Ρουμανία: Σήμερα η επιλογή του τραγουδιού της Roxen για την Eurovision 2020!

Στην πόλη Μπουζάου χτυπάει η καρδιά σήμερα των Ρουμάνων (και όχι μόνο) Eurofans καθώς διεξάγεται ο εθνικός τελικός της χώρας, Selecția Națională. Δεν πρόκειται για έναν εθνικό τελικό στον οποίο θα επιλεχθεί ο καλλιτέχνης, αλλά ένας τελικός που θα αφορά την επιλογή της συμμετοχής της χώρας στο Ρότερνταμ. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό εδώ και μερικές εβδομάδες, η Roxen θα εκπροσωπήσει τη βαλκανική χώρα στην 65η Eurovision.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει εξαρχής η ρουμανική τηλεόραση και που προέβλεπε:

  1. την ανακοίνωση του καλλιτέχνη που θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ – 11 Φεβρουαρίου
  2. τη δημοσιοποίηση των υποψήφιων κομματιών – 21 Φεβρουαρίου
  3. τη διεξαγωγή του εθνικού τελικού, Selecția Națională – 1 Μαρτίου

Η Roxen ανήκει στην δισκογραφική εταιρεία, Global Records, με την οποία θα συνεργαστεί, η TVR, για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ένα camp, στο οποίο οι καλύτεροι Ρουμάνοι καλλιτέχνες και συνθέτες δημιούργησαν τραγούδια για την 20χρονη ερμηνεύτρια.

Από το camp αυτό, 5 τραγούδια προκρίθηκαν για να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό. Τα τραγούδια επιλέχθηκαν από ειδικούς διαφόρων σχετικών επαγγελματικών χώρων (συνθέτες, στιχουργοί, μουσικολόγοι, ραδιοτηλεοπτικοί παραγωγοί. Οι ειδικοί αυτοί έλαβαν υπόψιν τους κριτήρια, όπως ο ήχος, η πρωτοτυπία, η διαφορετικότητα του στυλ και το μήνυμα του τραγουδιού.

Κατά τη διάρκεια του εθνικού τελικού, τα 5 τραγούδια θα εκτελεστούν από την Roxen. Το νικητήριο τραγούδι θα αποφασιστεί κατά 50% από την ψήφο των κριτών και κατά 50% από την ψήφο των τηλεθεατών. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα υπερισχύσει η ψήφος των τηλεθεατών.

Τα τραγούδια

Τα 5, ιδιαίτερα αξιόλογα, τραγούδια τα οποία θα ερμηνεύσει η Roxen ζωντανά κατά τη διάρκεια του αποψινού τελικού είναι:

1. “Beautiful Disaster”

2. “Cherry Red”

3. “Colors”

4. “Alcohol You”

5. “Storm”

Παρουσιαστές της αποψινής βραδιάς θα είναι ο σταρ της ρουμάνικης hip hop Connect-R και η Elena Gheorghe που εκπροσώπησε τη Ρουμανία το 2009 στον διαγωνισμό με το τραγούδι “Balkan Girls” καταλαμβάνοντας τη 19η θέση.

Στον εθνικό τελικό της Ρουμανίας θα εμφανισθεί ο Sandro, εκπρόσωπος της Κύπρου στην Eurovision 2020! Παρ’ όλα αυτά δε θα ερμηνεύσει το Running, αφού το video clip του τραγουδιού δεν θα είναι έτοιμο μέχρι τότε.

Guest εμφάνιση αναμένεται να κάνει και η Loreen, νικήτρια της Eurovision το 2012 στο Μπακού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον εθνικό τελικό της Ρουμανίας κάνοντας κλικ ΕΔΩ!

Ποιο τραγούδι πιστεύετε πως πρέπει να αποτελέσει την 24η συμμετοχή της Ρουμανίας στον διαγωνισμό και να την οδηγήσει ξανά στο δρόμο των επιτυχιών μετά από δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *