Ρουμανία: Με το “Alcohol You” η Roxen στο Ρότερνταμ!

Στην πόλη Μπουζάου χτύπησε σήμερα η καρδιά των Ρουμάνων (και όχι μόνο) Eurofans καθώς διεξήχθη ο εθνικός τελικός της χώρας, Selecția Națională. Δεν πρόκειται για έναν εθνικό τελικό στον οποίο θα επιλεχθεί ο καλλιτέχνης, αλλά ένας τελικός που θα αφορά την επιλογή της συμμετοχής της χώρας στο Ρότερνταμ. Η 20χρονη, λοιπόν, Roxen θα εκπροσωπήσει τη Ρουμανία στο Ρότερνταμ με το τραγούδι “Alcohol You”!

Η Roxen ανήκει στην δισκογραφική εταιρεία, Global Records, με την οποία θα συνεργαστεί, η TVR, για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ένα camp, στο οποίο οι καλύτεροι Ρουμάνοι καλλιτέχνες και συνθέτες δημιούργησαν τραγούδια για την 20χρονη ερμηνεύτρια.

Από το camp αυτό, 5 τραγούδια προκρίθηκαν για να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό. Τα τραγούδια επιλέχθηκαν από ειδικούς διαφόρων σχετικών επαγγελματικών χώρων (συνθέτες, στιχουργοί, μουσικολόγοι, ραδιοτηλεοπτικοί παραγωγοί. Οι ειδικοί αυτοί έλαβαν υπόψιν τους κριτήρια, όπως ο ήχος, η πρωτοτυπία, η διαφορετικότητα του στυλ και το μήνυμα του τραγουδιού.

Κατά τη διάρκεια του εθνικού τελικού, τα 5 τραγούδια ερμηνεύτηκαν από την Roxen. Το νικητήριο τραγούδι αποφασίστηκε κατά 50% από την ψήφο των κριτών και κατά 50% από την ψήφο των τηλεθεατών.

Παρουσιαστές της αποψινής βραδιάς ήταν ο σταρ της ρουμάνικης hip hop Connect-R και η Elena Gheorghe που εκπροσώπησε τη Ρουμανία το 2009 στον διαγωνισμό με το τραγούδι “Balkan Girls” καταλαμβάνοντας τη 19η θέση.

Τα τραγούδια

Τα 5, ιδιαίτερα αξιόλογα, τραγούδια τα οποία ερμήνευσε η Roxen ζωντανά κατά τη διάρκεια του αποψινού τελικού ήταν:

1. “Beautiful Disaster”

 

2. “Cherry Red”

 

3. “Colors”

4. “Alcohol You”

5. “Storm”

Guest εμφάνιση στο Selecția Națională έκανε ο εκπρόσωπος της Κύπρου Sandro Nicolas. Παρ’ όλα αυτά δεν ερμήνευσε τη συμμετοχή της Κύπρου στο Ρότερνταμ, Running, αλλά τις δύο προηγούμενες συμμετοχές της Κύπρου, το “Fuego” και το “Replay”.

Προσκεκλημένη των Ρουμάνων διοργανωτών υπήρξαν επίσης η Natalia Gordienko που θα συμμετάσχει με τη Μολδαβία και το “Prison” στο Ρότερνταμ καθώς και η Ulrikke που θα εκπροσωπήσει τη Νορβηγία στην Ολλανδία με το “Attention”!

Ενώ, οι Ρουμάνοι Eurofans είχανε την χαρά να υποδεχθούν επί σκηνής μια “θρύλο” του αγαπημένου μας διαγωνισμού. Πρόκειται, φυσικά, για τη Loreen που τραγούδησε ζωντανά το διαχρονικό “Euphoria”!

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα του Ρουμανικού Εθνικού Τελικού, όπως διαμορφώθηκαν από τις προτιμήσεις του κοινού και της κριτικής επιτροπής οδήγησαν στην επιλογή του Alcohol You ως της ρουμανικής εκπροσώπησης στο Ρότερνταμ!

Ποιά είναι η γνώμη σας για την επιλογή της Ρουμανίας ; Θα καταφέρει, άραγε, το μέχρι στιγμής στοιχηματικό φαβορί να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις τον Μάιο ;

 

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ευτυχώς επέλεξαν το καλύτερο! Βασικά ήταν ξεκάθαρο ότι η αυτό θα κέρδιζε η το cherry red. Η ίδια βέβαια φάνηκε ότι δεν ήθελε το cherry red με τον τρόπο που τον παρουσίασε.
    Από την άλλη μας συμφέρει να μαζεύονται αρκετές μπαλάντες!
    Τι νικητήριο το θεωρώ πολύ καλό! Δεν ξέρω αν κερδίσει αλλά σίγουρα θα τερματίσει πολύ ψηλά! (αν και το momentum είναι πολύ καλό τόσο για την Ρουμανία όσο και την Λιθουανία)9.5/10 και 2ο-3ο στην κατάταξη μου! Καλώς ήρθες πίσω στον τελικό και στις επιτυχίες αγαπητή Ρουμανία! καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Αρκετά καλό το τραγούδι της Ρουμανίας. Θεωρώ ότι θα έχει μια θέση στην πρώτη δεκάδα, εύκολα ή δύσκολα. ΄Δεν νομίζω όμως ότι η θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω…

    Απάντηση
  3. C.G
    C.G says:

    Αναμενόμενο να κερδίσει το Alcohol You που θεωρώ και πιο ενδιαφέρον ως κομμάτι. Δεν μου άρεσε που έδειξε με τις εμφανίσεις της την προτίμηση της αδικώντας τις άλλες. Ας πήγαινε απευθείας με το νικητήριο αφού αυτό ήθελε εξ αρχής. Το τραγούδι live χάνει αρκετά παραμένοντας βέβαια μια πολύ καλή συμμετοχή. Η διαφορά όμως με την στούντιο βέρσιον είναι αισθητή. Θα τα πάει πολύ καλά αλλά πρωτιά δεν βλέπω αν και δεν θα με χαλούσε. Είναι στο ίδιο μοτίβο με το περσινό νικητήριο, μια σκοτεινή εσωτερική μπαλάντα και αυτό δεν βοηθά. Ακόμα και η παρουσίαση του εθνικού τελικού με όλο αυτό το μπλε θύμιζε Arcade. Θέλει και δουλειά φωνητικά γιατί ο Duncan το έσκιζε live. Μπορώ να το δω να έχει την τύχη του Beautiful Mess δηλαδή 2ο αλλά πρωτιά νομίζω όχι. Μια άλλη χρονιά μπορεί.

    Απάντηση
  4. vangelis vt
    vangelis vt says:

    Μια ακόμα και καλά “μοντέρνα” μπαλάντα όπως της Βουλγαρίας το 2017 δηλαδή βαρεμάρας και πλήξης γωνία. Και με ένα κάκιστο λογοπαίγνιο “Αlcohol you – I’ll call you”. Όσο για την κοπελιά επαγγελματία τραγουδίστρια δεν τη λες.

    Απάντηση
  5. Natasha
    Natasha says:

    Τωρα βρήκα τον χρόνο να τα δω όλες τις εμφανίσεις. Κακές όλες. Με τέτοια εμφάνιση όχι νίκη αλλά ούτε δεκάδα δε θα δεί. Μπορεί βεβαια να ήταν ιδιαίτερα αγχωμένη λόγω του νεαρού της ηλικίας

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *