Κορωνοϊός: Στα μέσα Απριλίου οι αποφάσεις για την Eurovision 2020!

Σύσκεψη έχουν σήμερα στο Ρότερνταμ για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η εξάπλωση του κορωνοϊού, στην ομαλή διεξαγωγή του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, σε δύο μήνες από σήμερα στο Ρότερνταμ. Παρά τις διαφορετικές απόψεις που ακούστηκαν, όλοι συμφώνησαν ότι οι καθοριστικές αποφάσεις για την τύχη του διαγωνισμού θα παρθούν σε ένα μήνα από τώρα, κάπου στα μέσα Απριλίου, αφού τώρα είναι πολύ νωρίς για όποιες εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν σχετικά με την εξάπλωση του ιού και τις συνέπειες της.

Ο αρμόδιος σύμβουλος για θέματα τουρισμού στο Ρότερνταμ, Wethouder Kasmi, δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί η Eurovision 2020.

Δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί η Eurovision 2020. Θα υπάρξει νέα αξιολόγηση στα μέσα Απριλίου για το πως εξελίσσεται η κατάσταση. Μέχρι τότε έχουμε χρόνο.

Wethouder Kasmi

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, οι αρχές συνεργάζονται στενά με τον εθνικό οργανισμό υγείας και όποια μέτρα κριθούν σκόπιμα θα παρθούν. Μέχρι στιγμής πάντως οι προετοιμασίες για τον διαγωνισμό συνεχίζονται κανονικά.

Στα παραπάνω υπήρχαν και αντίθετες φωνές, αφού ο Geert Koster, μέλος του δημοτικού συμβουλίου, επεσήμανε ότι είναι ανευθυνότητα να συγκεντρωθεί τόσος κόσμος στο Ρότερνταμ, όταν ακόμα δεν έχουν εξακριβωθεί όλες οι λεπτομέρειες του νέου ιού.

Πηγή: Eurovoix

16 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ας ελπίσουμε να αυξηθούν οι θερμοκρασίες αλλιώς η αναβολή του διαγωνισμού είναι μονόδρομος.
    Το ενδεχόμενο της διεξαγωγής κεκλεισμένων των θυρών το θεωρώ ανούσιο,αφού δε συμφέρει από πολλές απόψεις.
    Ιδανικό θα ήταν (αν δεν υπάρχει ύφεση του ιού) η διοργάνωση να γίνει τον Ιούνιο η τον Ιούλιο.

    Απάντηση
    • Γιώργης
      Γιώργης says:

      Μας έχει υποσχεθεί κάποιος ότι με την αύξηση της θερμοκρασίας το πρόβλημα θα λήξει? Προσωπικά δεν είμαι καθόλου βέβαιος

      Απάντηση
      • ABC
        ABC says:

        Ούτε οι ειδικοί γνωρίζουν ακόμα πως ακρίβώς συμπεριφέρεται αυτός ο ιός. Μελέτες των τελευταίων ημερών έδειξαν ότι ο ιός μπορεί τελικά να μείνει στον αέρα μέχρι & 2 μέρες & να επιζήσει πάνω σε επιφάνειες όπως πχ το πλαστικό σε ψηλές θερμοκρασίες (37 C) μέχρι & μια βδομάδα. Απλά εικάζουν ότι ίσως με την άνοδο της θερμορκασίας να έχουμε μείωση των κρουσμάτων, όπως πχ συμβαίνει με τον ίο της γρίπης. Αλλά η μείωση αυτή δεν οφείλεται στο ότι κάνει ζέστη, αλλά ότι ο κόσμος με τον καλο καιρό δεν συνοστίζεται σε κλειστούς χώρους.

        Απάντηση
  2. Nerd0!
    Nerd0! says:

    Πόλυ απλά να κάνουν τεστ, σε αυτούς που έχουν εισητήρια, πριν μια εβδομάδα για το show. Και άμα είναι αρνητικά, δεν θα πάνε.

    Απάντηση
    • C'est tout :)
      C'est tout :) says:

      Και αν κολλήσουν μετά; Αν έρθουν από άλλες χώρες και στην μεταφορά τους γίνει το κακό; Το πιο σωστό είναι είτε να γίνει χωρίς κοινό ή ακόμα καλύτερα να μετακινηθεί για Ιούνιοι όπως ειπώθηκε και πιο πάνω

      Απάντηση
  3. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Είναι σχεδόν απίθανο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, εκτός συγκλονιστικών εξελίξεων, να ελεγχθεί η πανδημία. Οπότε η πιο σωστή λύση θα ήταν να γίνει κανονικά ο διαγωνισμός κεκλεισμένων των θυρών, όπως έγινε το DMGP φέτος ή με πολύ περιορισμένο κοινό. Μία πιθανή αναβολή επίσης θα βόλευε, απλά υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, και οι καλλιτέχνες έχουν προγράμματα και πέρα από τον διαγωνισμό. Οπότε είναι άγνωστο κατά πόσο πρακτικό θα είναι αυτό…

    Απάντηση
    • ABC
      ABC says:

      Στο ενδεχόμενο να γίνει ο διαγωνισμός κεκλεισμένων των θυρών (και προφανώς είναι και το επικρατεστερο σενάριο, απλά δε μας το λένε ακόμα) δεν χρειάζεται καν να στηθεί ολόκληρη σκηνή στο Ahoy Arena γιατί θα ήταν ασύμφορο. Από τη στιγμή που δεν θα υπάρξει κοινό, άρα εισιτήρια, άρα έσοδα, τότε δεν χρειάζεται ούτε press center με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους & λοιπούς άσχετους youtubers (όλοι από το σπίτι τους), ούτε euroclub, ούτε eurovillage, ούτε μεγάλες αποστολές. Αρκεί μια μικρή παραγωγή σε τηλεοπτικό στούντιο μόνο με τους συμμετέχοντες. Άρα και η δουλειά γίνεται και δεν μπαίνουν οι Ολλανδοί μέσα οικονομικά.

      Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Οι Ολλανδοί αν δεν γίνει ο διαγωνισμός θα μπουν με τα τσαρούχια μέσα σε όλα τα επίπεδα και όλοι όσοι εχουν εμπλακεί άμεσα με τον διαγωνισμό. Με αποκορύφωμα βέβαια το δημόσιο κανάλι τους.

        Στη περίπτωση που αναφέρεις (χωρίς κοινό – χωρίς σκηνή , κ.τ.λ…) θα μπουν και πάλι μέσα, αλλά πιο λίγο απ’ ότι αν ακυρωθεί. Τα λεφτά που θα δαπανηθούν ή έχουν ήδη δαπανηθεί δεν θα τα πάρουν πίσω. Επίσης οι περισσότεροι χορηγοί ή θα αποσυρθούν ή θα δώσουν πολύ λιγότερα χρήματα.

        Απάντηση
        • ABC
          ABC says:

          Mε τη λογική σου η κάθε νικήτρια χώρα είναι αναγκασμένη να διοργανώσει, διαφορετικά θα υποστεί καταστροφικές συνέπειες.
          Οι Ολλανδοι, αν δε γίνει ο διαγωνισμός, απλα θα χάσουν το extra money (κέρδος) & τίποτα παραπάνω. Δεν περιμένουν την Eurovision για να τους διαφημίσει τη χώρα. Ντάξει, καταξοδεύτηκαν για την ώρα με την τελετή κλήρωσης τον Ιανουάριο (που ήταν καλυμμένη από σπόνσορες).

          Απάντηση
          • gogos
            gogos says:

            Δεν είναι η δική μου λογική. Είναι η κοινή λογική.
            Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που έχει συμβεί όλο αυτό, ναι η διοργανώτρια χώρα θα υποστεί οικονομική ζημιά, αν ακυρωθεί ή αλλάξει τον τρόπο παρουσίασης.

            Η νικητήρια χώρα αν δηλώσει αδυναμία να διεξάγει τον διαγωνισμό, σε ένα ευλογο χρονικό διάστημα πριν, τότε δεν θα έχει καμία ζημιά. Όπως και έχει γίνει και στο παρελθόν. Αλλά 2 μόλις μήνες πριν που έχουν δρομολογηθεί τα πάντα, τότε ναι… θα υποστεί ζημιά. Μικρή ή μεγάλη…

          • ABC
            ABC says:

            Δηλαδή έχουν ήδη ξοδευτεί μερικά εκατομμύρια ευρώ (πχ για logo & stage design….etc – που εν τέλει καλύφθηκαν & αυτά από τους χορηγούς). Τρελανέ μας! Ο διαγωνισμός είναι ακόμα ένα project στα χαρτιά. Τον θέλετε μερικοί εδώ μέσα τον Μάριό σας!

          • gogos
            gogos says:

            1ον. Ακυρώνεις μόνος σου τον εαυτό σου μ’ αυτά που λες. “Ο διαγωνισμός είναι ακόμα ένα project στα χαρτιά” και ακριβώς πιο πάνω λες ότι έχουν δοθεί χρήματα για “logo & stage design….etc”
            Αποφάσισε είναι μόνο στα χαρτιά ή έχουν αρχίσει να υλοποιούνται; Εκτός αν για σενα Eurovision είναι μόνο το στήσιμο της σκηνής.

            2ον. Από που κι ως που γνωρίζεις ότι όλα όσα έχουν ξοδευτει μέχρι σήμερα έχουν δοθεί μόνον από χορηγούς.
            Θα μας δώσεις κάποιο link να τα δούμε κι εμείς τα στοιχεία εξόδων του διαγωνισμού και εσόδων από χορηγούς;;; Ή βγάζεις από το στομάχι σου αυτά τα στοιχεία;

            3ον. Ο Μάριος από που κι ως που προκύπτει στη κουβέντα; Χρειάζεσαι τη βοήθεια του κοινού;

          • ABC
            ABC says:

            Έλεος! Δεν μπορείς να κατανοήσεις την ειρωνεία/διακωμώδηση του κειμένου μου & μου κάνεις & περαιτέρω εκτενή ανάλυση. Ντάξει, με έπεισες! Θα καταστραφούν οικονομικά οι Ολλανδοί, πάει τελείωσε! Ειδικά τώρα που συμφωνείς απόλυτα να μην γίνει καν ο διαγωνισμός αν είναι να ισχύσει το σχεδιο Β βάσει Natalija Gorscak (είδες που σε προλαβαίνω; χαχαχαχαχαχαχα)

          • gogos
            gogos says:

            Έκανα ανάλυση επειδή ζήτησα να μου πεις από που προκύπτουν αυτά που λες; Ερωτήματα σου έθεσα με βάση αυτά που έγραψες. Δεν φαντάστηκα ότι δεν θα μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ “ανάλυσης” & “ερωτημάτων”…

  4. Panos
    Panos says:

    Δεν είναι μόνο οι θεατές το πρόβλημα. Κάθε αποστολή χώρας έχει αρκετά άτομα που θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Ολλανδία και να μείνουν σε ξενοδοχεία κλπ. Ένας από αυτούς να εμφανίσει συμπτώματα και να βρεθεί θετικός στον ιό, μετά θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *