Λιθουανία: Δε θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία για τα γυρίσματα της postcard οι The Roop!

Η πανδημία του κορονοϊού βάζει “στοπ” στα ταξιδιωτικά πλάνα των εκπροσώπων της Λιθουανίας. Οι The Roop, ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής Eurovision, ακύρωσαν την παρουσία τους στα pre-parties και στα γυρίσματα της postcard!

Αυτό σημαίνει πως δε θα εμφανιστούν στο London Eurovision Party  στις 29 Μαρτίου και στο Eurovision in Concert στο Άμστερνταμ στις 4 Απριλίου. Έτσι, τα δύο μεγάλα πάρτι θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία των The Roop. Φυσικά, ελπίζουν η κατάσταση να έχει βελτιωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου προκειμένου να συμμετάσχουν κανονικά στο Ρότερνταμ τον Μάιο!

Η χώρα της Βαλτικής έχει λάβει διάφορα μέτρα στα πλαίσια της καταπολέμησης του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων, έχουν κλείσει σχολεία και πανεπιστήμια καθώς και οι δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο ιός.

Δεν ταξιδεύουν για τα γυρίσματα της postcard

Παράλληλα, το συγκρότημα αποφάσισε να μην ταξιδέψει στην Ολλανδία για τα γυρίσματα της postcard αυτό το Σαββατοκύριακο. Το γεγονός αυτό προσθέτει ακόμα έναν πονοκέφαλο στους διοργανωτές, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν μια πολύ δυσμενή κατάσταση.

Όπως εξηγεί ο τραγουδιστής των The Roop, Vaidotas Valiukevičius:

Δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε την υγεία μας ή τη δημόσια υγεία. Θα ακολουθήσουμε τις συστάσεις της κυβέρνησης για να αποφύγουμε τα ταξίδια στο εξωτερικό. Πιστεύουμε ότι η πρόληψη είναι το κλειδί για να επανέλθουμε όλοι στην κανονικότητα.

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Mantas Banišauskas ,αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ο κόσμος πρέπει να είναι πολύ ενωμένος αυτή τη στιγμή. Τώρα δεν είναι περίοδος πολέμου, αλλά περίοδος συγκέντρωσης. Ανυπομονούμε να συναντήσουμε όλους τον Μάιο στο Ρότερνταμ και θέλουμε να διαδώσουμε στον κόσμο τον καλό ιό του χορού του On Fire.

Από τη μεριά του ο επικεφαλής της λιθουανικής αποστολής, Audrius Giržadas, βλέπει την απόφαση αυτή ως τη μόνη λογική επιλογή σε αυτή την έκτακτη κατάσταση:

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι πρέπει να καθυστερήσουμε το προγραμματισμένο ταξίδι των εκπροσώπων μας. Αλλά μια τέτοια απόφαση είναι το μόνο σωστό βήμα στην περίπτωση αυτή. Κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους εξωτερικούς κινδύνους και τις επισκέψεις.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η αγωνία κορυφώνεται καθώς τα κρούσματα κορονοϊού ανά την Ευρώπη αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς. Ευχής έργον θα ήταν να διεξαχθεί κανονικά ο αγαπημένος μας διαγωνισμός τον Μάιο. Οι καθοριστικές αποφάσεις για την τύχη του διαγωνισμού θα ληφθούν σε ένα μήνα από τώρα, κάπου στα μέσα Απριλίου. Τώρα είναι πολύ νωρίς για όποιες εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν σχετικά με την εξάπλωση του ιού και τις συνέπειες της.Όμως μέχρι τότε άπαντες πρέπει να δείξουν την κατάλληλη προσοχή κατά την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης! Προσέχουμε, για να έχουμε…..

https://www.youtube.com/watch?v=1EAUxuuu1w8

πηγή: eurovisionworld.com

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *