ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επικοινωνία ΕΡΤ με EBU για την τύχη της Eurovision 2020 | Τι ειπώθηκε, ποιες οι νέες πληροφορίες!

Σημαντική ημέρα είναι σημερινή, αφού το Reference Group θα συνεδριάσει προκειμένου να εκτιμήσει την νέα κατάσταση. Το θέμα όμως παρακολουθεί στενά και η ελληνική δημόσια τηλεόραση, αφού χθες (16/3) η αρχηγός της ελληνικής αποστολής και διευθύντρια των διεθνών σχέσεων της ΕΡΤ, Μαρία Κουφοπούλου, ήρθε σε επικοινωνία με την EBU με θέμα την τύχη του διαγωνισμού.

Δεν έχουν παρθεί ακόμα οι αποφάσεις

Στην επικοινωνία που είχε η Μαρία Κουφοπούλου με την EBU, σε ανώτατο μάλιστα επίπεδο, τονίστηκε ότι ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση, αν και αναμένεται αυτό να συμβεί σύντομα.

Είχα επικοινωνία σήμερα (16/3) με την EBU για το θέμα. Ακόμη δεν γνωρίζουν τίποτα. Θα ξέρουμε όμως πολύ σύντομα.

Μαρία Κουφοπούλου, διευθύντρια διεθνών σχέσεων της ΕΡΤ.

Eurovision τον Ιούνιο;

Το σενάριο που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι η χρονικά μετατόπιση της Eurovision 2020 τον Ιούνιο. Κάτι τέτοιο θα έδινε την δυνατότητα στην EBU να εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση που θα προκύψει με την εξάπλωση του ιού, ελπίζοντας πως αυτή πιθανόν μέχρι τότε να έχει περιορισθεί.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, αφού υπάρχουν πρακτικά και νομικά ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν. Πάντως το σενάριο να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός μέσω βιντεοσκοπημένων εμφανίσεων σε τηλεοπτικά studio, στην κάθε διαγωνιζόμενη χώρα, φέρνει την αντίρρηση των Ολλανδών, που θα ήθελαν μια όσο το δυνατόν φυσιολογική διοργανώση, με κοινό κλπ.

Ο Σεπτέμβρης που επίσης ακούγεται ως ένας μήνας που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός, είναι ένα σενάριο που δεν φαίνεται να ασπάζεται η EBU, αφού θα αφαιρούσε πολύτιμο χρόνο από τον επόμενο νικητή, για την προετοιμασία της διοργάνωσης του 2021!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Θα προτιμούσατε την χρονική μετατόπιση του διαγωνισμού τον Ιούνιο ή θα προτιμούσατε να γίνει κανονικά τον Μάιο, με κάποια διαφορετική μορφή (χωρίς κοινό, μέσα από τηλεοπτικό studio κλπ);

13 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίσουν την κατάσταση σαν την Κίνα, με σοβαρότητα τότε ευελπιστώ ότι θα υπάρξει σημαντική ύφεση του ιού μέχρι τα μέσα Μαίου (δηλαδή σε 2 μήνες από τώρα) πράγμα που θα επιτρέψει την ομαλή (ή όσο το δυνατόν πιο ομαλή γίνεται) διεξαγωγή του διαγωνισμού και άλλων παρεμφερών εκδηλώσεων σε μεταγενέστερο χρόνο από τον αναμενόμενο.
    Ελπίζω με τη συμμόρφωση όλων μας αυτές οι διοργανώσεις να πραγματοποιηθούν αργότερα,στην προκειμένη περίπτωση μέσα Ιουνίου!

    Απάντηση
    • MagicaSpellman
      MagicaSpellman says:

      Δεν υπολογιζεις κατι σημαντικο… Τη στιγμη αυτη υποτιθεται οτι οι Ολλανδοι κανουν προετοιμασιες, ομως στη χωρα παιρνονται πολυ αυστηρα μετρα που απαγορευουν την συναθροιση ατομων. Μπορει οντως μεσα Μαιου να ναι καλυτερα τα πραγματα, αλλα μη ξεχναμε οτι οι προβες αρχιζουν παντα απο τελη Απριλιου, και πιο πριν γινονται stand-in rehearsals κλπ. Με λιγα λογια, η Eurovision δεν ειναι ” αν ειμαστε καλα μεσα Μαιου θα γινει κανονικα ”.

      Παει για ακυρωση η Eurovision φετος, στο καλυτερο σεναριο θα γινει αλλα με βιντεοσκοπημενες performances. Μην ονειρευεστε κανονικη διεξαγωγη!

      Απάντηση
  2. George
    George says:

    Γνωρίζετε αν θα γίνει κάποιο revamp στο ελληνικό τραγούδι?Πιστεύω ότι χρειάζεται,κοιτάξτε την Αρμενία που κερδίζει εντυπώσεις.Το δικό μας αρχίζει να φαίνεται πολύ basic.

    Απάντηση
    • MagicaSpellman
      MagicaSpellman says:

      Δυστυχως και σε εμενα φαινεται πολυ basic πλεον!
      Revamp δε νομιζω να γινει, αλλωστε πρεπει να φτανουμε στη ληξη της προθεσμιας ( μετα απο ενα χρονικο σημειο δεν επιτρεπονται αλλαγες, κι αν κανεις αλλαγες πληρωνεις προστιμο τσουχτερο στην EBU! )

      Απάντηση
  3. Pao13
    Pao13 says:

    Το θεμα ειναι οτι τον Ιουνιο εχουμε το euro, και σίγουρα αυτο θα μειωσει κατα πολυ την τηλεθεαση! Σιγουρα ομως το προτιμώ απο το να γίνει κεκλεισμενων η σε στουντιο…

    Απάντηση
    • Vangelis vt
      Vangelis vt says:

      To Euro μετάτέθηκε για το 2021. Αλλά επειδή οι ολλανδοί νομίζουν ότι μετά από ένα μήνα όλα θα είναι μια χαρά και όλοι θα μπορούν να ταξιδεύουν μην τυχόν και χάσουν το πάρτι που ετοίμασαν δεν σημαίνει ότι και θα γίνει. Ευσεβείς πόθοι.

      Απάντηση
  4. Miltos
    Miltos says:

    Καλά γελάω με τα περί revamp! Αυτό δε γίνεται, διότι είναι ένα ολοκληρωμένο single, το οποίο δεν έχει μορφή demo και φυσικά η σκηνική παρουσία έχει ολοκληρωθεί! Στην πλειοψηφία των ξένων το τραγούδι αρέσει και βρίσκει το drop του ενδιαφέρον, οπότε revamp δε θα γίνει και δε βρίσκω το λόγο να γίνει! Τώρα, είναι σίγουρο ότι θα μετατεθεί ο διαγωνισμό για Ιούνιο, οι διοργανωτές δε θέλουν να κάνουν ένα διαγωνισμό με τηλεοπτικά στούντιο διότι έχουν δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα και θα είναι τεράστιο οικονομικό πλήγμα για τη χώρα!

    Απάντηση
    • Better Love
      Better Love says:

      Αν εμείς θέλουμε revamp τι να πει η Κύπρος?? Παιδιά, επειδή όλες οι χώρες έκαναν αυτό στις συμμετοχές τους δε σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε όλοι!

      Απάντηση
      • George
        George says:

        Η Κυπρος επέλεξε να πατώσει,γιατι ειναι χαλια το τραγουδι,αυτο δεν σημαινει οτι επειδη το δικο μας ειναι καλυτερο οτι δεν μπορουμε να το βελτιωσουμε!Revamp τωρα!!!

        Απάντηση
        • Miltos
          Miltos says:

          Καταλάβετε το, revamp δε μπορεί να γίνει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή! Μια χαρά είναι το τράγουδι μας δε χρειάζεται revamp! Ούτε πρόχειρο είναι ούτε τίποτα! Εξάλλου η σκηνική παρουσία ολοκληρώθηκε, δε γίνεται ο Φωκάς να δουλέψει εκ νέου σε άλλη μουσική ενορχήστρωση ή ακόμα και σε προσθήκη οργάνων!

          Απάντηση
  5. Eurodisaster
    Eurodisaster says:

    Το τραγούδι χρειάζεται αλλαγή και όχι revamp βασικά. Έτσι κι αλλιώς είναι πολύ πιθανό φέτος όλοι οι καλλιτέχνες να τραγουδήσουν στο μπάνιο τους, οπότε δεν έχει και πολλή σημασία.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *