Ισλανδία: Ο Daði Freyr απαντά στις φήμες για το Netflix!

“Το Netflix δεν πιέζει το τραγούδι με κανέναν τρόπο” – αυτά είναι τα λόγια του Daði Freyr, του frontman των Daði og Gagnamagnið, της Ισλανδικής εκπροσώπησης στη φετινή Eurovision . Τις τελευταίες εβδομάδες, το κομμάτι της ομάδας “Think About Things” έχει γίνει κάνει αίσθηση σε όλα τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και με μια μεγάλη σειρά από διασημότητες να εκφράζουν την αγάπη τους.

Οι υποστηρικτές ποικίλουν από τον ηθοποιό του Χόλιγουντ Ράσελ Κρόου και τον σχεδιαστή του νυφικού της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε έναν από τους κορυφαίους πολιτικούς δημοσιογράφους της Βρετανίας.

Τα viral φαινόμενα, λόγω της φύσης τους, εξαπλώνονται γρήγορα μέσω του διαδικτύου, μπορεί και χωρίς κανένα λόγο. Αλλά ορισμένοι Ευρωπαίοι που επιδιώκουν να βρουν νόημα σε έναν άσκοπο κόσμο έχουν καταλήξει στη δική τους θεωρία – το Netflix πληρώνει επαληθευμένους χρήστες του Twitter για να υποστηρίζουν τον Daði και το συγκρότημα ως τρόπο προώθησης της επερχόμενης ταινίας Eurovision του Will Ferrell στην πλατφόρμα του Netflix.

Ο Daði Freyr αρνείται τις φήμες σχετικά με τοNetflix

Μιλώντας σε ένα vlog από τους Birta Rán και Guðný Rós – το δημιουργικό μυαλό πίσω από το μουσικό βίντεο “Think About Things” – ο Daði λέει:

Δεν πληρώσαμε τον Russel Crow για να μοιραστούμε το βίντεο. Δεν πληρώσαμε κανέναν να μοιραστεί τίποτα. Το μόνο πράγμα που πλήρωσα ήταν να φτιάξω το βίντεο, να φτιάξω τα κοστούμια και το υλικό για να φτιάξω τα όργανα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πραγματικά ότι το Netflix πληρώνει για να μας προωθήσει και ο λόγος υποτίθεται ότι είναι ότι το τραγούδι μας είναι στην επόμενη σεζόν Stranger Things. Αυτό δεν συμβαίνει.

Το Netflix δεν ωθεί το τραγούδι με κανέναν τρόπο. Θα ήταν ωραίο εάν το Netflix πλήρωνε πραγματικά για να προωθεί το τραγούδι, θα ήμουν εντάξει με αυτό και δεν θα ντρεπόμουν να το πω επειδή αυτό θα ήταν πολύ όμορφο. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Η Ισλανδία στο Eurovision 2020 – Η θεωρία συνωμοσίας με το Netflix

Υπάρχουν δεκάδες αναφορές στο Twitter, στο Reddit και αλλού, αλλά η κατάσταση πάει περίπου ως εξής.

Το Netflix κάνει μια ταινία της Eurovision με πρωταγωνιστές τον Will Ferrell, την Rachel McAdams και αρκετούς άλλους Hollywood A-Listers. Στην ταινία, το κεντρικό ζευγάρι παίζει δύο Ισλανδούς τραγουδιστές που ανταγωνίζονται στο διαγωνισμό τραγουδιού.

Σε μερικές φωτογραφίες πίσω από τις σκηνές που παρουσιάζονται από το σκηνικό, ο Ferrell φαίνεται με μακριά μαλλιά, που φέρνει κάπως με το στυλ του Daði.

Από αυτή τη σύνοψη, μεταβαίνουμε στο “Think About Things” που γίνεται viral. Η λογική είναι ότι το Netflix αναλαμβάνει κάποιο είδος ιδιαίτερου στρατηγικού μάρκετινγκ για να προωθήσει την ταινία προωθώντας το τραγούδι.

Σύμφωνα με τους θεωρητικούς, ο γίγαντας του streaming είτε πληρώνει είτε ζητά διασημότητες για να στείλουν τα υποστηρικτικά tweets.

Μέχρι στιγμής, κανένα από τους διάσημους tweeters δεν έχει απαντήσει στη διαδικτυακή φημολογία. Ωστόσο, ο βρετανός δημοσιογράφος Rob Holley – ο άνθρωπος που πρώτα ανέβασε το βίντεο στο Twitter – είπε σε μία θαυμάστρια ότι “έκανα tweet επειδή είμαι οπαδός. Όπως έκανα με το Alligator ή το Verona.  Έτσι λειτουργεί το Διαδίκτυο; Νομίζεις ειλικρινά ότι οπαδοί όπως εγώ και εσύ έχουμε εξαπατηθεί έτσι;”. Παρά την εξήγηση, φάνηκε να παραμένει πεπεισμένη.

 

Πηγή: wiwibloggs.com

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. vangelis vt
    vangelis vt says:

    Ναι μας πείσατε…

    Καημένη Λιθουανία. Κανένας αμερικάνος, βρετανός ή αυστραλός διάσημος δεν «ανακάλυψε» το τραγούδι σου για να το ανεβάσει στο Twitter…

    Απάντηση
    • Σταύρος
      Σταύρος says:

      Ναι υπαρχει συνομωσια για το τι τραγουδι θα παει καλα στη Eurovision. Το συγκεκριμενο τραγουδι ειναι απλο, εξυπνο με ωραιο ρυθμο και φωνητικά και απλα διασκεδαστικό. Δεν θέλει και πολλα….

      Απάντηση
  2. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Δεν έχω παρακολουθήσει αυτή την ιστορία με το Netflix.
    Το μόνο που ξέρω είναι ότι, τόσο το τραγούδι όσο και η σκηνική παρουσία τους μου αρέσει πολύ.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *