Ελλάδα: Με τον Φωκά Ευαγγελινό η Stefania στην Eurovision 2021!

Μια σημαντική συνέντευξη έδωσε στην εφημερίδα ‘Εθνος, ο σκηνοθέτης – χορογράφος των επιτυχιών Φωκάς Ευαγγελινός. Όπως αποκάλυψε, θα είναι υπεύθυνος της σκηνικής εμφάνισης της Stefania και στην Eurovision 2021.

O Φωκάς Ευαγγελινός, αναπόσπαστο μέλος της Dream Team, ήταν υπεύθυνος για την σκηνική εμφάνιση, τόσο της ελληνικής, όσο και της μολδαβικής, αλλά και της εσθονικής συμμετοχής (όπως μπορούμε να αποκαλύψουμε), στην Eurovision 2020.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην συνέντευξη του ο Φωκάς, θα είναι σίγουρα στο πλάι της Stefania, ενώ ακόμα δεν γνωρίζει για τις υπόλοιπες χώρες.

Η απόφαση της ΕΒU για τη ματαίωση της φετινής Eurovision πού σας βρήκε και ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση;

Η απόφαση της ΕΒU με βρήκε στο σπίτι, όπως άλλωστε απαιτεί η δύσκολη αυτή περίοδος που περνάμε. Είμαι σίγουρος ότι η EBU εξάντλησε όλα τα πιθανά σενάρια, γιατί πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό γεγονός που βλέπουν εκατομμύρια τηλεθεατές και χιλιάδες μέσα στο στάδιο. Φυσικά και στενοχωρήθηκα γιατί αγαπώ τον διαγωνισμό και θα μου λείψει, αλλά όταν κάτι αφορά το κοινό καλό και την προφύλαξη, πιστεύω ότι αυτή ήταν η πιο σωστή απόφαση.

Εσείς προσωπικά πώς βιώνετε αυτή την περίοδο του κορονοϊού;

Πάνω απ’ όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της Υγείας για την καθημερινή τους μάχη. Οπως όλοι οι κλάδοι έτσι και ο καλλιτεχνικός χώρος έχει πληγεί, αλλά δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε και να σκεφτόμαστε θετικά για την αυριανή μέρα. Επαγγελματικά έχω σταματήσει τις διδασκαλίες στο Εθνικό Θέατρο και στη σχολή μου μετά την ανακοίνωση των μέτρων πρόληψης και όλες οι επόμενες επαγγελματικές συνεργασίες προς το παρόν έχουν παγώσει.

Με τη Στεφανία μιλήσατε μετά τη ματαίωση του διαγωνισμού;

Επικοινωνήσαμε μέσα από μηνύματα. Στενοχωρήθηκε όπως και εγώ αλλά και οι δύο ξέρουμε ότι αυτό έπρεπε να γίνει.

Tι εντυπώσεις αποκομίσατε από το σύντομο διάστημα της συνεργασίας σας με τη Στεφανία;

Η συνεργασία μου με τη Στεφανία είναι άψογη. Είναι ένα Supergirl και είναι αξιοθαύμαστο ένα κορίτσι 17 χρόνων πόσο συνειδητοποιημένο και προσηλωμένο είναι στον στόχο του.

Πρόθεση της ΕΡΤ, όπως ανακοινώθηκε, είναι του χρόνου να εκπροσωπηθεί και πάλι στον διαγωνισμό με τη Στεφανία. Εσείς θα βρίσκεστε στο πλευρό της;

Φυσικά και θα βρίσκομαι στο πλευρό της. Είναι πολύ σωστή και έντιμη η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ, μια και η Στεφανία είναι ένα κορίτσι που έχει όλες τις προδιαγραφές για να πάει καλά στον διαγωνισμό.

Στον φετινό διαγωνισμό συνεργαζόσασταν και με τη Μολδαβία. Θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στη Eurovision του 2021;

Αυτό δεν το γνωρίζω ακόμα.

Σε κάθε διαγωνισμό της Eurovision τις περισσότερες φορές συνεργάζεστε με δύο και τρεις χώρες. Δεν εμπεριέχουν για εσάς κάποιο ρίσκο αυτές οι πολλαπλές συνεργασίες;

Ποτέ δεν θα πήγαινα στον διαγωνισμό με δύο χώρες που έχουν το ίδιο μουσικό στυλ. Για παράδειγμα, όταν πήρα την πρώτη θέση με τον Ντίμα Μπιλάν το τραγούδι του ήταν μπαλάντα και την ίδια χρονιά τη δεύτερη θέση πήρε η Ανι Λόρακ με dance κομμάτι του Δημήτρη Κοντόπουλου.

Ποιες συνεργασίες σας στη Eurovision ξεχωρίζετε;

Φυσικά τη συνεργασία μου με την Ελενα Παπαρίζου που έφερε στην Ελλάδα τον διαγωνισμό.

Η πρώτη σας επαφή με τη Eurovision έγινε με τον Σάκη Ρουβά και το «Shake It». Υπάρχει κάτι που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη σας;

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον θαυμασμό που είχα και τη χαρά που έπαιρνα από τον Σάκη κατά τη διάρκεια των προβών αλλά και στη σκηνή της Eurovision στην παρθενική μας συμμετοχή.

Από τη συμμετοχή της Ελενας Παπαρίζου τι έχετε να θυμηθείτε;

Hταν μια χρονιά διπλής επιτυχίας για τη χώρα μου. Κατέκτησε το Euro και τη Eurovision. Ηρθαν δύο νίκες που έδωσαν χαρά και ανάταση στον κόσμο έπειτα από μια μοναδική Ολυμπιάδα. Ημασταν μια πολύ δυνατή και ενωμένη ομάδα. Η Ελενα στη Eurovision ήταν ένα υπέρλαμπρο πλάσμα, που, όπως λέμε στη γλώσσα της τηλεόρασης, «έσπαγε το γυαλί». Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό μας.

Στη Eurovision ποια θεωρείτε ότι ήταν η καλύτερή σας στιγμή;

Το να εκπροσωπείς τη χώρα σου και να κερδίζεις θεωρώ ότι είναι η καλύτερή σου στιγμή.

Υπάρχουν κάποιες συνεργασίες που σας στενοχώρησαν;

Πάντα σε έναν διαγωνισμό υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Σίγουρα στενοχωριέμαι όταν μια συμμετοχή δεν πάει καλά. Συμμετέχω στον διαγωνισμό κάθε φορά δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό, χωρίς να θεωρώ τίποτα δεδομένο.

Εχετε δουλέψει με πολλούς τραγουδιστές και τραγουδίστριες. Νιώσατε απογοητευμένος ή προδομένος από κάποια συνεργασία;

Ποτέ, γιατί θαυμάζω τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάζομαι και πάντα ακολουθώ το ένστικτό μου που μέχρι τώρα δεν με έχει απογοητεύσει.

Έχοντας ήδη επιβεβαιωθεί η Stefania ως εκπρόσωπος μας και ο Φωκάς Ευαγγελινός ως σκηνοθέτης της συμμετοχής μας, αυτό που μένει πλέον είναι να επιβεβαιωθούν και οι δημιουργοί από την ΕΡΤ!

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *