Αζερμπαϊτζάν: Ακούστε το “Cleopatra” της Samira Efendi για την Eurovision 2020!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Samira Efendi, θα εκπροσωπήσει το Αζερμπαϊτζάν στο Ρότερνταμ. Πριν λίγες μέρες, η φετινή συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν προδόθηκε καθώς ο τίτλος του τραγουδιού με το οποίο θα διαγωνιστεί η Samira στη σκηνή της Ahoy Arena δημοσιεύθηκε στην επίσημη λίστα των φετινών συμμετοχών στο Spotify.

Σήμερα και επίσημα ανακοινώθηκε πως η Samira θα σηκώσει την σημαία της χώρας της τον ερχόμενο Μάιο με το τραγούδι “Cleopatra“.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video-clip του τραγουδιού:

https://www.youtube.com/watch?v=I0VzBCvO1Wk

Η δημόσια τηλεόραση της χώρας αποκάλυψε πως η επιλογή της Samira έγινε μέσω μια κλειστής επιλογής με πέντε καλλιτέχνες. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν οι Laman Dadasheva, Elvin Novruzov, Jabrail Rasulov και Riad Abdulov.

Την απόφαση για το ποιος θα εκπροσωπήσει το Αζερμπαϊτζάν στο Ρότερνταμ την πήρε μια διεθνή επιτροπή αποτελούμενη από μουσικούς παραγωγούς, συνθέτες, ειδικούς επαγγελματίες της τηλεόρασης και δημοσιογράφους.

Η Samira δεν είναι άγνωστη στους φανς καθώς πέρσι ήταν ένα από τα ονόματα που είχαν πέσει στο τραπέζι για την εκπροσώπηση της χώρας στο Τελ Αβίβ. Το 2014 έλαβε μέρος στον εθνικό τελικό αλλά έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Το 2015 συμμετείχε στο The Voice of Azerbaijan, όπου και κατάκτησε τη δεύτερη θέση.

Θα καταφέρει η Samira να φέρει και πάλι το Αζερμπαϊτζάν στην δεκάδα του Τελικού;

33 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    Άσχημα τα νέα για τη Στεφανία. Ευρέθη τσιφτετελο-ποπ καλύτερο, εντυπωσιακότερο, πιο σύγχρονο και πιο δυναμικό. Τώρα θα πρέπει όχι μόνο να πετάξει στη σκηνή, αλλά να εκτοξευτεί στη στρατόσφαιρα, μπας και…

    Απάντηση
    • John T.
      John T. says:

      Πραγματικά μάριε, αλήθεια να δώ τι θα κάνει τώρα η στεφάνια για να το σώσει!!! Θα φάει τη χρυσή σκόνη της Κλεοπάτρα!!

      Απάντηση
    • Μάριος
      Μάριος says:

      To τραγούδι το διεκδικούσε και ο Άγιος Μαρίνος (εδώ η εκδοχή με τη Shenit https://www.youtube.com/watch?v=xH1tkC42Uh0), αλλά το Αρμπαιτζάν έριξε τα εκατομμύριά του και το πήρε. Παρόλα αυτά, λέγεται ότι και αυτοί είχαν καταλήξει σε άλλο τραγούδι (το Scars), αλλά όταν είδαν το γενικό κλίμα της φετινής Eurovision και ότι δεν υπήρχε ανταγωνισμός στο πεδίο των ethnic pop τραγουδιών, κατέληξαν στο Cleopattttrrrra.

      Απάντηση
      • eurogreek
        eurogreek says:

        Φυσικά και κ μίλησες και για την Μολδαβία και για την Εσθονία και μέχρι και για το site που μας φιλοξενεί και απορώ που εγκρίνει τα σχόλια σου. Έχεις αποδείξεις;Το ότι το λένε άλλοι δεν σε απαλλάσσει αν δεν μπορείς να το αποδείξεις. Ορισμός της συκοφαντικης δυσφημισης είναι αυτό. Για αυτό άφησε τις απειλές κατά μέρος δεν σε παίρνει.

        Απάντηση
      • EscGR
        EscGR says:

        Μα ότι έχεις κόμπλεξ και εμμονές με τον Κοντόπουλο ρε φίλε το ξέρουν και οι πέτρες. Τι σε χαλάει που στο λένε; Δεν υπάρχει ποστ που να τον αφορά και να μην έχεις μπει να πεις την μπαρούφα σου.

        Απάντηση
    • C.G
      C.G says:

      Έριξες τα μούτρα σου βλέπω και ήρθες να σχολιάσεις κάτω από την συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν για την Ελλάδα. Έχει αργήσει το άλλο site να ανεβάσει άρθρο και δεν κρατιόσουν κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει εμμονικό και βγάζει μια αγωνία για προσοχή. Και δίνεις και κλικ και επισκεψιμότητα σ΄αυτό το σάιτ που κατηγορούσες και έλεγες δεν θα ξανασχολιάσεις και δεν θα συμβάλλεις στην άνοδο του με τα κλικ σου. ‘Απ ότι φαίνεται είσαι από τα πρώτα κλικ. Επίσης σε ανάρτηση σε άλλο σάιτ για την προηγούμενη version του κομματιού που είναι ακριβώς το ίδιο με την αφαίρεση του λάτιν στοιχείου στο τέλος είχες σχολιάσει ότι ελπίζεις και εύχεσαι να μην είναι αυτή η συμμετοχή του Αζερμπαιτζάν αλλά η κομμένη συμμετοχή του Σαν Μαρίνο. Τώρα ξαφνικά έγινε εντυπωσιακό, σύγχρονο και δυναμικό. Κλαίω απλά.

      Απάντηση
      • Μάριος
        Μάριος says:

        Εξήγησα ήδη ότι δεν ήταν να είναι αυτή η συμμετοχή του Αζερμπαιτζάν, αλλά κατέληξαν σε αυτή όταν είδαν τι είχε μαζευτεί φέτος. Φυσικά και το τραγούδι ΔΕΝ μου αρέσει, αλλά σε σύγκριση με τη μπάφα του Κοντόπουλου είναι ΥΜΝΟΣ!
        Να μην κλάψεις πολύ τώρα, έχεις μέλλον για αργότερα στο κλάμα.

        Απάντηση
          • Μάριος
            Μάριος says:

            Κομπλεξικός είναι αυτός που επιτίθεται, βρίζει ευθέως και ψέγει για σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα κάποιον που δεν γνωρίζει, γιατί δεν του αρέσει η γνώμη αυτού του κάποιου. Προσέξτε, γιατί ούτε οι ανοχές είναι απεριόριστες, ούτε οι τρόποι υπεράσπισης ανύπαρκτοι.

          • Miltos
            Miltos says:

            Από το πως εκφράζεται ένας άνθρωπος, απο τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται σε ένα θέμα και φυσικά από τις προθέσεις του καταλαβαίνει κανείς τον χαρακτήρα! Δε χρειάζεται να σε γνωρίσω για να αντιληφθώ τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι! Τέλος ούτε εσύ μας γνωρίζεις, αλλα φυσικά εσύ μπορείς να μας κρίνεις και να μας χαρακτηρίζεις!

          • Μάριος
            Μάριος says:

            Άσε τις ψυχαναλύσεις στην άκρη, ούτε έχεις τις γνώσεις, ούτε το δικαίωμα να τα τις κάνεις. Κρίνω απόψεις και όχι ανθρώπους, και μάλιστα υβριστικά και συκοφαντικά όπως κάποιοι από εσάς.

  2. C.G
    C.G says:

    Το έσωσαν από το απόλυτο cringe και την γελοιοποίηση αφαιρώντας το λάτιν part της αρχικής έκδοσης που είχε διαρρεύσει. Έχει μια cult αισθητική και μια έθνικ τρασίλα που αν το πήγαιναν στο τέρμα ίσως να είχε πιο ενδιαφέρον. Τα αναρίθμητα Lalalala μπορεί να μου διαλύσουν το νευρικό σύστημα σε συνδυασμό με την χροιά της φωνής της τραφουδίστριας η οποία εμφανισιακά σε κάποια σημεία κάποιες φορές μου θυμίζει Βικτώρια Μπέκαμ και άλλες Κόνι Μεταξά. Τα σημεία του κομματιού με κάτι που ακούγεται σαν μυστηριακό κάλεσμα του πνεύματος του Μάμρα του Πανροτινού το αφήνω ασχολίαστο.

    Είναι μια συμμετοχή που μπορεί να τα πάει καλά στη γιουροβίζιον? Σαφώς και είναι. Με μια σκηνική παρουσία σαν αυτή https://youtu.be/k0Co9_hTCBM μπορεί και νίκη.

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ευτυχώς το έχουν αλλάξει αρκετά από το demo που είχε διαρρεύσει και ενδεχομένως το τραγουδούσε τη senhit αφού όπως φημολογείται το διεκδικούσε και ι άγιος Μαρίνος αυτό το τραγούδι.
    Στο κομμάτι τώρα… Γενικά καλό στο είδος του αλλά αυτό το διαρκές λαλαλαλα κάπως χτυπάει όπως και αυτό το τύπου μουρμουριτό-ψαλμωδια! Από εμένα 7.5/10. Φαντάζομαι όλοι υποθέτουμε πως θα στηθεί αλλά φοβάμαι πως θα γράφει αφού εύκολα μπορεί κάνει “κιτς” και φυσικά πρέπει να το ακούσουμε και λάιβ. Καμιά σχέση με το πέρυσινο “Truth”.
    Γενικά η φετινή χρονιά είναι κακή από άποψη συμμετοχων και πολύ αμφίρροπη.
    Πάντως μεταξύ μας αν η Ελλάδα έστελνε κάτι τέτοιο με στίχους “like Cleopatra lalalalala” “gay straight or between” θα γινόταν εδώ ο κακος χαμός από ορισμένους τώρα βέβαια που το στέλνει το Αζερμπαϊτζάν και δεν έχει φυσικά την υπογραφή του Κοντόπουλου (χωρίς να μου αρέσουν ιδιαίτερα αυτά που γράφει βλ. Μολδαβία/Εσθονία/ Ελλάδα 17/ Αζερμπαϊτζάν 18) το βλέπουν ορισμενοι ως σύγχρονο και εντυπωσιακό. Αν κάποιος δεν αρέσκεται σε τέτοια έθνικ κομμάτια δεν θα του αρέσει ούτε το “Cleopatra” ούτε τον”supergirl” ούτε το “feker libi” οπότε μήπως τελικά κρίνουμε κάποιες συμμετοχες με μια μικρή προκατάληψη απέναντι στους δημιουργούς τους;;

    Απάντηση
  4. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Περιμένοντας… τη Ρωσία:

    01. Λιθουανία
    02. Ισλανδία
    03. Ελβετία
    04. Ιταλία
    05. Ουκρανία
    06. Βέλγιο
    07. Βουλγαρία
    08. Ρουμανία
    09. Λευκορωσία
    10. Ολλανδία

    11. Γερμανία
    12. Γεωργία
    13. Νορβηγία
    14. Αλβανία
    15. Αρμενία

    36. Σαν Μαρίνο
    37. Αυστρία
    38. Κύπρος
    39. Εσθονία
    40. Αζερμπαϊτζάν

    Απάντηση
    • Miltos
      Miltos says:

      Ρε παιδιά δεν έχουν καμία σχέση! Το ένα είναι φουλ σε παραδοσιακά ανατολίτικα όργανα και το άλλο είναι ραπ στα κουπλε και dance στο ρεφρέν καθώς και χαρακτηριστική γέφυρα!

      Απάντηση
      • MagicaSpellman
        MagicaSpellman says:

        ” Καμια σχεση ”

        Και τα δυο pop χορευτικα, φεμιστικα, με dance breaks, αγγλικο στιχο, γυναικες ερμηνευτριες, εθνικ στοιχεια, εχουν παρομοιο υφος. Πως καμια σχεση;

        Απάντηση
  5. Ανδρέας Τράσας
    Ανδρέας Τράσας says:

    Το κοινό απογοητεύτηκε απο τις μπαλάντες φέτος και τώρα που βγήκε ενα dance κομμάτι πέφτουν όλοι να το φάνε
    Εμένα το τραγούδι θα είναι στη τελική μου πεντάδα,είναι έθνικ,είναι dance φέρνει ενα Αιγυπτιακό αέρα και δε με ενοχλεί που είναι απο αλλη χώρα, μιας και η Αίγυπτος δε συμμετέχει στη Eurovision,οποτε όλα καλά
    Το τραγούδι είναι πιο πιασάρικο απο το δικό μας και μπορεί να κάνει χαμό στη σκηνή
    Και έχει μπει και στις τάσεις στο Ελληνικό Youtube
    Καλή Επιτυχία!!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *