EBU: Η ανακοίνωση για τα τραγούδια της Eurovision 2020!

Με ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η EBU προχώρησε στη διευκρίνηση ορισμένων που αιωρούνταν μετά την ακύρωση του διαγωνισμού. Πρόθεση της EBU είναι να τιμήσει τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες της Eurovision 2020!

Η ανακοίνωση

Ιδιαίτερα στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Είμαστε συγκλονισμένοι από την αγάπη που εξέφρασε η οικογένεια της Eurovision μετά από τη δύσκολη απόφαση για την ακύρωση του διαγωνισμού.

Η EBU γνωρίζει καλά πόσο θα λείψει φέτος ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision. Οι αξίες του διαγωνισμού καθώς και η υπερήφανη παράδοσή μας για τον εορτασμό της διαφορετικότητας μέσω της μουσικής, χρειάζονται πλέον περισσότερο από ποτέ.

Ως εκ τούτου, η EBU και τα μέλη της διερευνούν επί του παρόντος τη διεξαγωγή ενός εναλλακτικού τηλεοπτικού προγράμματος, όχι ως διαγωνισμό, που θα βοηθήσει στην ένωση και την ψυχαγωγία των απανταχού Ευρωπαίων κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Πρόθεσή μας μέσω αυτού του προγράμματος και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τιμήσουμε τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που είχαν επιλεγεί για τη Eurovision 2020.

Έχοντας αυτό υπόψη, το Reference Group και το διοικητικό συμβούλιο της EBU αποφάσισε ότι, σύμφωνα με τους Κανόνες του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, τα φετινά τραγούδια δεν θα είναι επιλέξιμα για να ανταγωνιστούν όταν ο Διαγωνισμός επιστρέψει το 2021.


Κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, οι συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί μπορούν να αποφασίσουν ποιοι καλλιτέχνες θα τους εκπροσωπήσουν το 2021. Είτε πρόκειται για τον εκπρόσωπο του τρέχοντος έτους είτε έναν νέο.

Ζητούμε τη συνεχιζόμενη υπομονή σας, ενώ εργαζόμαστε μέσω των πρακτικών συνεπειών αυτών των ιδεών τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

Έτσι, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό πως επαφίεται στην αποστολή κάθε χώρας η επιλογή του εκπροσώπου της για το 2021. Καθώς επίσης αποσαφηνίστηκε το αν και κατά πόσον θα διαγωνίζονταν του χρόνου τα ίδια τραγούδια με φέτος.

Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία τα νεότερα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της EBU μέσα στις επόμενες εβδομάδες!

Ποιά τραγούδια θα θέλατε να ακούσετε μέσα από αυτή την πρωτοβουλία ;

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    Βλακώδης απόφαση. Έπρεπε να αφήνεται σε κάθε χώρα και καλλιτέχνη το δικαίωμα για το αν θα κρατήσει το τραγούδι του για του χρόνου. 1ον. Οι καλλιτέχνες επελέγησαν με τα συγκεκριμένα τραγούδια, δεν ξέρουμε αν θα είχαν επιλεγεί με κάποιο άλλο. 2ον. Πιθανότατα πολλοί από τους φετινούς συμμετέχοντες να μην έχουν κάτι εξίσου καλό για του χρόνου ή να μην τους ενδιαφέρει να συμμετέχουν με κάτι άλλο.
    Υπό αυτόν τον περιορισμό βλέπω κάποιοι καλλιτέχνες να αρνούνται τελικά τη συμμετοχή τους για του χρόνου.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *