Κύπρος: Ακούστε το “Running” | Την συμμετοχή του Sandro για την Eurovision 2020!

Κυκλοφόρησε πριν από λίγο η κυπριακή συμμετοχή για την Eurovision 2020. Το Running με το οποίο ο Sandro θα διαγωνισθεί με τα κυπριακά χρώματα στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στις 12, 14 και 16 Μαίου στο Ρότερνταμ, βρίσκεται ήδη στο κανάλι της Panik Records στο YouTube.

Οι συμβολισμοί του τραγουδιού

Όπως διαβάσατε στο χθεσινό μας άρθρο, το Running, είναι ένα pop dance τραγούδι που σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη χροιά του Sandro, «μαγεύει» από το πρώτο άκουσμα! Η ομάδα του ΡΙΚ πιστεύει πολύ και στο τραγούδι, αλλά και στις δυνατότητες του Sandro να μεταφέρει στην σκηνή του Ahoy το μήνυμα του τραγουδιού.

Η φιλοσοφία του Sandro είναι ότι η μουσική πρέπει να είναι αυθεντική, ειλικρινής και με στόχο να φτάσει τις καρδιές των ανθρώπων. Αυτό αντανακλάται φυσικά στο “Running”, το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνισθεί στο Ρότερνταμ. Το “Running” είναι μια σκοτεινή ιστορία με βιογραφικά στοιχεία που προβάλλουν τον αγώνα ενάντια στις αντιξοότητες και τις καταιγίδες που αντιμετωπίζουμε στη ζωή. Έχοντας περάσει κατάθλιψη ο ίδιος, η εμφάνιση του Sandro επί σκηνής θα σηματοδοτεί τη σήραγγα του σκότους που πρέπει να συνεχίσουμε να τρέχουμε μέσα σε αυτήν, κάτω από δυσκολίες ή καταστροφές, αλλά και τη δύναμη που απαιτείται για να στέκεστε όρθιοι και να μην πέσουμε.

ΡΙΚ, για το Running

Αυτός είναι ο λόγος που σύμφωνα με τα παραπάνω βλέπουμε στο video clip να αντανακλώνται επάνω του διάφορες φυσικές καταστροφές, όπως οι πυρκαγιές της Αυστραλίας κλπ.

Οι στίχοι

I don’t feel like talking, let me sit here alone.
The phone’s calling, I can’t pick it up

I’m tired of running from these demons (demons)
I’m tired of running from these demons, I can’t see any more
I can’t see anymore

But I keep on running, I keep on running
I keep on running away
Now I keep on running, I keep on running
I don’t wanna fall again

Drowning out my memories, from the night before
Door’s knocking, just leave me alone

Looking – losing
My energy – tripping
Anybody tow me back home

(Yeah yeah)

Standing naked
Putting on fake smiles
I don´t wanna be sad anymore

I don’t wanna fall again

I’m not gonna fall again

Οι συντελεστές του Running

Τη σύνθεση υπογράφει ο αυστραλιανής καταγωγής συνθέτης και ερμηνευτής Alfie Arcurie, που κέρδισε την πρώτη θέση στο «The Voice» της Αυστραλίας το 2016 και συμμετείχε στον εθνικό τελικό της χώρας για την περσινή Eurovision. Υπόλοιπα μέλη της συνθετικής ομάδας είναι ο Γερμανός τραγουδιστή και συνθέτη Octavian, ο τραγουδοποιός και μουσικό παραγωγό Sebastian Metzner Rickards, ο ίδιος ο Sandro, καθώς και ο Teo Arkitekt. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ένας από τους κορυφαίους χορογράφους και σκηνοθέτες, ο Marvin Dietmann, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επιμελήθηκε την εμφάνιση της Αυστρίας στη Eurovision του 2014.

Σκηνοθέτης του video clip είναι ο Αλέξανδρος Κωστελίδης, ο οποίος είναι ο σκηνοθέτης του video clip της Άννας Βίσση “Φλεγόμενος Τροχός” και πολλών άλλων σημαντικών projects.

H Κύπρος στον Διαγωνισμό της Eurovision

Αυτή η 37η συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό, που πλέον είναι η χώρα με τις περισσότερες συμμετοχές χωρίς νίκη. Το ντεμπούτο έγινε το 1981 με το Monika και με μια εντυπωσιακή έκτη θέση. Μέχρι και το τέλος των 90ς η Κύπρος κατάφερνε πολύ συχνά να βρίσκεται στην δεκάδα της τελικής βαθμολογίας. Από το 2004 όμως που ξεκίνησε το σύστημα των ημιτελικών και μέχρι το 2014 κατάφερε να περάσει τον σκόπελο του ημιτελικού, μόλις σε τρεις περιπτώσεις!

Το παραπάνω άλλαξε δραστικά από το 2015 και έκτοτε, με την μικρή Κύπρο να μετρά μόνο προκρίσεις. Αποκορύφωμα φυσικά όλης αυτής της καλής πορείας, ήταν η δεύτερη θέση το 2018 με την Ελένη Φουρέιρα και το Fuego.

Πέρσι την Κύπρο εκπροσώπησε η Τάμτα με το Replay, καταλαμβάνοντας την 13η θέση με 109 βαθμούς στον μεγάλο τελικό του Τελ Αβίβ.

Πως σας φαίνετε η κυπριακή συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό;

25 ΣΧΟΛΙΑ
  1. C.G
    C.G says:

    Απογοήτευση από την αγαπημένη Κύπρο. Ίσως η χειρότερη συμμετοχή της. Πολύ φοβάμαι ότι θα έχει την τύχη του περσινού “Look Away” της Φινλανδίας. Ειδικά στον πρώτο ημιτελικό. Όπως και να έχει, καλή επιτυχία.

    Απάντηση
      • C.G
        C.G says:

        Θέτει υποψηφιότητα και για την αντίστοιχη θέση. Δεν μπορώ να ψυχολογήσω την φετινή επιλογή του ΡΙΚ. Αν είναι να αγοράσεις κάτι από εξωτερικό ας είναι τουλάχιστον κάποιου επιπέδου.

        Απάντηση
        • Giannis
          Giannis says:

          Να σου την ψυχολογησω εγω τη σταση του ΡΙΚ:Η Φουρειρα τους εκανε καλο μεν,αλλα τους εκανε και ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΚΟ:To ΡΙΚ εδειχνει 2 χρονια τωρα αλλαζονικη σταση και ειναι επηρμενοι,νομιζαν οτι μετα την Φουρειρα τα εχουν ολα ευκολα και πως εχουν το καλο πλασαρισμα στον τελικο.Ετσι λοιπον επελεξαν αυτη την μπαρουφα τωρα.Γενικως εχουν την αισθηση οτι η κληρονομια της Φουρειρα τους αρκει για να χτυπανε top10 για μια 20ετια.Εμ δεν ειναι ετσι.

          Απάντηση
  2. Bendictos
    Bendictos says:

    Δυστυχώς πολύ δύσκολα τα πράγματα για την Κύπρο μας φέτος. Αδύναμο τραγούδι, generic ήχος..Ο ερμηνευτής έχει πολύ καλή φωνή αλλά τί να κάνει η φωνή μόνη της όταν το τραγούδι είναι τόσο αδιάφορο; Προβλέπω θέση 12-14 στον ημιτελικό. Κρίμα για τη χαμένη ευκαιρία.

    Απάντηση
  3. Giannis
    Giannis says:

    Ειναι ενα προκατ, πλαστικο,επαναλαμβανομενο κακο midtempo κομματι που δεν εχει τιποτα το ιδιαιτερο.Θυμιζει τραγουδια του Νικου Γκανου που εβγαζε το 2010!Θα χαθει μεσα στον σωρο.Η φωνη πολυ επεξεργασμενη.Το δε χειροτερο ειναι οτι ξεχνιεται αμεσως,δυσκολα βρισκεις ρεφρεν.Ο δε Σαντρο σαν εφηβο αγορι που με το ζορι θελει να εχει μουστακι.Λυμαπαι αλλα στον πρωτο ημιτελικο…υποψηφιο να αποκλειστει,δεν περιμενα κατι τοσο κακο απο την Κυπρο,χειροτερο απο το  ”this is love”της Demy.Δεν υπαρχει καθολου χαρακτηρας.Και ας μην ειπωθει κατι για φουρειρα και φουεγκο γιατι ηταν κλασσης ανωτερα και αν μη τι αλλο ειχε χαρακτηρα.Αυτο ειναι προχειρο και μοιαζει της περασμενης δεκαετιας.Η Ταμτα περσι ηταν σουπερ.Τα λεμε το 2021.

    Απάντηση
  4. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Much ado about nothing.

    Τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Κύπρος θα είναι χαμηλότερα από την Ελλάδα στη λίστα μου.
    Καλή επιτυχία.

    Απάντηση
  5. Νίκος
    Νίκος says:

    Δεν μου άρεσε περίμενα πολύ περισσότερα από το ρικ φοβαμε ότι θα αποκλειστεί από αυτόν τον ημιτελικό-σφαγειο

    Απάντηση
  6. ABC
    ABC says:

    Μονότονο, flat, φτωχό συνθετικά & στιχουργικά, παλιακό, με τρελή επεξεργασία κύριας φωνής & φωνητικών…..αυτό το πράγμα δεν μπορεί να αποδοθεί ζωντανά (περίπτωση Νορβηγίας 2017 με κονσέρβα φωνητικά).
    Χρειάστηκαν 4 άτομα για να γράψουν αυτόν τον στίχο; Μιλάμε για απίστευτη έμπνευση!
    Συμπέρασμα: πολύ φασαρία για το τίποτα.

    Απάντηση
  7. KostasEV
    KostasEV says:

    Η Κύπρος επιλέγει έναν πολύ ταλαντούχο τραγουδιστή και επιλέγει αυτό το κομμάτι (;). Θεωρώ ότι είχε ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη με Fuego και Replay. Το κομμάτι έχει προοπτικές αλλά θεωρώ ότι ήταν μια δυναμική μπαλάντα και εξελίχθηκε σε club τραγούδι γιατί φοβήθηκαν μάλλον τις πολλές μπαλάντες και το γεγονός ότι τα ανεβαστικά ποπ τραγούδια είναι λίγα βοήθησε σε αυτή την αλλαγή. Το κομμάτι μάλλον θα φτιαχνόταν μέχρι τελευταία στιγμή γιατί στη Ρουμανία ο Sandro δεν το είπε. Το videoclip ήταν πραγματικά άθλιο. Βαριόμουν όσο το έβλεπα, καθόλου εμπνευσμένο και απίστευτα άδειο. Όμως, με μια καλή σκηνική παρουσία και σωστή φωνητική απόδοση μπορεί να πάει καλά! Good Luck Cyprus

    Απάντηση
  8. Natasha
    Natasha says:

    Παιδιά δεν είναι και τόσο κακό. Είπαμε! Εσεις που το κράζετε θα είστε και οι πρώτοι που θα το χορέψετε αν το ακούσετε κάπου εξω. Εγώ πάντως νόμιζα ότι θα είναι κάπως ήσυχο το κομμάτι αυτό είχε πει ο ίδιος ο Σάντρο σε συνέντευξη στον William από τους wiwi. Τι άλλαξε στη πορεία δε ξέρω…Ισως το ότι έχουμε αρκετά ησυχα τραγούδια

    Απάντηση
  9. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Περιμέναμε τόσο καιρό για αυτό;
    Θα ξεκινήσω από τα θετικά… Ο Σάντρο είναι εμφανίσιμο παιδί που είναι θετικό για το οπτικό κομμάτι. Η φωνή του είναι αρκετά καλή σε κάποια σλουυ κομμάτια που τον έχω ακούσει.
    Όμως, δε μου κολλάει καθόλου σε αυτό το τραγούδι. Εξάλλου ο ίδιος είχε δηλώσει ότι με τον χορό δε το χει. Έπρεπε να είχαν επιλέξει κατι σε μπαλάντα. Το τραγούδι προσωπικά το βρίσκω πολύ μέτριο χωρίς καμία δυναμική. Σε κάποια σημεία μου θυμίζει κακή αντίγραφη από το “lose control” των medusa. Η φετινή eurovision έχει πολύ καλύτερα dance/pop/ethnic κομμάτια.
    Το βίντεο κλιπ το βρήκα ίσως το χειρότερο που έχουμε δει φέτος, πολύ πρόχειρο.
    Νομίζω θα συμφωνήσω με τους περισσότερους ότι θα έχει την τύχη της περυσινης Φινλανδίας! Δε θα εκπλαγω αν τερματισει τελευταίο στον πρώτο ημιτελικό, εξάλλου κατά παράδοση τέτοια κομμάτια σπάνια πηγαίνουν καλά στη eurovision (βλ. Ελλάδα 2014/Πολωνία 2018). Αν η Τάμτα με πολύ καλύτερο κομμάτι πέρασε πέρυσι μόλις 9η από τον ημιτελικό δεν νομίζω ότι ο Sandro έχει ελπίδες για πρόκριση ειδικά σε έναν δύσκολο ημιτελικό με χώρες που παραδοσιακά προκρίνονται και χωρίς την στήριξη της Ελλάδας.
    Κρίμα και έχει καλή φωνή. Νομίζω ότι μετά από 5 χρόνια σερί προκρισεων η Κύπρος μας θα μείνει στον ημιτελικό! Από εμένα 5/10 και στις τελευταίες θέσεις της συνολικής μου κατάταξης! Καλή επιτυχία εύχομαι πάντως!!

    Απάντηση
  10. Μαρία
    Μαρία says:

    Δεν τρελαίνομαι για το ρεφραίν αλλά γενικά είναι πολύ ωραίο τραγούδι. Δεν καταλαβαίνω τις συγκρίσεις με το περσινό της Φινλανδίας που ήταν τέρμα βαρετό.

    Απάντηση
  11. eurogreek
    eurogreek says:

    Το τραγούδι δεν το θεωρώ τόσο κακό.οπως πολλοί εδώ. Ο πρώτος ημιτελικός έτσι και αλλιώς ήταν δύσκολος από την αρχή.
    ΥΓ ο Μάριος μας άφησε..δεν άντεχε τόσους υποστηρικτές Κοντόπουλου μαζεμενους! Σχολιάζει αλλού μόνο πλέον.

    Απάντηση
  12. gogos
    gogos says:

    Μόνο στη πολύ καλή σκηνική παρουσίαση ελπίζω φέτος για την Κύπρο. Δυστυχώς δεν μου άρεσε καθόλου το τραγούδι.

    Απάντηση
  13. Mariah
    Mariah says:

    Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο λέτε! Θεωρώ θα περάσει αλλά θα έχει μια μέτρια θέση στην τελική κατάταξη.

    Απάντηση
  14. vangelis vt
    vangelis vt says:

    Τα φωνητικά μια χαρά ακούγονται στο live. Καμία σχέση με τον Darude πέρσι:

    https://www.youtube.com/watch?v=zTt8QkhdNDg

    Για το τραγούδι τώρα: Για κομμάτι που θα ακούσεις σε κλαμπάκι μια χαρά μου κάνει μέχρι το πρώτο ρεφρέν. Από κει και πέρα μοιάζει να μπαίνει στον αυτόματο πιλότο και να πελαγοδρομεί χωρίς σκοπό μέχρι το τέλος. Το καταλαβαίνεις ότι η Κύπρος δεν είχε σκοπό να το προσπαθήσει πολύ φέτος όταν επέλεξαν έναν άγνωστο από κάποιον διαγωνισμό ταλέντων του εξωτερικού αλλά και από το πόσο φτηνό είναι το βίντεο-κλιπ. Επίσης από το ότι δεν έχουν εμπλακεί σουηδοί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

    Κατά τα ψέματα, έπεσαν σε δύσκολο ημιτελικό και να περάσει μια μικρή χώρα για 6η συνεχόμενη φορά στον τελικό θα ήταν δύσκολο έτισι κι αλλιώς. Κρίμα όμως γιατί όπως και πάρα πολλές άλλες χώρες φέτος μοιάζουν να αντιμετωπίζουν τον διαγωνισμό ως αγγαρεία. Αν είχαν επιλέξει τη Φουρέιρα και το “Yayo” ίσως να ήταν η χρονιά τους φέτος.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *