Eurovision 2020: Τα εναλλακτικά προγράμματα των δημόσιων τηλεοράσεων μετά την ακύρωση του διαγωνισμού!

Μετά την ακύρωση της Eurovision 2020 εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας, δεν είναι λίγες οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις που ήδη έχουν ανακοινώσει εναλλακτικά προγράμματα στην θέση της.

Αν και η EBU είχε ανακοινώσει ότι έψαχνε τρόπους για την πραγματοποιήση ενός προγράμματος, προκειμένου να καλύψει τον χρόνο των τριών ζωντανών μεταδόσεων της φετινής διοργάνωσης, φαίνεται – προς το παρόν τουλάχιστον, ότι κάτι τέτοιο δεν θα πραγματοποιηθεί. Έτσι, πολλές δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις έχουν ανακοινώσει εναλλακτικά προγράμματα, σχετικά φυσικά με τον διαγωνισμό, που θα μεταδόσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, παρά την ακύρωση της Eurovision 2020.

Ηνωμένο Βασίλειο: Eurovision Come Together

Το BBC για μία ακόμα φορά πρωτοπορεί και στις 16 Μαίου όπου επρόκειτο να μεταδοθεί ο φετινός διαγωνισμός, στη θέση του θα μεταδώσει το Eurovision Come Together.

Πρόκειται για ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, που όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θα περιλαμβάνει κλασσικές Eurovision εμφανίσεις, αλλά και το τι θα συνέβαινε το 2020.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δίνονται, παρά μόνο ότι θα το παρουσιάζει ο Βρετανός σχολιαστής Graham Norton και ότι φυσικά το παρόν θα δώσει και ο φετινός εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό, James Newman.

Κατά την διάρκεια του Eurovision Come Together θα υπάρξουν και συνεντεύξεις, χωρίς όμως να αποσαφηνίζεται αν οι συνεντεύξεις αυτές θα είναι με τους φετινούς εκπροσώπους ή όχι. Η παραγωγή του προγραμμάτος ανήκει στα BBC Studios και θα μεταδοθεί από το BBC1 στις 16 Μαίου.

Ολλανδία: Μια εβδομάδα μεταδόσεων

Η διοργανώτρια Ολλανδία θα έχει σχετικά προγράμματα με τον διαγωνισμό, για μία ολόκληρη εβδομάδα. Συγκεκριμένα από τις 9 μέχρι και τις 16 Μαίου.

Στις 9 Μαΐου, η NPO1 θα μεταδώσει την Eurovision 1975. Είναι η τελευταία χρονιά που η Ολλανδία κέρδισε το διαγωνισμό, πριν από τη νίκη του Duncan το 2019.

Στις 12 Μαΐου, ο Cornald Mass, σχολιαστής του διαγωνισμού για την ολλανδική δημόσια τηλεόραση, θα μας παρουσιάσει ένα ντοκιμαντέρ για την Eurovision, όπου θα αφηγείται πως η Ολλανδία μετά από 40 χρόνια κατάφερε να φθάσει και πάλι στην νίκη

Τέλος, στις 16 Μαΐου – η οποία επρόκειτο να είναι η νύχτα του τελικού της Eurovision – ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός θα μεταδώσει δύο εκπομπές – το M Songfestival (talk show) και το Beste Zangers – Songfestival (μια επανάληψη μιας περσινής εκπομπής με πρώην καλλιτέχνες της Eurovision).

Νορβηγία: Adresse Europa

To Adresse Europa ηταν η σειρά των εκπομπών της δημόσιας τηλεόρασης της Νορβηγίας, όπου σχολιάζονταν τα κλιπ των συμμετοχών και βαθμολογούνταν. Φέτος, το Adresse Europa μετά την ακύρωση του διαγωνισμού θα είναι λίγο διαφορετικό.

Θα δούμε λοιπόν αστείες και αξέχαστες στιγμές από την ιστορία του διαγωνισμού και ένα πάνελ ειδικών θα τις βαθμολογήσει. Στο σχολιασμό θα συμμετέχουν και φαν του διαγωνισμού.

Το Adresse Europa θα ξεκινήσει στις 18 Απριλίου και θα μεταδίδεται για τέσσερις εβδομάδες. Παρουσιαστής του θα είναι ο Marte Stokstad.

Φινλανδία: De Eurovisa

Στις 3 Απριλίου η δημόσια τηλεόραση της Φινλανδίας ξεκινά τη μετάδοση των εκπομπών αφιερωμένες στα κλιπ των φετινών συμμετοχών και στην βαθμολόγησή τους.

Το De Eurovisa αποτελείται από έξι επεισόδια και σε κάθε επεισόδιο θα σχολιάζουν έξι συμμετοχές. Το πάνελ αποτελείται από τους δύο παρουσιαστές, Eva Frantz και Johan Lindroos, ενώ σε κάθε επεισόδιο θα έχουν και ένα γκεστ, διαφορετικό κάθε φορά, που θα βαθμολογεί και αυτός.

Το SUPERG!RL της Stefania θα βαθμολογηθεί στο επεισόδιο της 24ης Απριλίου.

Αυστρία: ESC Video Edition Challenge

Κάτι αντίστοιχο με την Φινλανδία θα πραγματοποιήσει και η δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας. Το ESC Video Edition Challenge θα μεταδοθεί στις 14, 16 και 18 Απριλίου.

Μια επιτροπή από ανθρώπους σχετικούς με τον διαγωνισμό θα σχολιάσουν τα 41 κλιπ των φετινών συμμετοχών και θα τα βαθμολογήσουν. Μετά το τέλος της τρίτης εκπομπής θα ανακοινωθεί το τοπ3 της επιτροπής και στην συνέχεια το κοινό θα κληθεί να δώσει και αυτό την ψήφο του.

Στο τέλος, θα έχουμε και την ανάδειξη του νικητή με βάση την ψηφοφορία τόσο της επιτροπής, όσο και του κοινού.

Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις εκπομπές σχετικά με τον διαγωνισμό που θα μεταδώσουν το επόμενο χρονικό διάστημα οι δημόσιες τηλεοράσεις, προσπαθώντας να καλύψουν το πρόγραμμά τους, στην θέση της Eurovision 2020 που ακυρώθηκε.

Μείνετε στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

 

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    Είμαι τόσο σίγουρος ότι η Βρετανική εκπομπή θα παρουσιάζει τον διαγωνισμό με τη γραφικότερη δυνατή εκδοχή του.

    Απάντηση
  2. EscFAN20
    EscFAN20 says:

    Η Ερτ θα προβαλει κατι σε αντικατασταση του διαγωνισμου?
    Ας βαλει εστω τους παλιότερους διαγωνισμους σε επαναληψη οπως εκανε πριν το κλεισιμο στην ετ1

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *