Βουλγαρία: Ακούστε το “Tears Getting Sober” της Victoria για το Ρότερνταμ!

Από τα τέλη Νοεμβρίου η Βουλγαρία είχε ανακοινώσει πως θα εκπροσωπηθεί από τη Victoria Georgieva στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Κάτι παραπάνω από τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση αυτή είχαμε και τα αποκαλυπτήρια της βουλγαρικής συμμετοχής. Η Victoria θα ερμηνεύσει την Πέμπτη 14 Μαΐου το τραγούδι “Tears Getting Sober”, με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της 16ης Μαΐου!

Για την επιλογή του τραγουδιού, δημιουργήθηκε ένα focus group στο οποίο συμμετείχαν άτομα σχετικά με το διαγωνισμό της Eurovision από πολλές χώρες της Ευρώπης. Τα μέλη του focus group είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν τα έξι επικρατέστερα τραγούδια και στη συνέχεια να δώσουν την άποψη τους για αυτά στην δημιουργική ομάδα. Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος της Βουλγαρίας ανέφερε ότι δύο από αυτά ήταν τα επικρατέστερα. Το πρώτο τραγούδι ήταν πιο εμπορικό ενώ το δεύτερο περισσότερο συναισθηματικό. Η Victoria δεν έκρυψε τη προτίμηση της στο δεύτερο. Και τα δύο αυτά τραγούδια ήταν γραμμένα εξ ‘ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα.

Το τραγούδι έχει γραφτεί από την ομάδα Symphonix η οποία έχει συνθέσει διάφορες Eurovisionικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ άλλων έχουν συνθέσει τα:

  • Beautiful Mess” (Βουλγαρία 2017 -2η θέση)
  • Nobody But You” (Αυστρία 2018 -3η θέση)
  • Chameleon” (Μάλτα 2019 -14η θέση)

Ο Borislav Milanov έχει ήδη μεγάλη εμπειρία με τη Eurovision. Η συμμετοχή της Βουλγαρίας είναι η δεύτερη στο φετινό διαγωνισμό, αφού υπογράφει και την συμμετοχή της Γερμανίας. Την περασμένη χρονιά συνέγραψε τις συμμετοχές για τη Μάλτα και το Αζερμπαϊτζάν.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στη Eurovision 2020:

https://www.youtube.com/watch?v=V_hgYnwZR8I

Ποια είναι η Victoria;

Η Victoria συμμετείχε στην τρίτη σεζόν του X-Factor Βουλγαρίας όπου και κατέκτησε την 6η θέση. Μάλιστα, την ίδια χρονιά συμμετείχε και ο Kristin Kostov – εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2017 – ο οποίος έφτασε μέχρι και τον τελικό. Σύντομα υπέγραψε με μια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες της Βουλγαρίας και κυκλοφόρησε μια σειρά από singles στη βουλγαρική γλώσσα. Το πρώτο αγγλόφωνο κομμάτι της Victoria κυκλοφόρησε το 2019 και φέρει το τίτλο “I Wanna Know”.

Ποιά είναι η άποψή σας για τη βουλγαρική συμμετοχή ; Θα συνεχίσει, άραγε, η Victoria στον δρόμο των επιτυχιών που βαδίζει τα τελευταία χρόνια η γειτονική χώρα ;

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Bendictos
    Bendictos says:

    Μόλις ακούσαμε το νικητήριο τραγούδι της φετινής Εurovision…φανταστική μελωδία, υπέροχα εκτελεσμένη ιδέα, πολύ φρέσκο και παράλληλα με με ένα vibe από early 50’s στα φωνητικά. Πραγματικά μπράβο στη Βουλγαρία που τα τελευταία χρόνια από αποπαίδι έχει καταλήξει ένας από τους μεγαλους πρωταγωνιστές του διαγωνισμού και στέλνει τραγουδάρες.

    Και σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω διασπορά του κορωνοιού και ο διαγωνισμός διεξαχθή κεκλεισμένων των θυρών σε άδεια αρένα..θα είναι απλώς ανατριχιαστικό!

    Απάντηση
    • Bendictos
      Bendictos says:

      Επίσης να πω ότι σε κάποιες στιγμές μου θύμισε έντονα το Dawn της Ελενας Ηρακλεους που ηταν υποψηφιο στην Κυπρο το 2015 και το κοψανε νωρις, για να εκπροσωπηθουν εκεινη τη χρονια απο μια ανοστη, αγευστη νεροβραστη πατατα. Α ρε Κύπρο, ποσο μπροστα ησουν και ποσο επιβεβαιωνεις ότι δεν το χεις καθολου με το timing!!!

      Απάντηση
  2. Σταυρος
    Σταυρος says:

    Ωραίο τραγούδι. Αν το θεωρήσουμε μπαλάντα είναι από τις καλύτερες για φέτος. Γενικά εκτιμώ ότι πέρα από κάποια bangers τα πιο απλά, αυθεντικά τραγούδια είτε ανεβαστικά( πχ Ισλανδία) είτε μπαλάντες θα τα πάνε πολύ καλύτερα από τα πιο επιτηδευμένα.

    Απάντηση
  3. Πετρος
    Πετρος says:

    Αν και δεν μου αρέσουν αυτού του είδους τα τραγούδια πιστεύω ότι η Βουλγαρία έχει μια μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί δεκάδα. Νομίζω το τραγούδι θα χαθεί κάπως
    Λόγω των πόλων μπαλάντων. Φέτος η eurovision είναι πάρα πολύ κακη. Τα μόνα τραγούδια που έχω ξεχωρισει είναι της ελλαδας σερβιας νορβηγιας Λιθουανίας και Ελβετίας. Όλα τα άλλα είναι κάτω του μετρίου

    Απάντηση
  4. C.G
    C.G says:

    Στο πρώτο άκουσμα τελείωσε το τραγούδι και έμεινα με ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν ξέρω αν μου αρέσει πολύ ή το βρίσκω απλά οκ. Μου βγάζει μια γλυκιά ρετρό νοσταλγία. Σε σχέση με την Ρουμανία νομίζω το προτιμώ. Σε σχέση με την Ελβετία δεν ξέρω. Χρειάζεται ένα καλό στήσιμο πάντως για να περάσει την ατμόσφαιρα του κομματιού, να εντυπωθεί στην μνήμη του κοινού και να μην καπελωθεί από άλλα πιο δυναμικά τραγούδια.

    Απάντηση
  5. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Πολύ όμορφη συμμετοχή για ακομγυ μια χρονιά από τη Βουλγαρία.θα προκριθεί σίγουρα στο τελικό και εκεί έχει πολλές πιθανότητες για 10αδα για νίκη δεν ξέρω αλλά δεν αποκλείεται καθώς η φετινή χρονιά θα ναι απρόβλεπτη στο θέμα νικητή. 9/10 και καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  6. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Θα μπορούσε να είναι το νικητήριο για φέτος, αλλά αυτό δεν θα γίνει, γιατί έχει πέσει υπερβολικό “your face sounds familiar” στην Billie Eilish. Από τον ήχο του τραγουδιού, μέχρι τον τρόπο τραγουδίσματος και το look της Victoria. Το μόνο που διαφοροποιεί το τραγούδι από το να θεωρηθει πιστή αντιγραφή, είναι τα κλασικά στοιχεία που θυμίζουν ντίσνευ, και το ότι ανεβαίνει στο τελευταίο ρεφρέν. Κρίμα, γιατί κάνοντας αλλαγές σε ένα πιο αυθεντικό ύφος, θα είχε τεράστιες προοπτικές…

    Απάντηση
    • Reverb
      Reverb says:

      Υποθέτω τα κλασικά στοιχεία αναφέρονται στο ορχηστρικό κομμάτι. Εκτός κι’ αν αναφέρεστε στο κλασικά σινεμά του ’50 οπότε πάσο.

      Απάντηση
      • Γιώργος
        Γιώργος says:

        Ξεκάθαρα αναφέρομαι στο ορχηστρικό κομμάτι, το οπτικό έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να το κρίνουμε απο ένα video clip

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *