Ρωσία: Ακούστε το “UNO” των Little Big για την Eurovision 2020!

Όπως ήταν γνωστό εδώ και μήνες, η Ρωσία για μία ακόμα χρονιά θα επέλεγε μέσω απευθείας ανάθεσης τη συμμετοχή της στη φετινή Eurovision. Μετά από μήνες “σιωπής” ανακοίνωσε λίγες μέρες πριν πως θα εκπροσωπηθεί τον Μάιο στο Ρότερνταμ από τους αντισυμβατικούς Little Big!

Εδώ και λίγες ημέρες άπαντες περίμεναν την αποκάλυψη του τραγουδιού με το οποίο θα διαγωνιστεί η Ρωσία στη Eurovision 2020. Το τραγούδι, λοιπόν, με το οποίο θα διεκδικήσει η “Αρκούδα” τη 2η νίκη της στον διαγωνισμό έχει τίτλο “Uno“. Το “Uno” βασίζεται στα γνώριμα σατιρικά χαρακτηριστικά των Little Big. Είναι ίσως η πρώτη φορά που η Ρωσία επιλέγει κάτι τόσο αντισυμβατικό για την εκπροσώπησή της στη Eurovision!

Δείτε το βίντεο κλιπ ΕΔΩ.

Το Who is Who των Little Big

Οι Little Big είναι μία από τις πλέον γνωστές μπάντες στη Ρωσία. Το γκρουπ έχει κυκλοφορήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της επταετούς πορείας του 3 δίσκους και 9 singles. Αποτελείται από 4 μέλη:

  • τον Ilya Ilich Prusikin
  • τον Sergey Gokk Makarov
  • τον Anton (Boo) Lissov
  • και την Sonya Tayurskaya

Οι Little Big χαρακτηρίζουν το συγκρότημά τους ως μια σατιρική συνεργασία τέχνης, η οποία βασίζεται στη μουσική, τα γραφικά και την παράσταση. Σε μεγάλο βαθμό τα τραγούδια τους σατιρίζουν μερικά από τα πιο διαδεδομένα ρωσικά στερεότυπα. Παράλληλα, μέσα από την τέχνη τους φέρνουν το κοινό τους πιο κοντά με τη ρωσική παράδοση και τη ρωσική λαϊκή μουσική. Ερωτώμενοι πέρσι αναφορικά με το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής τους συμμετοχής στη Eurovision οι ίδιοι είχανε εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία τους να εκπροσωπήσουν στο άμεσο μέλλον τη Ρωσία στον διαγωνισμό!

Η μπάντα έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από πλήθος καλλιτεχνών που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά μουσικά είδη. Μεταξύ άλλων η δισκογραφία των Little Big έχει επιρροές από Mozart και Vivaldi μέχρι τους Rammstein και τους Red Hot ChilI Peppers!

Η τελευταία τους μεγάλη επιτυχία “Skibidi” έγινε viral σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεπερνώντας τα 360 εκατομμύρια views στο YouTube!

Ποιά είναι η γνώμη σας για την επιλογή της Ρωσίας ; Θα καταφέρουν, άραγε, οι διάσημοι Little Big να χαρίσουν στη Ρωσία τη 2η της νίκη στην ιστορία της στο διαγωνισμό ;

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Ρότερνταμ!

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Η Ρωσία έρχεται πραγματικά και μόνο για να τρολαρει. Έχει ένα πιασαρικο μπιτ αλλά ως εκεί! Καμιά σχέση με τις επίσης funny συμμετοχες από Ισλανδία και Λιθουανία… Αυτό μετά από λίγο καταντά εκνευριστικο! Λογικά θα το στήσουν τελείως χιουμοριστικά και θα το πάνε σε άλλα επίπεδα τρας(βλ. Ουκρανία 2007). Στο κοινό δεν αποκλείω και νίκη αν αναλογιστούμε ότι είναι Ρωσία αλλά ελπίζω τουλάχιστον οι επιτροπές να του φερθούν αναλόγως. Ενδιαφέρον θα χει πάντως να δούμε τι θα έκανε σήμερα κάτι ανάλογο του lasha Tumbai αφού το 2007 δεν υπήρχαν επιτροπές…
    Από εμένα 6.5/10 και κάπου στην 20η κάτι θέση της κατάταξης μου!
    ΥΓ: Με διαφορά η χειρότερη χρονιά για τη Eurovision από θέμα τραγουδιών.

    Απάντηση
    • όχι άλλο κάρβουνο
      όχι άλλο κάρβουνο says:

      Για μένα, αν και είναι λίγο νωρίς, μάλλον θα είναι η χειρότερη χρονιά από θέμα τραγουδιών από το 2010.

      Απάντηση
  2. C.G
    C.G says:

    Ό,τι απεχθάνομαι στην Γιουροβίζιον είναι συμμετοχές σαν αυτή. Και έχουν μεγάλο κοινό για να μην πω το μεγαλύτερο αν σκεφτούμε τι θέση πήραν οι γιαγιάδες της Ρωσίας, η Βέρα Σερντούσκα, το Toy, περσινό Σαν Μαρίνο κτλ. Δεν θεωρώ ότι ανήκει στην ίδια κατηγορία με φετινή Λιθουανία και Ισλανδία σε καμία περίπτωση τα οποία βρίσκω εξαιρετικά. Για την Ρωσία μιλάμε και για ένα συγκρότημα με εκατομμύρια fan base οπότε θα είναι πολύ ψηλά στο κοινό το οποίο πέρυσι έβγαλε πρώτη την συμμετοχή της Νορβηγίας (ασχολίαστο). Ψοφάνε για τέτοιες συμμετοχές και ειδικά φέτος με τόση ¨ποιότητα¨ θα σαπορτάρουν τρελά για να δείξουν τι θέλουν να βλέπουν και να ακούν στην Γιουροβίζιον. Στις “ποιοτικές” συμμετοχές θα μοιραστούν οι ψήφοι άλλος θα ψηφίσει Βουλγαρία, άλλος Ρουμανία, άλλος Ελβετία, Νορβηγία, Ιταλία κτλ. Το ίδιο και οι επιτροπές οι οποίες δεν ψηφίζουν και με κριτήρια ποιότητας αλλά ως απλοί τηλεθεατές οπότε θα είναι στην δεκάδα πολλών χωρών και στις επιτροπές.

    Απάντηση
  3. Aps Sits
    Aps Sits says:

    Όποτε μιλάω με άτομα που δεν ασχολούνται με γιουροβιζιον και την παρακολουθούν μόνο το βραδιά του τελικού, τέτοια κομμάτια ζητάνε και λένε το κλασσικό “χάλασε η γιουροβιζιον-που είναι η εποχή της καλομοίρας και του ζιμπεν-ζιμπεν-αι λουλου”. Οπότε έξυπνη κίνηση από τη Ρωσία, θα είναι αρκετά ψηλά στο κοινό θεωρώ.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *