Ελλάδα: Με θετικό πρόσημο η αντίδραση της ΕΡΤ – Editorial

Θετικά εξέπληξε η ΕΡΤ τους περισσότερους, με την άμεση θα λέγαμε αντίδραση και την ανακοίνωση της, ότι η Stefania θα μας εκπροσωπήσει το 2021 στον διαγωνισμό της Eurovision, μετά την φετινή ακύρωσή του.

Από τις πρώτες τηλεοράσεις που αντέδρασαν η ΕΡΤ

Η διοργανώτρια χώρα Ολλανδία ουσιαστικά ήταν αυτή που έδειξε τον δρόμο θα λέγαμε, στις άλλες δημόσιες τηλεόρασεις της Ευρώπης. Λίγα λεπτά κυριολεκτικά μετά την ακύρωση του διαγωνισμού, η δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι ο Jeangu Macrooy θα εκπροσωπήσει την χώρα το 2021, θέλοντας να του δώσουν την ευκαιρία να ολοκληρώσει αυτό το οποίο λόγω κορωνοιού δεν κατάφερε φέτος.

Την σκυτάλη πήρε σχεδόν αμέσως μετά την Ολλανδία, η Ισπανία, η Κροατία και αμέσως μετά η Ελλάδα, που έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι οι καλλιτέχνες που είχαν επιλεγεί για το 2020, θα έχουν την ευκαιρία τους το 2021, αναγνωρίζοντας ευθαρσώς, ότι θα ήταν μεγάλη αδικία να μην συμβεί αυτό.

Κι άλλες χώρες από χθες ακολούθησαν το παραπάνω παράδειγμα, αφού η Λετονία, η Ουκρανία και η Γεωργία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επιβεβαίωσαν τους ίδιους καλλιτέχνες και για την Eurovision 2021.

Θετικές αντιδράσεις για την ΕΡΤ

Οι αντιδράσεις μετά την χθεσινή ανακοίνωση (18/3) της ΕΡΤ, στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν παραπάνω από θετικές. Τόσο οι Έλληνες, όσο και οι ξένοι fans υποδέχθηκαν πολύ θερμά, τα γρήγορα αντανακλαστικά της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, που έπραξε κάτι αυτονόητο, αλλά που δεν μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν.

Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική γραφειοκρατία πολλές φορές στο έχει φρενάρει διαδικασίες και αποφάσεις, αμαυρώνοντας τις όποιες θετικές προθέσεις υπήρχαν. Αυτή την φορά όμως η ΕΡΤ όχι απλά αντέδρασε αμέσα, αλλά έδειξε το δρόμο και στις άλλες δημόσιες τηλεοράσεις της Ευρώπης να πράξουν αυτό που πρέπει.

Σουηδία και Εσθονία στο επίκεντρο των αντιδράσεων

Στον αντίποδα των παραπάνω είναι η Εσθονία και η Σουηδία. Αμφότερες ανακοίνωσαν ότι θα προσπεράσουν τους φετινούς εκπροσώπους τους και νικητές των εθνικών τους τελικών και θα εκπροσωπηθούν το 2021 στην Eurovision από τους καλλιτέχνες που θα καταφέρουν να πάρουν το χρίσμα, στους εθνικούς τελικούς που θα διοργανώσουν κανονικά του χρόνου.

Η Εσθονία μάλιστα, λίγα λεπτά μετά την ακύρωση του διαγωνισμού, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει το Eesti Laul και το 2021 και έδωσε απλά μία θέση στα ημιτελικά στον Uku Suviste (φετινό νικητή του Eesti Laul) ως αντιστάθμισμα του γεγονός ότι δεν διαγωνίσθηκε στην Eurovision 2021, όχι από δική του υπαιτιότητα., αλλά εξαιτίας των έκτακτων περιστάσεων που βιώνουμε.

Στην ίδια λογική κινείται και η Σουηδία, αφού οι Mamas παρά την φετινή τους νίκη στο Melodifestivalen, δυστυχώς χάνουν το δικαίωμα τους να εκπροσωπήσουν την χώρα τους στο διαγωνισμό, αφού η δημόσια τηλεόραση της χώρας θα πραγματοποιήσει και για το 2021 το Melodifestivalen για την επιλογή του εκπροσώπου τους.

Στάση αναμονής από τις υπόλοιπες χώρες

Οι υπόλοιπες χώρες προς το παρόν κρατούν στάση αναμονής και περιμένουν την ανακοίνωση του Reference Group για τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού. Πάντως και μετά την δημοσιοποίηση των προθέσεων πολλών δημόσιων τηλεοράσεων ήδη, αυτό που αναμένεται από το Reference Group είναι να προτρέψει όλες τις χώρες να στείλουν τους ίδιους καλλιτέχνες, χωρίς όμως να μπορεί να τους υποχρεώσει σε αυτό.

Για αυτό ακριβώς το λόγο, πιστεύουμε ότι η ΕΡΤ σε αυτή την περίπτωση, βρέθηκε γρήγορα στην σωστή πλευρά των πραγμάτων, δείχνοντας ότι ξέρει να γνωρίζει το δίκαιο, αλλά και εκπέμποντας το σωστό παράδειγμα προς όλους!

Επειδή λοιπόν τα καλά αξίζει και πρέπει να λέγονται, θερμά συγχαρητήρια από όλους μας!

1 reply
  1. john T
    john T says:

    Εγω στεναχωρήθηκα οχι γιατι ακυρωθηκε ο διαγωνισμος αφου υπαρχει σοβαρος λογος ,αλλα επειδη η ομαδα γιαννη και οι αλλοι ησασταν πολυ αισιοδοξοι φετος οσο αφορα την σκηνικη παρουσια και την απήχηση που θα ειχε αλλα και γενικα της ολης προσπαθειας !! τωρα ειστε το ιδιο και για του χρονου ? γιαννη τωρα που υπαρχουν και σχεσεις με την ερτ απο τη πλευρα σας προσπαθειστε να τους πείσετε να κανει εναν τελικο με 4 τραγουδια και να επιλεξει το κοινο ,υπαρχει χρονος πλεον !! εσυ γιαννη τι πιστευεις;(η ομαδα θα ειναι η ιδια;)

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *