Γαλλία: Νέα αναζήτηση τραγουδιού για την Eurovision 2021 | Δεν είναι δεδομένη η θέση του Tom Leeb

Έπειτα από την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού, πολλές χώρες έχουν ξεκινήσει τα πλάνα για την επόμενη διοργάνωση. Ήδη 11 καλλιτέχνες του φετινού διαγωνισμού έχουν επιβεβαιωθεί για το 2021 ενώ άλλες χώρες ανακοίνωσαν την ομαλή εκ νέου διεξαγωγή του εθνικού τους τελικού.

Την Γαλλία φέτος θα εκπροσωπούσε ο Tom Leeb με το τραγούδι “Mon alliée“. Ο υπουργός πολιτισμού της Γαλλίας, Franck Riesterχαρακτήρισε ενοχλητικό το αγγλικό ρεφρέν του τραγουδιού σε απάντηση σχετικής ερώτησης που δέχθηκε από βουλευτή του κεντρώου κόμματους LREM. Το θέμα συνεχίστηκε με τον ίδιο να προσθέτει πως ο εκπρόσωπος της Γαλλίας στην Eurovision, που είναι ένας διαγωνισμός ανάμεσα στα έθνη, πρέπει να χρησιμοποιεί περήφανα τη γαλλική γλώσσα, τονίζοντας πως προτιμά οι εκπρόσωποι της χώρας να τραγουδούν στα γαλλικά και ας μην κερδίζουν, παρά να κερδίζουν με ένα αγγλικό τραγούδι.

Σύμφωνα με την Γαλλική LeParisien, η συμμετοχή της χώρας για το 2021 δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Η δημόσια τηλεόραση της χώρας χρειάζεται χρόνο ώστε να “χωνέψει” το γεγονός της ακύρωσης του φετινού διαγωνισμού με τον Tom Leeb να δηλώνει απογοητευμένος δίνοντας όμως προτεραιότητα στην δημόσια υγεία.

Όπως τόνισε ο Stéphane Chiffre, ο πρόεδρος της Eurofans France, η χαμηλή ανταπόκριση του κόσμου τόσο στο κοινό όσο και στα γραφεία στοιχημάτων είχε απογοητεύσει την χώρα που είδε την ακύρωση της διοργάνωσης στο Ρότερνταμ ως μια πλήρη ανακούφιση. Τόνισε δε, πως εφόσον ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία επιλογής, η France Television θα ξεκινήσει την αναζήτηση ενός σωστότερου τραγουδιού και στην συνέχεια της κατάλληλης φωνής έτσι ώστε να καταλήξει στην επόμενη συμμετοχή της Γαλλίας.

Με βάση τα παραπάνω, ο ίδιος συμπεραίνει πως το μόνο αβέβαιο είναι το κατα πόσο είναι πιθανό να εκπροσωπήσει και το 2021 την χώρα ο φετινός εκπρόσωπος, Tom Leeb.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις της Eurovision 2021

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *