Breaking News: Η Eurovision 2020 τελικά ακυρώθηκε!

Παρά τις πληροφορίες που είχαμε ότι η EBU εξέταζε το σενάριο να μεταφερθεί ο διαγωνισμός τον Αύγουστο, πριν από λίγο με επίσημη ανακοίνωση, η Eurovision 2020 ακυρώνεται, χωρίς να υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες για το το τι θα συμβεί με τις φετινές συμμετοχές.

Από την ανακοίνωση φαίνεται ότι το Ρότερνταμ θα είναι και πάλι η πόλη που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό το 2021. Δυστυχώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των 65 χρόνων του διαγωνισμού της Eurovision, που δεν θα πραγματοποιηθεί η ετήσια μουσική γιορτή της Ευρώπης.


Στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις και απαντήσεις που προέκυψαν μετά την ακύρωση.

  • Φυσικά και έχει σχεδιαστεί να υπάρξει επιστροφή των χρημάτων για όσους αγόρασαν εισιτήριο.
  • Το Ρότερνταμ φαίνεται να μεένει ως διοργανώτρια πόλη και το 2021.
  • Το θέμα των τραγουδιών και των καλλιτεχνών και αν θα είναι αυτές οι συμμετοχές των χωρών και του χρόνου θα συζητηθεί στο Reference Group.
  • Η EBU εξηγεί ότι τελικά δεν μπόρεσε να το μεταφέρει σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο, αφού δεν είναι σίγουροι λοτι και τότε θα είναι ασφαλές για όλες τις αποστολές, τους δημοσιογράφους και τους fans.
  • Απέρριψαν την ιδέα του διαγωνισμού χωρίς κοινό, αφού κάτι τέτοιο θα αφαιρούσε από την διοργάνωση το βασικό του συστατικό, την ζωντανή συμμετοχή του κοινού στην αρένα.
  • Οι ημερομηνίες του διαγωνισμού το 2021 θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Με αγωνία αναμένουμε τις επόμενες ανακοινώσεις, που θα αποσαφηνίζουν όλες τις λεπτομέρειες!

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Σίγουρα προέχει η υγεία αλλά μια τέτοια απόφαση πάρθηκε πολύ νωρίς σχετικά με τις εναλλακτικές που υπήρχαν (Αύγουστος) και για έναν ιό που δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη του! Αν η όλη κατασταση επιδεινωνόταν μέχρι μέσα Απριλίου τότε ναι δικαίως θα την ακύρωναν! Τώρα θεωρώ την απόφαση κάπως βιαστική και άδικη φυσικά για τους εμπλεκόμενους!
    Κρίμα….

    Απάντηση
  2. C.G
    C.G says:

    Σωστή απόφαση αν με ρωτάτε. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτή την στιγμή για τίποτα σχετικά με ημερομηνίες κτλ και από το να έχουν καλλιτέχνες και αποστολές σε αναμονή επ΄αόριστον και μια διοργανώτρια χώρα να μην ξέρει αν πρέπει να κάνει κάτι ή όχι και πότε καλύτερα του χρόνου οργανωμένα και σωστά. Λογικά με τις συμμετοχές θα δοθεί η δυνατότητα στις χώρες όσες θέλουν να τις κρατήσουν και όσες θέλουν να αλλάξουν. Του χρόνου κάποιοι καλλιτέχνες μπορεί να μην είναι διαθέσιμοι για παράδειγμα οπότε δεν μπορεί να επιβάλει να είναι οι ίδιες.

    Απάντηση
  3. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Αδιανόητο το 2020 η EBU να μας λέει ότι δεν μπορεί να διοργανώσει έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού χωρίς να είναι όλοι οι καλλιτέχνες στο ίδιο μέρος. Οι ολλανδοί διοργανωτές δεν ήθελαν να χάσουν τα έσοδα από τον τουρισμό στο Ρότερνταμ οπότε έβαλαν βέτο στο να γίνει ο διαγωνισμός μέσω δορυφορικών συνδέσεων.

    Πραγματικά ντροπή που για πρώτη φορά στην ιστορία ο διαγωνισμός ακυρώνεται χωρίς κανείς να νοιάζεται για το τι συμβολίζει μια τέτοια διακοπή σε μια έως τώρα αδιάκοπη χρονοσειρά. Το μόνο που έχει σημασία είναι το κοινό που θα ουρλιάζει και θα γιουχάρει μέσα στην αίθουσα και τα λεφτά που θα τους φέρουν.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *