Eurovision 2020: Παραμένει 1η η Βουλγαρία και 18η η Ελλάδα – Οριακές διαφορές στις πρώτες θέσεις!

Με το παζλ των 41 τραγουδιών που θα συμμετάσχουν στη Eurovision 2020 να ολοκληρώνεται χθες, μπορούμε να έχουμε μια σαφέστερη εικόνα σχετικά με τις στοιχηματικές αποδόσεις που κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Όπως φαίνεται, μέχρι στιγμής, φαίνεται να οδεύουμε σε μια κούρσα 5 αλόγων τα οποία θα μονομαχήσουν για την πολυπόθητη νίκη στο Ρότερνταμ. Βουλγαρία, Λιθουανία, Ισλανδία, Ελβετία και Ρωσία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους προκειμένου να κερδίσουν τον διαγωνισμό!

Τα φαβορί

Η Βουλγαρία παραμένει στην 1η θέση, με μια από τις ωραιότερες μπαλάντες του φετινού διαγωνισμού. Η Victoria στοχεύει ώστε τα δάκρυα της να είναι δάκρυα χαράς και όχι λύπης και να φέρουν τη νίκη στους γείτονές μας! Έναν χρόνο μετά την απουσία της από το Τελ Αβίβ, η Βουλγαρία βρίσκεται στην “pole position” στο ενδεχόμενο νίκης. Ακριβώς από πίσω της βρίσκεται η Λιθουανία. Η συμμετοχή που από την πρώτη στιγμή που κέρδισε στον εθνικό τελικό κέρδισε τις καρδιές των Ευρωπαίων. Οι The Roop επιστρέφουν στη 2η θέση, ξεπερνώντας την Ισλανδία που από έχει βρεθεί σε διάστημα μιας εβδομάδας! Δεν παύει, όμως, να παραμένει σε τροχιά νίκης.

Με ανοδικές τάσεις βλέπουμε την Ελβετία, η οποία σε κάποιες στοιχηματικές εταιρίες έχει περάσει στην 1η θέση. Ευρισκόμενη σε απόσταση αναπνοής από τις τρεις πρωτοπόρες δεν θα αποτελέσει έκπληξη να είναι σύντομα το νέο μέλος του Top 3. Ο Gjon’s Tears θα επιχειρήσει να χαρίσει στη χώρα του την 1η της νίκη μετά το 1988 και τη Celine Dion! Στην 5η θέση παραμένει η Ρωσία, μια ημέρα μετά την κυκλοφορία του “Uno“. Παρά το γεγονός πως βρίσκεται ελάχιστα πιο πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, η “Αρκούδα” είναι 1η σε τουλάχιστον 1 στοιχηματική εταιρεία.

Το γεγονός ότι σε σύνολο 17 εταιρειών, όλες οι παραπάνω χώρες καταλαμβάνουν τουλάχιστον σε μια εξ αυτών την 1η θέση είναι χαρακτηριστικό δείγμα του πόσο είναι αμφίρροπη η φετινή Eurovision. Πρόκειται, ίσως, για ένα στατιστικό χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του θεσμού. Βουλγαρία, Λιθουανία, Ισλανδία, Ελβετία και Ρωσία θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τη νίκη στην Ολλανδία!

Το Top 10

Στην 6η θέση συναντά κανείς τη Ρουμανία. Η Roxen παρουσιάζει ανοδικές τάσεις και σύντομα μπορεί να μπει “σφήνα” στο Top 5! Το “Alcohol You” αποτελεί μια από τις πιο ατμοσφαιρικές μπαλάντες της φετινής Eurovision. Παρ’ όλα αυτά θα κληθεί να υπερβεί το εμπόδιο της Βουλγαρίας και της Ελβετίας που ανήκουν στο ίδιο είδος. Η Ιταλία παραμένει στην 7η θέση, ενώ την είσοδό τους στη δεκάδα κάνουν το Αζερμπαϊτζάν και η Μάλτα.

Η Samira Efendi θα φέρει άρωμα Ανατολής στη σκηνή του Ahoy Rotterdam και ως μια άλλη Κλεοπάτρα θέλει να καταπλήξει τα πλήθη! Η 17χρονη Destiny, εκπρόσωπος της Μάλτας, μπορεί κάλλιστα να χαρίσει στους Νησιώτες την πρώτη τους παρουσία στη δεκάδα μετά από μια επταετία. Το Top 10 κλείνει η Γερμανία με τον Benjamin Dolic!

Ελλάδα και Κύπρος

Η Ελλάδα παραμένει σταθερά στην 18η θέση εδώ και 1 εβδομάδα. Το “SUPERG!RL” και η γλυκύτατη Stefania δεν έχουν κερδίσει τη θετική ανταπόκριση των bookers, προς ώρας. Πολλά, όμως, μπορούν να αλλάξουν στην πορεία προς το Ρότερνταμ. Η σκηνική επιμέλεια και το χάρισμα της Stefania είναι πιθανόν να φέρουν την Ελλάδα στις παρυφές της δεκάδας!

Άλλωστε, παρατηρώντας κανείς τον πίνακα του Oddschecker, μπορεί να δει δίπλα στο όνομα της Ελλάδας ένα αστεράκι. Το αστεράκι αυτό σημαίνει πως η συμμετοχή της χώρας μας αποτελεί μια από τις πιο “value for money” συμμετοχές της φετινής Eurovision βάσει απόδοσης. Ο Tipster της εταιρείας, ο οποίος είχε βάλει ανάλογο αστεράκι και στην Ελένη Φουρέιρα προ διετίας όταν βολόδερνε σε θέσεις εκτός Top 20, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η συμμετοχή της Ελλάδας έχει τα πάντα για να είναι μια από τις πιο σοβαρές υποψηφιότητες της φετινής Eurovision. Σε καμία περίπτωση οι τωρινές αποδόσεις δεν αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες της Stefania!

Σταθερή παραμένει και η Κύπρος όμως. Η 37η θέση έχει άρωμα κυπριακό, καθώς η συμμετοχή της Μεγαλόνησου δεν κατάφερε (μέχρι στιγμής) να κερδίσει το χαμένο έδαφος από την κυκλοφορία του “Running” και εντεύθεν. Όντας σε έναν ημιτελικό με ελάχιστους συμμάχους και σοβαρό ανταγωνισμό, το έργο του Sandro θα είναι δύσκολο. Το γεγονός αυτό, σε μεγάλο βαθμό, επηρεάζει τις αποδόσεις των bookers.

Συμπεράσματα

Πολλά μπορούν να αλλάξουν στους επόμενους δύο μήνες. Οι αποδόσεις, όπως είναι λογικό, θα περάσουν από διάφορα σκαμπανεβάσματα. Εμφανίσεις στα parties, πληροφορίες για τη σκηνική παρουσία και φυσικά οι εμφανίσεις στην Ahoy του Ρότερνταμ μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στους πίνακες των στοιχηματικών εταιρειών. Τίποτα δεν θα έχει κριθεί μέχρι το βράδυ της 16ης Μαΐου και τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού της Eurovision!

https://www.youtube.com/watch?v=V_hgYnwZR8I

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει η Βουλγαρία να κερδίσει τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision; Ή θα μπει κάποια άλλη χώρα σφήνα και θα κερδίσει την 65η Eurovision ;

 

13 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Miltos
    Miltos says:

    Επειδη ξερετε καμποσα πράγματα για την σκηνική μας παρουσία, τώρα που βγήκαν όλα τα τραγούδια που πιστεύετε ότι θα καταλήξουμε? Εγώ πάντως κρατάω την φράση που είχατε πει πως η Ελλάδα θα είναι η έκπληξη του Ρότερνταμ και το πιστεύω!

    Απάντηση
      • Miltos
        Miltos says:

        Δεν είμαι αρμόδιος για να σου το απαντήσω διότι το σκεπτικό που έχουν τα στοιχήματα δε το γνωρίζω, αυτό μπορούν να στο απαντήσουν οι συντάκτες, μπορώ όμως να σου φέρω το κλασσικό παράδειγμα της Φουρέιρα που ενώ δεν είχε επίσης καθόλου ανοδικές τάσεις εφτασε εκει που έφτασε! Η αλήθεια είναι πως το αστεράκι αυτό το είχε και η Κύπρος το 2018 και αυτό διότι τα τραγούδια που το διαθέτουν, έχουν μεγάλο staging potential! Έτσι και το τραγούδι μας φέτος, στη σκηνή θα απογειωθεί και με την δουλειά που έχει ήδη κάνει ο Φωκάς είναι σίγουρο!

        Απάντηση
  2. Χρίστος
    Χρίστος says:

    Στην Λισαβόνα τότε το 2018 δεν υπήρχε καμία ένδειξη για την ανοδική πορεία της Ελένης Φουρέιρα και της Κύπρου!!! Μόλις έκανε την πρώτη της πρόβα ,τα γραφεία στοιχημάτων έπαθαν τραλαλά !!!! Έτσι και φέτος αν και είμαστε σε ένα πάρα πολύ δύσκολο ημιτελικό με την απουσία της Ελλάδας, ανάμεσα σε χώρες που έχουν διακριθεί σε προηγούμενους διαγωνισμούς , εύχομαι ολόψυχα και ευελπιστώ αυτό τον άσσο που έχει καλά κρυμμένο η Κυπριακή αποστολή και ο Sandro on stage …. Ξέρουν πολύ καλά πως θα
    δουλέψει εκείνη την στιγμή!!!! Δεν φοβόμαστε και προχωράμε πολύ δυνατά για τρελλούς ρυθμούς και θέαμα!!! Πιο σίγουρος δεν γίνεται !!! Καλή επιτυχία Κύπρος μου!!!

    Απάντηση
  3. C.G
    C.G says:

    Είναι ξεκάθαρο φέτος και στις στοιχηματικές και στους φανς και γενικότερα ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και τα πράγματα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν στις πρόβες και ακόμα και τότε αν πολλές χώρες έχουν ετοιμάσει καλές σκηνικές παρουσίες να έχουμε περισσότερους από έναν διεκδικητές. Το 2016 τα στοιχήματα λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στον τελικό είχαν κλειδώσει με την Jamala τρίτη σε αποδόσεις γύρω στο 15 ενώ Ρωσία ήταν κάτω από 2 και Αυστραλία κάτω από 4. Την Πολωνία την έδιναν 18η και βγήκε 8η και την Λιθουανία 19η και βγήκε 9η.

    Ούτε το 2015 είχε ξεκάθαρο φαβορί τέτοια περίοδο. Την Κοντσίτα την έδιναν μεταξύ 15-18 και την Ολλανδία κοντά στην 20η. Μετά τις πρόβες και τους ημιτελικούς εκτοξεύτηκαν.

    Απάντηση
  4. Γιώργης
    Γιώργης says:

    τα στοιχήματα μια αντικατοπρίζουν και τις δυνατότητες του κοράσιου και την ποιότητα του άσματος… αποκλεισμός και τέλος.

    Απάντηση
  5. Routh
    Routh says:

    Εγώ με το που το άκουσα δε μου άρεσε καθόλου και είπα δεν θα πάει καλά και όντως δε πάει δεν είναι ωραίο και το περσινό ήταν περίεργο χρειάζονται μελωδικά τραγούδια και καλές φωνές και κυρίως ελληνικά ακούσματα που τόσο καλά ξέρουν να φτιαχνουν οι Έλληνες συνθέτες

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *