Eurovision 2020: Σήμερα η συνάντηση των αρχηγών αποστολών στο Ρότερνταμ!

Υπό την σκιά του κορωνοϊού πραγματοποιείται σήμερα στο Ρότερνταμ η ετήσια συνάντηση των αρχηγών αποστολών των χωρών, που συμμετέχουν στον 65o  Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες δεν πρόκειται να παρευρεθούν, αλλά να συμμετάσχουν στην συνάντηση διαδικτυακά.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του απειλείται τόσο έντονα ο διαγωνισμός

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια πλανάται το σενάριο, να μην διεξαχθεί στην προγραμματισμένη του ημερομηνία, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision. Τα κρούσματα του κορωνοϊού, που αυξάνονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης με γεωμετρικό θα λέγαμε ρυθμό, έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα. προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Ανάμεσα στα μέτρα αυτά είναι και η ακύρωση ή η κεκλεισμένων των θυρών, πραγμαγματοποίηση μαζικών εκδηλώσεων, στις οποίες υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων. Πρόσφατο τέτοιο παράδειγμα το DMGP 2020 στην Δανία, που ναι μεν έλαβε χώρα κανονικά, αυτό έγινε όμως χωρίς την παρουσία θεατών. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση εξήγγειλε διάφορα αντίστοιχα μέτρα, όπως η πραγματοποίηση όλων των αθλητικών αγώνων, άνευ φιλάθλων στις κερκίδες.

Απουσίες στην συνάντηση των αρχηγών αποστολών

Με ενδιαφέρον λοιπόν αναμένουμε αρχικά τους αρχηγούς αποστολών που θα παρευρεθούν σήμερα στο Ρότερνταμ και τυχόν ανακοινώσεις/αποφάσεις, σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει ο κορωνοϊός, στην ομαλή διεξαγωγή του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, στις 12, 14 και 16 Μαίου στο Ρότερνταμ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι εκτός της αρχηγού αποστολής της Ελλάδας, από την σημερινή συνάντηση, θα απουσιάζουν όπως έχουν ανακοινώσει οι αρχηγοί των αποστολών της Σουηδίας, Φιλανδίας και Ισραήλ. Από τα κεντρικά γραφεία της EBU στην Γενεύη θα λάβει μέρος στην συνάντηση ο Jon Ola Sand, αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη της ένωσης, αφού ένα κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε υπάλληλο του οργανισμού, έθεσε σε καραντίνα όλους τους εργαζόμενους.

Με αγωνία αναμένουμε τις τυχόν ανακοινώσεις της σημερινής συνάντησης, κύριο θέμα της οποίας φυσικά θα είναι και η επίσημη κατάθεση των 41 συμμετοχών στην EBU για τον φετινό διαγωνισμό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *