Λιθουανία: Με εθνικό τελικό για την Eurovision 2021 | Πρόσκληση στους The Roop για μια θέση στον τελικό

Πριν από λίγο, το δημόσιο κανάλι της Λιθουανίας, LRT, επιβεβαίωσε την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2021 και πως η επιλογή της συμμετοχής θα γίνει μέσω εθνικού τελικού όπως είθισται.

Ως εκ τούτου, οι εκπρόσωποι της χώρας The Roop που θα ταξίδευαν στο Ρόττερνταμ για την Eurovision 2020 χάνουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Λιθουανία στην επερχόμενη διοργάνωση, αλλά έχουν δεχθεί πρόσκληση για μια απευθείας θέση στον τελικό.

Παράλληλα, το κανάλι αποφάσισε να αποζημιώσει το συγκρότημα με το ποσό που συγκεντρώθηκε από τις ψήφους του τηλεοπτικού κοινού καθόλη την διάρκεια του εθνικού τελικού της χώρας, ποσό που φτάνει τα 20,300 ευρώ.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το συγκρότημα έχει ήδη επενδύσει πολύ χρόνο και χρήμα σε αυτό (την Eurovision), γι ‘αυτό και αποφασίσαμε να αποζημιώσουμε τους The Roop με όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την ψηφοφορία και που θα τα χρησιμοποιούσαμε για την προετοιμασία της Eurovision.

Gytis Oganauskas, Γενικός Διευθυντής της LRT

Την ίδια στιγμή, ο Gytis Oganauskas αναφέρει επίσης πως η EBU πρέπει να ανακοινώσει σύντομα τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να τιμήσει τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια που θα συμμετείχαν στην Eurovision 2020 η οποία ακυρώθηκε, ενώ το κανάλι της Λιθουανίας είναι πρόθυμο να βοηθήσει σε αυτό.

Κατανόηση εκφράζει το συγκρότημα, θα αποφασίσει αργότερα για την πρόσκληση

Κατανόηση στην απόφαση του δημόσιου καναλιού της Λιθουανίας για διεξαγωγή του εθνικού τελικού για την Eurovision 2021 εκφράζει το συγκότρημα Τhe Roop και πως βρέθηκε μια μέση λύση που ικανοποιεί τόσο το κανάλι, όσο και το ίδιο το συγκρότημα. Ταυτόχρονα, δεν γνωρίζουν ακόμη εάν θα δεχθούν την πρόσκληση του καναλιού.

Έχει περάσει μόνο ενάμιση μήνας από την νίκη του τραγουδιού. Όλα κυλάνε γρήγορα. Πολύ γρήγορα. Θέλουμε να σκεφτούμε και να πάρουμε την απόφαση αργότερα. 

Vaidotas Valiukevičius, τραγουδιστής των The Roop

Η Λιθουνία επρόκειτο να συμμετάσχει στην Eurovision 2020 με το συγκρότημα The Roop και το τραγούδι On Fire, ενώ ήταν ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί για την νίκη του διαγωνισμού.

https://www.youtube.com/watch?v=FxPm-Wz8qpY

Συμφωνείτε με την απόφαση του καναλιού να διεξάγει εθνικό τελικό για την Eurovision 2021; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον αγαπημένο μας διαγωνισμό. 

Πηγή: escbubble

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *