Σουηδία: Τα αναλυτικά αποτελέσματα του Melodifestivalen 2020!

Εκπρόσωποι της Σουηδίας στην Eurovision 2020 μετά την νίκη τους για 1 μόλις βαθμό στο Melodifestivalen, είναι οι Mamas με το τραγούδι Move. Πριν λίγο η δημόσια τηλεόραση της Σουηδίας ανακοίνωσε τα αναλυτικά αποτελέσματα του Melodifestivalen, τόσο στην φάση των ημιτελικών, όσο και στον τελικό, κάτι που ανέμεναν πολλοί με ενδιαφέρον.

Προτού δούμε τα αποτελέσματα, καλό θα είναι να σας υπενθυμίσουμε το φετινό σύστημα ψηφοφορίας, για να μπορέσετε και εσείς να αντιληφθείτε καλύτερα τα αποτελέσματα του κοινού.

Σε ηλικιακά group η τηλεψηφοφορία στο Melodifestivalen

Φέτος δεν ήταν δυνατόν να ψηφίσεις μέσω sms, αφού όπως τόνισαν οι παραγωγοί του Melodifestivalen οι ψήφοι μέσω sms ήταν ελάχιστοι. Ο μοναδικός τρόπος να ψηφίσεις ήταν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων ή της ειδικής εφαρμογής.

Για την ψηφοφορία μέσω της εφαρμογής απαιτούνταν να δηλώσεις την ηλικία σου. Οι τηλεθεατές ήταν χωρισμένοι σε εφτά κατηγορίες ως εξής:

  • Η πράσινη 3 έως 9 ετών
  • Η τυρκουάζ 10 έως 15 ετών
  • Η μπλε 16 έως 29 ετών
  • Η μωβ 30 έως 44 ετών
  • Η ροζ 45 έως 59 ετών
  • Η κόκκινη 60 έως 74 ετών
  • Η πορτοκαλί 75 και άνω

Οι αλλαγές στην ψηφοφορία

Η όγδοη κατηγορία ήταν οι ψήφοι μέσω τηλεφώνου, όπου δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί η ηλικία. Κάθε κατηγορία είχε 43 βαθμούς στους ημιτελικούς (12, 10, 8, 6, 4, 2, 1) και 58 στον τελικό (12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1). Στο γύρο της δεύτερης ευκαιρίας έδινε 1 βαθμό στο τραγούδι που στην κάθε μονομαχία προτιμά, σε περίπτωση δε ισοψηφίας (4-4), προκρίνονταν το τραγούδι που είχε λάβει τις περισσότερες ψήφους. Μια ακόμα αλλαγή ήταν ότι οι διεθνείς κριτικές επιτροπές στον τελικό μειώθηκαν από ένδεκα σε οχτώ, προκειμένου ο αριθμός τους να είναι ίδιος με τα ηλικιακά group και είχαν και αυτές στη διάθεση τους 58 βαθμούς, όπως ακριβώς και τα group του κοινού. Κάθε χρήστης της εφαρμογής μπορούσε να δώσει μέχρι πέντε καρδιές (ψήφοι) σε κάθε τραγούδι.

Τα αποτελέσματα του Melodifestivalen 2020

Αρχικά να πούμε ότι σε όλες τις βραδιές καταμετρήθηκαν 44 εκατομμύρια ψήφοι, μια μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, της τάξης του 12,5%, αφού στο Melodifestivalen 2019 καταμετρήθηκαν 50 εκατομμύρια ψήφοι.

Στον τελικό οι Mamas συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους, 1.610.446, με την Dotter να λαμβάνει 1.489.636. Εάν οι κανόνες που ίσχυαν μέχρι και το 2018 είχαν χρησιμοποιηθεί στον τελικό του Melodifestivalen 2020, οι δύο πρώτες θέσεις δεν θα είχαν αλλάξει. Οι Mamas θα είχαν κερδίσει 122 πόντους και η Dotter 118.

Άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι όσοι ψήφιζαν μέσω τηλεφώνου συμφωνούσαν με την βαθμολογία των ψηφοφόρων της εφαρμογής, με μοναδική εξαίρεση τον τρίτο ημιτελικό που ψήφισαν τους Drängarna και τον τελικό που ψήφισαν την Anna Bergendahl.

Ας δούμε τώρα τα 12αρια στον τελικό ανα κατηγορία:

3-9: Hanna Ferm

10-15: The Mamas

16-29: The Mamas

30-44: Dotter

45-59: Anna Bergendahl

60-74: Anna Bergendahl

75 και άνω: Anna Bergendahl

Τηλέφωνα: Anna Bergendahl

Η Dotter παρότι έλαβε ένα 12αρι, ήταν στις τρεις πρώτες θέσεις σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Οι Mamas έλαβαν κάποιες ψηλές βαθμολογίες και κάποιες μεσαίες. Η Anna Bergendahl παρότι έλαβε τέσσερα 12αρια, έλαβε και δύο 0, από τις δύο μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες.

Οι νικητές της κάθε βραδιάς και κάθε κατηγορίας:

Νικητής του Melodifestivalen: The Mamas .
Νικητής της τηλεψηφοφορίας: The Mamas .
Ο νικητής της κριτικής επιτροπής: Dotter .
Νικητής Πρώτου Ημιτελικού: The Mamas .
Νικητής Δεύτερου Ημιτελικού: Anna Bergendahl .
Νικητής Τρίτου Ημιτελικού: Mariette .
Νικητής Τέταρτου Ημιτελικού: Hanna Ferm .
Νικητής δεύτερης ευκαιρίας: Anis Don Demina .

Παρακάτω δείτε τα αποτελέσματα στον τελικό:

Πηγή: SVT
2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Τραγικό… 1 τραγούδι είχαν αξιόλογο στο φετινό MF και το αγνόησαν σε κάθε φάση του διαγωνισμού (λιγότερο ή περισσότερο κάθε φορά).

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *