Ισραήλ: Με το “Feker Libi” η Eden Alene στο Ρότερνταμ!

Στις 4 Φεβρουαρίου, νικήτρια του HaKokhav Haba L’Eurovizion 2020 αναδείχθηκε η Eden Alene. Πολύ γρήγορα ο ραδιοτηλεοπτικός του Ισραήλ, KAN, δημιούργησε ένα campus συνθετών στο οποίο έλαβαν μέρος οι κορυφαίοι δημιουργοί της χώρας. Στις 13 Φεβρουαρίου δημοσιοποιήθηκαν οι τίτλοι αλλά και οι συνθέτες των τεσσάρων υποψηφίων τραγουδιών για την Eden, ενώ στις 27 Φεβρουαρίου ακούσουμε τα τέσσερα αυτά τραγούδια.

Πριν από λίγο το Ισραήλ επέλεξε την συμμετοχή του μέσω του “The Next Song to Eurovision” , όπου η Eden Alene παρουσίασε τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια. Η Lucy Ayoub, που ήταν μια και εκ των περσινών παρουσιαστών του διαγωνισμού στο Τελ Αβίβ, φιλοξένησε την εκπομπή επιλογής.


Τα 4 τραγούδια που παρουσιάστηκαν στον αποψινό τελικό ήταν τα εξής:

  1. Savior In The Sound
  2. Roots
  3. Rakata
  4.  “Feker Libi

Η ψηφοφορία αποτελούταν τόσο από το τηλεοπτικό κοινό όσο και από μια επαγγελματική κριτική επιτροπή:

  • 30% ακροατήριο / τηλεόραση
  • 65% επαγγελματική κριτική επιτροπή
  • 5% κριτές του HaKokhav Haba L’Eurovizion 2020

Στο τέλος της βραδιάς, νικητήριο τραγούδι αναδείχθηκε το “Feker Libi” και θα είναι αυτό με το οποίο η Eden Alene θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ εκπροσωπώντας το Ισραήλ.

Παρακάτω δείτε την εμφάνιση της Eden Alene στο “Feker Libi” κατά την διάρκεια του αποψινού τελικού

Πως σας φαίνεται η 44η συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό της Eurovision;

Το Ισραήλ θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού στις 12 Μαΐου 

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. George
    George says:

    Μια ερωτηση προς τους διαχειριστες του site:Το τραγουδι αυτο το ”Feker Libi” ειναια υτο που κατεθεσε η Ειρηνη Παπαδοπουλου στην ΕΡΤ και τελικα απορριφθηκε?Γνωριζει καποιος να μας πει?Ευχαριστω!

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Και τα 4 ήταν μετριότατα και θύμιζαν κακά αντίγραφα άλλων τραγουδιών.
    Το νικητήριο ίσως να ναι το πιο εύπεπτο αλλά είναι αχταρμας! Συνδυάζει τόσα διαφορετικά είδη ανεπιτυχώς (σε αντίθεση με το toy).
    Προσωπικά μου θυμίζει κάτι από waka waka της Σακίρα και το haba haba (Νορβηγία 2011). Νομίζω στον δυνατό πρώτο ημιτελικό θα χει την ίδια κατάληξη με τη συμμετοχή της Νορβηγίας τον ’11(αποκλεισμός).
    Θεωρώ απίθανο οι επιτροπές να το έχουν ψηλά, ότι κάνει στο κοινό και αυτό στο κοινό των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Κρίμα γιατί η κοπέλα έχει πολύ καλή φωνή…
    Πάντως, ακόμα και σε αυτούς που δεν άρεσε το δικό μας superg!rl (απολύτως σεβαστο) πρέπει να παραδεχτούν ότι στο είδος του “ethnic-pop” με τους ευρύτερους όρους της Eurovision είναι με διαφορά το καλύτερο (συγκριτικά με Αρμενία, Ισραήλ, Σερβία κλπ)

    Απάντηση
  3. Giorgos
    Giorgos says:

    Πολύ ωραία επιλογή θα ξεσηκώσει την αρένα σίγουρα!! Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και στο rakata αλλά το λαιβ του rakata ήταν βαρετό και μετα με κέρδισε το roots! Περίμενα ότι θα διάλεγαν το roots!καλη επιτυχία Ισραήλ!

    Απάντηση
  4. C'est tout :)
    C'est tout :) says:

    Βλέποντας όλα τα live, δεν έκαναν την καλύτερη επιλογή. Το roots ήταν πολύ πιο δυνατό σκηνικά, πιο μοντέρνο και λιγότερο στερεοτυπικό

    Απάντηση
  5. C.G
    C.G says:

    Εντελώς διαφορετική άποψη είχα από τις στούντιο βέρσιονς σε σχέση με τις live εμφανίσεις. Το νικητήριο μου φαινόταν καλή περίπτωση αλλά live φαίνεται λίγο. Η τραγουδίστρια έχει φωνάρα αλλά δεν τις ταιριάζει νομίζω αυτό το τραγούδι. Για μένα αυτό το τραγούδι θέλει μια άλλη φωνή πιο ώριμη ηλικιακά και μια καλλιτέχνιδα πιο ντίβα επί σκηνής, πιο εκρηκτική. Από την άλλη το τραγούδι “Savior In The Sound” που δεν το ξεχώρισα στις στούντιο βέρσιονς νομίζω της πήγαινε περισσότερο και αναδείκνυε καλύτερα την φωνάρα της και μου έκανε και πιο ταιριαστό για την ηλικία της και την χροιά της φωνής της. Εν ολίγοις κάτι μου κλωτσάει.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *