Κύπρος: Ο Sandro στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ! (Video)

Εδώ και λίγες μέρες έχει κυκλοφορήσει  η κυπριακή συμμετοχή για την Eurovision 2020. Το “Running” με το οποίο ο Sandro θα διαγωνισθεί με τα κυπριακά χρώματα στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στις 12, 14 και 16 Μαίου στο Ρότερνταμ, βρίσκεται ήδη στο κανάλι της Panik Records στο YouTube, με τον ίδιο να το ερμηνεύει πρώτη φορά ζωντανά λίγες μέρες αργότερα.


Πριν από λίγο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, προβλήθηκε σχετικό ρεπορτάζ για την Κυπριακή συμμετοχή. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο 23χρονος Ελληνοαμερικανός, οι στίχοι είναι αυτοβιογραφικοί. Μιλούν για το άγχος και την κατάθλιψη, που ο ίδιος κάποτε βίωσε. Ο κατά κόσμον Αλεσάντρο Ρίτεν, γεννήθηκε στη Γερμανία από Αμερικανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα.

Όπως δήλωσε:

Ξεκίνησα να τραγουδώ… νομίζω στα τέσσερα μου χρόνια. Δε μπορώ να θυμηθώ τη ζωή μου χωρίς το τραγούδι. Το τραγούδι μιλά για το άγχος, για την κατάθλιψη μου. Αισθάνθηκα, ότι έπρεπε να ανοιχτώ γι’αυτό, γιατί το κρατούσα μέσα μου για πολύ καιρό. Είναι κάτι για το οποίο δε θα έπρεπε να ντρεπόμαστε

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ!


H Κύπρος στον Διαγωνισμό της Eurovision

Αυτή η 37η συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό, που πλέον είναι η χώρα με τις περισσότερες συμμετοχές χωρίς νίκη. Το ντεμπούτο έγινε το 1981 με το Monika και με μια εντυπωσιακή έκτη θέση. Μέχρι και το τέλος των 90ς η Κύπρος κατάφερνε πολύ συχνά να βρίσκεται στην δεκάδα της τελικής βαθμολογίας. Από το 2004 όμως που ξεκίνησε το σύστημα των ημιτελικών και μέχρι το 2014 κατάφερε να περάσει τον σκόπελο του ημιτελικού, μόλις σε τρεις περιπτώσεις!

Το παραπάνω άλλαξε δραστικά από το 2015 και έκτοτε, με την μικρή Κύπρο να μετρά μόνο προκρίσεις. Αποκορύφωμα φυσικά όλης αυτής της καλής πορείας, ήταν η δεύτερη θέση το 2018 με την Ελένη Φουρέιρα και το Fuego.

Πέρσι την Κύπρο εκπροσώπησε η Τάμτα με το Replay, καταλαμβάνοντας την 13η θέση με 109 βαθμούς στον μεγάλο τελικό του Τελ Αβίβ.

Πως σας φαίνετε η κυπριακή συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *