EBU: Η ανακοινωση για τον κορονοϊό και την Eurovision 2020!

Η EBU προέβη πριν από λίγα λεπτά σε ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις για τη Eurovision 2020! Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, η δουλειά από τους διοργανωτές συνεχίζεται κανονικά.

Η EBU παρατηρεί εκ του σύνεγγυς την πορεία του ιού καθώς και τις οδηγίες που προκύπτουν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις τοπικές αρχές. Ως εκ τούτου, EBU και NOS-AVROTROS-NPO συνεργάζονται στενά αυτή την περίοδο. Στόχος όλων των πλευρών είναι να διερευνήσουν διαφορά πιθανά σενάρια για τη διεξαγωγή της Eurovision 2020!

Εντούτοις, με 2 μήνες μέχρι τα 3 live shows και με μια ταχέως μεταβαλλόμενη κατάσταση τόσο στην Ολλανδία όσο και στις χώρες των συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Όπως καταλαβαίνει κανείς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εξελίξεων αναφορικά με τη φετινή Eurovision. Τα πάντα είναι ρευστά και σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθούν από την πορεία διάδοσης του ιού. Το γεγονός πως σχεδόν όλα τα σημαντικά γεγονότα στην Ευρώπη είναι σε πορεία αναβολής είναι σαφώς αρνητικό σημάδι. Κυριακή κοντή γιορτή…

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Θεωρώ ότι κατά 70% δεν θα γίνει φέτος η Eurovision τουλάχιστον όχι την περίοδο που είναι προγραμματισνενη. Επίσης βρίσκω πολύ χαζό το να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.( Αν αναλογιστούμε μόνο ότι κάθε αποστολή θα χει ένα Χ αριθμό ατόμων και συν ότι δε συμφέρει οικονομικά την διοργανώτρια)
    Το πιο ιδανικό είναι να γίνει αργότερα (Ιουνίου-ιουλιο) κάτι που νομίζω έχει ξανασυμβεί παλαιότερα,να μετατεθεί δηλαδή για αργότερα.
    Εν αναμονει και ελπίζω όπως όλοι για το καλύτερο,όχι μόνο για την Eurovision αλλά κυρίως για την δημόσια υγεία!

    Απάντηση
    • ABC
      ABC says:

      Για την ιστορία, η μοναδική φορά που ο διαγωνισμός άλλαξε ημερομηνία ήταν η διοργάνωση του Λονδίνου το 1977 (από 2 Απριλίου σε 7 Μαίου) λόγω απεργίας των τεχνικών του BBC. Αλλά με τα σημερινά δεδομένα, σε τι θα βοηθούσε η αναβολή ενός ή δύο μηνών; Μπορεί μια πανδημία να εξελειφθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Στην περίπτωση αυτού του σεναρίου (που δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να γίνει εφικτό) θα πρεπε να πάμε λογικά για φθινόπωρο.
      Για τη δε λύση κεκλεισμένων των θυρών, άρχισα να αναρωτιέμαι κατά πόσο μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την εμφάνιση όλων των συμμετεχόντων, μιας & ήδη κάποιοι αρνήθηκαν να ταξιδέψουν στην Ολλανδία για την παραγωγή των καρτ-ποστάλ.

      Απάντηση
  2. Γιώργης
    Γιώργης says:

    να μη γίνει. και άνθρωποι κινδυνεύουν και τα περισσότερα τραγούδια είναι άθλια. ακύρωση και του χρονου βλέπουμε

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *