αντιδράσεις στην απόφαση του reference group ο Ηλίας Κοκοτός!

Σε κάθε δράση υπάρχει και αντίδραση και όπως φαίνεται τα διάφορα στρατόπεδα που έχουν αρχίσει να σχηματοποιούνται μεταξύ των δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων και δημιουργών, παίρνουν θέση σε σχέση με την απόφαση της EBU για την ακύρωση της Eurovision 2020 και τον αποκλεισμό των φετινών συμμετοχών από τον επόμενο διαγωνισμό.

Σε προηγούμενο άρθρο μας, σας ενημερώσαμε για αυτούς που πρωτοστατούν στην αντίθεση στην απόφαση του Reference Group, να αποκλειστούν οι φετινές συμμετοχές του διαγωνισμού από την Eurovision 2021.

Αντίθετος όμως σε αυτή τη λογική, που εκφράστηκε κυρίως από τον συνθέτη Boris Milanov, είναι ο πρώην αρχηγός αποστολής της Τσεχίας, Jan Bors. Σε μακροσκελή του δήλωση στο Facebook ο Jan διαφωνεί ξεκάθαρα με τον Milanov και την επίθεση που αυτός πραγματοποιεί στο Reference Group και τις αποφάσεις του.

Υπάρχουν κάποιοι τραγουδοποιοί [που] νιώθουν πικραμένοι τώρα – φυσικά, είναι η δουλειά τους και κάνουν μουσική κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. [Βλέπουν την Eurovision σαν μια ευκαιρία και για κάποιο λόγο δεν βλέπουν ότι ένα τέτοιο τραγούδι είναι ζωντανό και αν είναι ωραίο, θα λειτουργήσει ακόμα και χωρίς τη Eurovision. Τίποτα δεν έχω εναντίον αυτού, αλλά αυτή η στάση, τους κάνει να φαίνονται ανόητοι στα μάτια μου.

Και αυτό είναι το σκιερό μέρος του διαγωνισμού. Έγινε μια επιχείρηση τραγουδιού για μερικούς και γι ‘αυτό αισθάνεσαι μερικές φορές την έλλειψη πρωτοτυπίας, γενικής μουσικής και τραγουδιού “just-for-Eurovision”.

Jan Fros Bors, πρώην αρχηγός αποστολής της Τσεχίας.

Στα παραπάνω φαίνεται ότι συμφωνεί απόλυτα και ο Ηλίας Κοκοτός, project manager της Dream Team που με σχόλιο του υπερθεματιζει τις απόψεις του Jan Bors.

Όταν ακυρώνετε μια εκδήλωση, όλοι χάνουν: ξενοδόχοι, εταιρείες παραγωγής, καταστήματα λιανικής πώλησης, ραδιοτηλεοπτικοί φορείς κ.λπ.
Το γεγονός ότι ένα τραγούδι κυκλοφορεί, προωθείται, είναι διαθέσιμο για όλους να το ακούσουν, δεν πρέπει να θεωρείται «απώλεια». Οι συμμετοχές του 2020 ίσως δεν έχουν την ευκαιρία να προωθηθούν όπως όλα τα άλλα τραγούδια της Eurovision, αλλά η έκθεση που έχουν είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι εάν ο ίδιος τραγουδιστής μόλις κυκλοφορούσε ένα single.

Ηλίας Κοκοτός, project manager της “Dream Team”.

H ομάδα που βρίσκεται πίσω από την φετινή μας συμμετοχή, φαίνεται ότι συμφωνεί με την άποψη του Reference Group για τον αποκλεισμό των φετινών τραγουδιών από την Eurovision 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες μας θα συμφωνούσαν μόνο αν η δυνατότητα συμμετοχής με το ίδιο τραγούδι ίσχυε υποχρεωτικά για όλους και όχι εθελοντικά για όποια χώρα επιθυμεί, όπως ζητούν Γερμανία, Αζερμπαιτζάν, Άγιος Μαρίνος κλπ

Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή η Stefania δήλωσε ότι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2021 με ένα άλλο τραγούδι, αφού το SUPERG!RL σε 14 μήνες θα ακούγεται “παλιό”.

Αυτό εξάλλου λέει και η κοινή λογική. Ποιο θα είναι το ενδιαφέρον του κοινού αν πραγματοποιηθεί ένας διαγωνισμός με τραγούδια που κυκλοφόρησαν ακόμα και 17 μήνες πριν;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις με την Eurovision 2020!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    Τα τραγούδια δεν είναι κονσέρβες να έχουν ημερομηνία λήξεως. Αυτή η διαρκής αντιμετώπισή τους από κάποιους ως μόνο εμπορικά προϊόντα που παλιώνουν είναι μειωτική για τα ίδια τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες.

    Απάντηση
  2. Reverb
    Reverb says:

    Επιπλέον, το κοινό των τριών show του Μαΐου δεν περιορίζεται μόνο στη φούσκα των σκληροπυρηνικών φανς και όσων παρακολουθούν τη national finals season. Οπότε σε ποιο ακριβώς μειωμένο ενδιαφέρον αναφέρεστε; Το κοινό που καθορίζει το αποτέλεσμα θα ακούσει κατά σημαντική πλειοψηφία τα τραγούδια τη βραδιά του τελικού.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *