Ελβετία: Με τον Gjon’s Tears και το “Répondez-moi” στο Ρότερνταμ;

Με τη δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας, SRF, να έχει αποκαλύψει από νωρίς την διεθνή κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 21 μέλη, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιλογή της Ελβετικής επιλογής τραγουδιού για τη Eurovision του 2020 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, 515 τραγούδια υποβλήθηκαν για την Ελβετική επιλογή, με την ποιότητα των τραγουδιών να αυξάνεται με την πάροδο των χρόνων.

Μετά την επιτυχία που σημείωσε ο Luca Hanni τη φετινή χρονιά, το SRF αποφάσισε να προχωρήσει ξανά σε απευθείας επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού για το 2020. Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας χρησιμοποίησε πάνελ κοινού με 100 άτομα και 20 μέλη κριτικής επιτροπής για να επιλέξει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι, όπως συνέβη και την τελευταία φορά.

Από τις 14 Φεβρουαρίου , το SRF, είχε ενημερώσει πως  η δημοσιοποίηση της φετινής συμμετοχής της χώρας πρόκειται να γίνει την Πέμπτη 4 Μαρτίου.

Μέσω της επίσημης λίστας των τραγουδιών της φετινής διοργάνωσης στο Spotify, όπως φαίνεται ενδέχεται να προδόθηκε ο εκπρόσωπος της Ελβετίας για το Ρότερνταμ όπως βλέπετε στην εικόνα παρακάτω:

Πρόκειται για τον Gjon’s Tears ο οποίος ενδέχεται να ερμηνεύσει το “Répondez-moi” στην Ahoy Arena τον ερχόμενο Μάιο.

Στην σύνθεση του κομματιού βρίσκονται οι Aliose, ένα folk-pop duo αποτελούμενο από τους Alizé Oswald και Xavier Michel, οι οποίοι ήταν και φιναλίστ στον εθνικό τελικό της Ελβετίας το 2011.

Το “Répondez-moi” συνυπογράφει επίσης και ο Jeroen Swinnen, ο συνθέτης της συμμετοχής του Tom Dice, “Me and My Guitar”, που εκπροσώπησε το Βέλγιο στην Eurovision το 2010.

Ποιος είναι ο Gjon’s Tears

Ο Gjon Muharremaj, γνωστός καλλιτεχνικά ως Gjon’s Tears είναι Ελβετός τραγουδιστής και μέλος του ομώνυμου συγκροτήματος.  Γεννήθηκε στην Ελβετία από Κοσοβάρο πατέρα και Αλβανίδα μητέρα. Σε μικρή ηλικία, εμφανίστηκε στον πρώτο κύκλο του show, Albania’s Got Talent, το 2010, καταφέρνοντας να φτάσει στον τελικό εντυπωσιάζοντας τόσο την κριτική επιτροπή όσο και το τηλεοπτικό κοινό. Το 2019 έλαβε μέρος στην Γαλλική εκδοχή του talent show, The voice, φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό. Έπειτα, κυκλοφόρησε το πρώτο του single, “Babi“, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την indie-pop μουσική με ήχους της Αλβανικής μουσικής κουλτούρας.

Πως σας φαίνεται ο φετινός εκπρόσωπος της Ελβετίας; 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *