Ισλανδία: Με τους Daði & Gagnamagnið και το “Think About Things” στο Ρότερνταμ!

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου ο μεγάλος τελικός του Söngvakeppnin 2020, της διαδικασίας μέσω της οποίας η Ισλανδία επέλεξε την συμμετοχή της για την επερχόμενη διοργάνωση της Eurovision. Μεγάλοι νικητές και εκπρόσωποι της Ισλανδίας στο Ρότερνταμ αναδείχθηκαν οι Daði & Gagnamagnið!

Σε απευθείας μετάδοση από το συνεδριακό κέντρο Háskólabíói του Ρέικιαβικ, η χώρα του πάγου και της φωτιάς κλήθηκε να επιλέξει τον καλλιτέχνη εκείνο που θα πάρει το μαγικό εισιτήριο για την Ολλανδία και τη Eurovision 2020!

Μουσικός διευθυντής για την φετινή διοργάνωση του Söngvakeppnin 2020 ήταν ο Samúel J. Samúelsson, ενώ τον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή είχε αναλάβει ο βρετανικής καταγωγής Lee Proud.

Τα 5 υποψήφια τραγούδια εμφανίστηκαν με την εξής σειρά:

1. Ísold & Helga“Meet me halfway”

2. Daði & Gagnamagnið“Think About Things”

3. Nína“Echo”

4. Iva“Oculis Videre”

5. Dimma“Almyrkvi” 

Καλεσμένοι κατά τη διάρκεια του Söngvakeppnin 2020 ήταν οι περσινοί εκπρόσωποι της χώρας, Hatari, αλλά και οι KEiiNO, oι εκπρόσωποι της Νορβηγίας το 2019.

Τα αποτελέσματα

Οι 5 υποψήφιοι διαγωνίστηκαν για τις 2 θέσεις του Super Final. Το αποτέλεσμα προέκυψε έπειτα από συνδυαστική ψήφο, τόσο της κριτικής επιτροπής, όσο και του τηλεοπτικού κοινού.

Σε αντίθεση με τα στοιχήματα και τα προγνωστικά που ήθελαν την Iva να είναι μία εκ των δύο διεκδικητών της ισλανδικής εκπροσώπησης στην Eurovision 2020, η τυφλή τραγουδίστρια δεν τα κατάφερε τελικά να βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις της συνδυαστικής βαθμολογίας. Οι δύο super finalists ήταν:

Daði & Gagnamagnið“Think About Things”

Dimma“Almyrkvi”

Κατά την δεύτερη εμφάνιση των Daði & Gagnamagnið, τεχνικά προβλήματα τους ανάγκασε να διακόψουν το τραγούδι και να το ερμηνεύσουν και δεύτερη φορά.

Στο Super Final τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο είχε ο ισλανδικός λαός, ο οποίος και αποφάσισε για την εκπροσώπησή του στη σκηνή του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision! Μεγάλοι νικητές ήταν οι Daði & Gagnamagnið με το Think About Things!

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή της Ισλανδίας στον φετινό διαγωνισμό; Θα καταφέρει να συνεχίσει στον δρόμο που χάραξαν οι Hatari πέρσι στο Τελ Αβίβ ;

 

13 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    H Iva ήταν το απολύτως ξεκάθαρο φαβορί με το που βγήκαν τα τραγούδια και για εβδομάδες, με μακράν τα περισσότερα views και θετικά σχόλια και πρωτιά σε ΟΛΑ τα top. Μέχρι που το Netflix, φετινός χορηγός, ξεκίνησε να προμοτάρει αυτό το πράγμα (προφανώς ως πιο ραδιοφωνικό και εμπορικό, και με μεγάλη βάση θαυμαστών που θα εξασφάλιζαν τις πωλήσεις) ακόμα και σε charts άλλων χωρών, για να διασφαλίσει ότι δεν θα χάσει τα λεφτά του. Και ξεκίνησε ο ντόρος και η πλύση εγκεφάλου στο εσωτερικό και χτίστηκε το momendum για τη νίκη. Αυτό λέγεται marketing. Σκέτο marketing.
    Και καταλήξαμε στον συγκεκριμένο χλιμίτζουρα με ένα αδιάφορο, επίπεδο, τάχα cool, παρωχημένου στυλ τραγουδάκι για να το φάμε στη μάπα μέχρι τον Μάιο.

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Καλό τραγούδι φέτος για την Ισλανδία, αν και το αγαπημένο μου ήταν της Iva. Μ’ αρέσει πάντως που η χώρα αυτή στέλνει διαφορετικά τραγούδια από χρονιά σε χρονιά. Το φετινό θεωρώ ότι θα περάσει σίγουρα στον τελικό και ίσως μπει και στο top 10.

    Απάντηση
    • Μάριος
      Μάριος says:

      Αρχίζω να πιστεύω ότι έχεις γονιδιακό ζήτημα με την κακογουστιά. Δεν έχεις αφήσει πατσαβούρι -μα ούτε ΕΝΑ, βρε αδελφέ- που να μην το βάλεις υπό τη σκέπη σου…

      Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Συγνώμη Μάριε. Πριν γράψω την άποψή μου δεν σε ρώτησα πρώτα. Την άλλη φορά…

        Τελικά σου είναι τόσο δύσκολο να δεχτείς ότι δεν έχουν όλοι το ίδιο γούστο στη μουσική με σενα; Ή μήπως φταίει το γεγονός ότι πίσω από κάθε συμμετοχή ψάχνεις να βρεις και μια θεωρία συνωμοσίας και προσπαθείς να πείσεις και τους υπόλοιπους; Ότι και να ναι δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, αλλά μου κάνει εντύπωση να θυμώνεις για κάτι τόσο υποκειμενικό, όπως είναι η μουσική.

        Απάντηση
        • Μάριος
          Μάριος says:

          Μα δέχομαι ότι δεν έχουν όλοι το ίδιο γούστο και αυτό επισημαίνω. Το πως κάποιοι μπορούν να τους αρέσουν μόνο ανοησίες.

          Απάντηση
          • gogos
            gogos says:

            Ναι – ναι το βλέπω. Μεσ’ την δεκτικότητα είσαι… χαχαχαχα!!!
            Ξέχασα ότι μόνο ό,τι αρέσει σε σενα είναι ποιοτικό και καλαίσθητο.

  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Προτιμούσα ξεκάθαρα την IVA (10/10) η τους Dimma αφού η IVA έμεινε εκτός superfinal (σοκ!).
    Στα του τραγουδιού… Συνδυάζει το σύγχρονο ήχο με κατι από ντίσκο. Είναι ραδιόφωνικο και πιστεύω ότι θα μπορούσε να πάει καλά τον Μάιο. Ωστόσο με την IVA θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μέχρι και τη νίκη. Πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό από όσα έχουν επιλεγεί ως ώρας.
    Από εμένα 8/10. Καλή επιτυχία.
    Next one… Ελλάδα! Για να δούμε…

    Απάντηση
  4. MagicaSpellman
    MagicaSpellman says:

    Το λατρευω, οτι πιο κουλ και quirky εχουμε παρει ποτε στον διαγωνισμο. Σα να ξεπηδησαν ολοι απτο συμπαν του Stranger Things του Νετφλιξ.
    Ιδιοφυες και σας το υπογραφω οπου θελετε, θα σκισει στο televote τον Μαιο

    Απάντηση
    • Μάριος
      Μάριος says:

      Το τραγούδι είναι μία τεμπέλικη αντιγραφή τραγουδιών του 70. Δεν μπήκε καν στον κόπο να το αλλάξει. Ερασιτεχνικά δοσμενο στη σκηνή, σαν γυμνασιακή παράσταση, και χιούμορ 1983 Σταθης Ψάλτης – Τα τσακάλια. Ποιος γελάμε σήμερα με αυτό; Αυτό είναι 40 χρόνια πίσω μας.

      Απάντηση
    • C.G
      C.G says:

      Ταυτίζομαι στο σχόλιο με το Stranger Thing που εκτός από σειράρα επανέφερε και όλη αυτή την 80ίλα και την αισθητική της εποχής που αγαπώ.

      Απάντηση
  5. C.G
    C.G says:

    Διάλεξαν το καλύτερο της βραδιάς. Καλοί ήταν και οι DImma, Το Oculis Videre δυστυχώς δεν απέπνεε live την μαγεία της στούντιο βέρσιον και σκηνικά ήταν στα όρια του γραφικού σαν τελετή δωδεκαθειστών.

    Το νικητήριο είναι μια χαρά με την λέξη COOL να το χαρακτηρίζει τέλεια. Φρέσκο, διασκεδαστικό, ανάλαφρο και χιουμοριστικό. Δεν χρειάζεται όλες οι συμμετοχές να σφίζουν από ποιότητα και να αποπνέουν τέχνη. Χρειάζονται και αυτά που δεν παίρνουν τον εαύτο τους τόσο στα σοβαρά χωρίς να ξεπερνούν την γραμμή του γελοίου φυσικά. Πολλές χώρες έχουν πάει καλά με τέτοιου είδους ανάλαφρα χιουμοριστικά κομμάτια όπως Βοσνία, Μολδαβία, Λιθουανία, Αυστρία κτλ. Και το Alcohol is Free το δικό μας μια fun συμμετοχή ήταν. Εμένα μ΄αρεσει μου βγάζει μια διασκεδαστική ελαφρότητα. Θα το δω ευχάριστα δηλαδή στη σκηνή τα 3 λεπτα που θα εμφανιστεί. Τώρα τι κατάληξη θα έχει στη βαθμολογία ούτε που ξέρω ούτε που με νοιάζει.

    Απάντηση
  6. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Εξαιρετικό!

    τοπ 5:
    1. Λιθουανία
    2. Ισλανδία
    3. Ιταλία
    4. Ουκρανία
    5. Βέλγιο

    …και ο πάτος:
    Πολωνία
    Ισπανία
    Ηνωμένο Βασίλειο
    Γαλλία
    Εσθονία

    Απάντηση
  7. ABC
    ABC says:

    Έπεσε τρελό promotion & marketing για να μην κερδίσει το Oculis Videre, το οποίο μάλιστα δεν πέρασε ούτε στον σούπερ τελικό.
    Να κανω μια παρένθεση εδώ: ορίστε πως έπρεπε να παρουσιαστεί στη σκήνή το “Ονειρό μου” (χωρίς τα αξερουάρ βεβαίως), αλλά η δικιά μας προτίμησε να ντυθεί στρουμφάκι.
    Για το νικητήριο τραγούδι τώρα: ενθουσιάστηκα πάρα πολύ στην εισαγωγή του σε σημείο να πιστεύω ότι …..we might have a potential winner, αλλα προσγειώθηκα απότομα μετά απο 40 δεύτερα & συνέχισα να ξενερώνω καθώς εξελισσόταν το κομμάτι. Η ενορχήστρωση αλλάζει καθε 30 δευτερολεπτα & το electronic γίνεται ολίγον disco, μετα τζαζ, μετα ποπ, φέρνει & λίγο από Love boat σε ένα σημείο…..απλά αχταρμάς!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *