EBU: Συνεδριάζει αύριο το Reference Group για τον κορωνοϊό και την Eurovision 2020 | Ακυρώθηκαν τα γυρίσματα για όλες τις καρτ ποστάλ!

Εξελίξεις φαίνεται θα έχουμε αύριο σε σχέση με την Eurovision 2020 και τις επιπτώσεις που έχει η εξάπλωση του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε η επίσημη σελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Τσεχίας για τον διαγωνισμό, αύριο (17/3), συνεδριάζει το Reference Group, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και τα νέα δεδομένα.

Ενώ η πανδημία εξαπλώνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης γρηγορότερα και σε άλλες χώρες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα-ευτυχώς) με πιο αργούς ρυθμούς, κι ενώ καθημερινά έχουμε ακυρώσεις ή αναβολές μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων, η τύχη του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, παραμένει ακόμα άγνωστη.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση της EBU, οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στον Απρίλιο. Με βάση και την δική μας πληροφόρηση, η EBU εξετάζει διάφορα σενάρια, βλέποντας φυσικά και την νομική τους διάσταση, αφού π.χ. μια αναβολή του διαγωνισμού, όσο εύκολη και αν είναι στα λόγια, στις πράξεις είναι μια πολύπλοκη διαδικασία.

Δεν νομίζουμε ότι αύριο θα παρθεί κάποια οριστική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τον φετινό διαγωνισμό. Τόσο οι Ολλανδοί διοργανωτές, όσο και η EBU είναι σε στενή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας, ενώ ταυτοχρόνως μελετούν τα εναλλακτικά σενάρια, που μπορεί να χρειασθεί να τεθούν σε εφαρμογή.

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι ότι τα γυρίσματα των καρτ ποστάλ που θα λάμβαναν αυτό το χρονικό διάστημα  χώρα σε διάφορες περιοχές της Ολλανδίας, θα αναβληθούν προς το παρόν. Αν όλα πάνε καλά, αυτό που θα γίνει είναι το ουκρανικό μοντέλο του 2017, όταν δηλαδή τα γυρίσματα για τις καρτ ποστάλ, έγιναν την πρώτη εβδομάδα των προβών.

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζουν να χρονοτριβούν. Η απόφαση να μεταδοθούν όλες οι συμμετοχές από την κάθε χώρα ξεχωριστά και στην Ολλανδία να βρίσκονται μόνο οι παρουσιαστές και τα intervals έπρεπε να είχε ληφθεί εχτές. Και να αρχίσουν άμεσα οι συνεννοήσεις ώστε οι τεχνικές προδιαγραφές να είναι όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφες. Η μεταφορά του διαγωνισμού σε μεταγενέστερη ημερομηνία ουσιαστικά ισοδυναμεί με την ακύρωσή του αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το στάδιο και όλοι οι συντελεστές (καλλιτέχνες και τεχνικοί) θα είναι διαθέσιμοι κάποια άλλη ημερομηνία. Και η ακύρωση θα είναι ένα ακόμα ψυχολογικό πλήγμα σε μια ήπειρο που δοκιμάζεται.

    Παρεμπιπτόντως, αυτή είναι η πλήρης κατάταξή μου αυτή τη στιγμή:
    1. Λιθουανία
    2. Ρωσία
    3. Iταλία
    4. Bουλγαρία
    5. Ελβετία
    6. Ουκρανία
    7. Bελγιο
    8. Μάλτα
    9. Αρμενια
    10. Λευκορωσία

    11. Σλοβενια
    12. Ελλάδα
    13. Γερμανία
    14. Aζερμπαϊτζάν
    15. Iσλανδία
    16. Γεωργία
    17. Πορτογαλία
    18. Σερβία
    19. Λετονία
    20. Ρουμανία

    21. Iσραήλ
    22. Aλβανία
    23. Άγιος Μαρίνος
    24. Nορβηγία
    25. Κροατία
    26. Βόρεια Μακ.
    27. Πολωνία
    28. Σουηδία
    29. Δανία
    30. Aυστραλία

    31. Aυστρία
    32. Ολλανδία
    33. Eσθονία
    34. Κύπρος
    35. Iρλανδία
    36. Ισπανία
    37. Ην. Βασιλειο
    38. Mολδαβία
    39. Φινλανδία
    40. Γαλλία
    41. Τσεχία

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *