Αυτό είναι το Plan B της EBU για την Eurovision 2020!

Η διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας τηλεόρασης της Σλοβενίας, Natalija Gorscak, αποκάλυψε το Plan B της EBU για την διεξαγωγή του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Gorscak αν η εξάπλωση της πανδημίας συνεχιστεί, τότε είναι πιθανόν ο φετινός διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί με τους διαγωνιζόμενους να ερμηνεύουν τις συμμετοχές τους, από τις χώρες προέλευσης τους σε τηλεοπτικά studio.

Στην EBU προετοιμάζονται σαν να γίνεται η Eurovision κανονικά. Είμαι προσωπικά σε επαφή με τη διοίκηση, η οποία διαθέτει ένα σχέδιο Β στο οποίο θα εμπλακούμε περισσότερο [οι εθνικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς]. Στη Σλοβενία, αυτό υποτίθεται ότι θα γίνει στο στούντιο τηλεόρασης.

Εάν αυτό το σενάριο προχωρήσει, κάθε μέλος θα μεταδόσει την συμμετοχή του από τηλεοπτικό studio. Αυτό σκέφτονται. Όλα είναι υπό συζήτηση, αλλά κατ ‘αρχήν ενεργούν σαν να συνέβαινε η Eurovision στο Ρότερνταμ [όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί].

Natalija Gorscak, διευθύνων σύμβουλος της RTSVLO

Τα λεγόμενα της Natalija Gorscak επιβεβαίωνει και η προηγούμενη ανακοίνωση της EBU, ότι οι όποιες επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα θα λάβουν χώρα στα μέσα Απριλίου.

Αυτό το προτεινόμενο σχέδιο Β θα θυμίζει το σχέδιο της EBU για την συμμετοχή της Ρωσίας στο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision του 2017. Πριν από τον διαγωνισμό στο Κίεβο, η Yulia Samoylova της Ρωσίας είχε τεθεί σε απαγόρευση εισόδου στην Ουκρανία λόγω προηγούμενης εμφάνισης της στην αμφισβητούμενη περιοχή της Κριμαίας. Η EBU πρόσφερε στη Ρωσία την ευκαιρία να εμφανιστεί στον διαγωνισμό χρησιμοποιώντας μια δορυφορική σύνδεση μεταξύ ενός ρωσικού στούντιο και της κύριας αρένα στο Κίεβο. Ωστόσο, η Ρωσία προτίμησε να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό.

Παρόλα αυτά, είναι πιθανότερο ότι το σχέδιο που μελετά φέτος η EBU, θα περιλαμβάνει βιντεοσκοπημένες επιδόσεις και όχι ζωντανές ερμηνείες, καθώς κάτι τέτοιο ακόμα και για την EBU θα είχε τεχνικά προβλήματα. Επιπλέον, προτείνει ότι η EBU θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί τον Μάιο, πιθανότατα επειδή τα θέματα υλικοτεχνικής υποστήριξης καθιστούν σχεδόν αδύνατη την αναβολή της για μετέπειτα.

Πηγή: ESCXtra

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ο,τι χειρότερο το plan B.
    Συμφωνώ ας μη γίνει καθόλου αν είναι!
    Δε καταλαβαίνω γιατί δεν τα μεταθέτουν πιο πίσω όταν υπάρξει μια σημαντική ύφεση…

    Απάντηση
  2. ABC
    ABC says:

    Η λύση του τηλεοπτικού στούντιο μου είχε περάσει από το μυαλό μιας & έπαιζε το σενάριο κεκλεισμένων των θυρών, αλλά νομίζω οτι το συγκεκριμένο plan B θα δημιουργήσει επίσης πολλά θέματα υλικοτεχνικής υποστήριξης, ειδικά όταν μιλάμε για μαγνητοσκοπιμένες ερμηνείες σε 41 διαφορετικά studios άνισων δυνατοτήτων & παραγωγών.

    Απάντηση
  3. KostasEV
    KostasEV says:

    Από τη στιγμή που υπάρχει σήμερα (14 Μαρτίου)θέμα σε τουλάχιστον 10 χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν θα μπορούσε να μετατεθεί πχ στη τελευταία εβδομάδα Μαΐου ή την πρώτη του Ιουνίου ή αν πάει ακόμα χειρότερα να γίνει Οκτώβριο – Νοέμβριο γιατί είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να δουλέψουν οι ‘διεθνείς’ συμμετοχές πχ η Κύπρος που απαγόρεψε τις μετακινήσεις… Θεωρώ άθλιο το σενάριο να γίνει όπως το plan b…

    Απάντηση
  4. vangelis vt
    vangelis vt says:

    Mια χαρά μου φαίνεται το σχέδιο. Είναι το μόνο εφικτό αυτή τη στιγμή. Η αναβολή του διαγωνισμού είναι αδύνατη αφού κανείς δεν ξέρει αν το στάδιο, οι καλλιτέχνες και οι τεχνικοί θα είναι διαθέσιμοι σε κάποια άλλη ημερομηνία. Ακόμα καλύτερα να γινόταν κεκλεισμένων των θυρών, αλλά λόγω της κατάστασης πολλοί καλλιτέχνες δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ολλανδία. Και είναι πάρα πολύ άδικο για τους καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί να μείνουν εκτός.

    Σε κανέναν μας δεν αρέσουν όλα αυτά που ζούμε πλέον αλλά είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε όσο μπορούμε καλύτερα. Το ίδιο κι ο διαγωνισμός.

    Απάντηση
  5. Eurodisaster
    Eurodisaster says:

    Επειδή, όπως όλα δείχνουν, αν γίνει ο διαγωνσιμός, θα βγουν οι καλλιτέχνες από τα στούντιο των χωρών τους, ελπίζω ο Ευαγγελινός να έχει επεξεργαστεί το δικό του plan b, ειδάλλως δεν μας βλέπω καθόλου καλά.

    Απάντηση
  6. MagicaSpellman
    MagicaSpellman says:

    Οσοι λετε οτι ειναι ευκολο να αναβληθει η να μετατεθει… Ρε παιδια οι καλλιτεχνες εχουν και αλλες δεσμευσεις, συναυλιες, υποχρεωσεις, μιλαμε για 41 υποχρεωσεις. Το ιδιο και οι ομαδες τους! Επισης οσο ” κρατιεται ” και συντηρειται η αρενα της Ολλανδιας τοσο μεγαλυτερη ζημια παθαινει η Ολλανδια οικονομικα, αλλωστε εσοδα δεν θα δει καθολου!
    Τελος, τιποτα και κανεις δεν εγγυαται οτι το θεμα του ιου θα εχει επιλυθει δυο εβδομαδες, τρεις, εναν μηνα, δυο μηνες μετα τον Μαιο…
    Η αναβολη επομενως, αδυνατη. Η ακυρωση, η κατι σαν τον σχεδιο αυτο με τις βιντεοσκοπησεις.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *