Eurovision 2020: Παταγώδης αποτυχία των στοιχημάτων στους εθνικούς τελικούς της σεζόν!

Μια πολύ περίεργη χρονιά διανύουμε φέτος, αφού σε όλες σχεδόν τις εθνικές επιλογές τα στοιχήματα απέτυχαν παταγωδώς να βρουν τον νικητή. Σημαίνει κάτι αυτό και για τα στοχήματα που αφορούν τον νικητή του διαγωνισμό τον Μάιο;

Τα στοιχήματα στους εθνικούς τελικούς σε Εσθονία, Ουκρανία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Ιταλία απέτυχαν να προβλέψουν σωστά τον νικητή. Η μοναδική περίπτωση που τα στοιχήματα ήταν σωστά ήταν στην Ισλανδία και στην Νορβηγία. Αλλά ας τα δούμε αναλυτικά.

Οι αποτυχίες των στοιχημάτων

Στο Sanremo της Ιταλίας, φαβορί την ημέρα έναρξης του φεστιβάλ ήταν ο Anastasio με τον τελικό νικητή Diodato να ήταν μόλις έκτος. Στην Ουκρανία η αποτυχία των στοιχημάτων ήταν χωρίς προηγούμενο, με ποσοστό μόλις 1% για νίκη οι Go-A είχαν απόδοση 68, το τελικό αποτέλεσμα βέβαια ήταν διαφορετικό. Στην Εσθονία μεγάλο φαβορί, με διπλάσιες πιθανότητες νίκης, ήταν ο Jaagum Tuisk. Το αποτέλεσμα όμως ήταν συντριπτικό υπέρ του Uku Suviste, που κέρδισε το Eesti Laul με 68% των ψήφων. Στην Φιλανδία πραγματοποιήθηκε ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής σεζόν. Η Erika Vikman με το Ciciolina ήταν σίγουρη νικήτρια για τους περισσότερους. Με πολύ χαμηλές αποδόσεις στα στοιχήματα και εκατομμύρια προβολές και streamings. Τελικά κατετάγη δεύτερη πίσω από τον Aksel Kankaanranta. Μεγάλο φαβορί στην Σουηδία η Dotter, που προηγούνταν όχι μόνο στα στοιχήματα, αλλά και στα polls και τις προβολές στο YouTube. Οι The Mamas όμως αν και με υψηλότερες αποδόσεις έκαναν την έκπληξη και κέρδισαν για 1 βαθμό την Dotter. Τέλος, στη Δανία παρότι είχαμε παρόμοιες αποδόσεις για τα δύο πρώτα τραγούδια, την ώρα του Live η νικητήρια συμμετοχή πέρασε δεύτερη, από ένα τραγούδι που δεν προκρίθηκε καν στο superfinal.

Οι λιγοστές επιτυχίες

Οι μοναδικές επιτυχίες των στοιχημάτων στους φετινούς εθνικούς τελικούς πραγματοποιήθηκαν στην Ισλανδία και την Νορβηγία. Στην Ισλανδία σε αντίθεση με τα προγνωστικά των fans που ήθελαν την Iva να κερδίζει τον εθνικό τελικό, πέτυχαν σωστά ότι οι Daði & Gagnamagnið θα ήταν οι νικητές του Söngvakeppnin 2020Η δεύτερη σωστή πρόβλεψη νικητή ήρθε στην Νορβηγία, με την Ulrikke Brandstorp.

Τα στοιχήματα για τον νικητή της Eurovision

Διστακτικά φαίνονται τα στοιχήματα και για τον νικητή του διαγωνισμού, αφού προσωπικά εγώ δεν θυμάμαι άλλη χρονιά λιγότερο από δύο μήνες από την διεξαγωγή της Eurovision, το πρώτο φαβορί να έχει αποδόσεις 5,5 με 7, όταν στο αντίστοιχο χρονικό σημείο τις προηγούμενες χρονιές, το πρώτο φαβορί είχε αποδόσεις χαμηλότερες ακόμα και από 3.

Δεν υπάρχει κάποιο τραγούδι που να πείθει ότι μπορεί να κερδίσει; Έχει να κάνει με τις αποτυχίες των εταιρειών να προβλέψουν τους νικητές στους εθνικούς τελικούς; Θεωρούν ότι η σκηνική εμφάνιση των συμμετοχών θα ανατρέψει άρδην τις τωρινές προβλέψεις;

Η αλήθεια είναι ότι φέτος έχουμε τον πιο περίεργο και τον πιο απρόβλεπτο διαγωνισμό και πολλά θα αλλάξουν μέχρι το Σάββατο 16 Μαίου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μάνος
    Μάνος says:

    Όντως πολύ παραξενη η χρονιά φέτος. Από ότι φαίνεται οι επιτροπές είχαν (δυστυχώς) τον πρώτο κύριο λόγο στα αποτελέσματα. Λίγα τραγούδια εφετος κατά την προσωπική μου άποψη ξεχωρίζουν ανάμεσα σε αυτό και η δική μας συμμετοχή. Παρόλα αυτά καλή επιτυχία σε όλους!

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Προσωπικά δεν με ενοχλεί ότι τα στοιχήματα πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι θεωρείται “έκπληξη” όταν κάποιο τραγούδι δεν έχει την κατάληξη που προβλέπουν οι στοιχηματικές ιστοσελίδες. Είτε για νίκη, είτε για πρόκριση στο τελικό, είτε για το top10, κ.τ.λ…
    Ίσως το φετινό “φαινόμενο” των συνεχόμενων αποτυχιών στους εθνικούς τελικούς, να κάνει καλό εν τέλει στον διαγωνισμό του Μαΐου και να μην στηρίζονται όλοι αποκλειστικά σε αυτές τις προβλέψεις.

    Απάντηση
  3. C.G
    C.G says:

    Φέτος είναι πολύ περίεργη χρονιά με πάρα πολλά ανταγωνιστικά στο ίδιο είδος κομμάτια επομένως δεν ρισκάρουν οι εταιρίες και μπερδεύουν την τράπουλα. Δεν θεωρώ ότι θα έχουμε τον Μάιο στην πρώτη 3αδα τρεις “ιδιαίτερες” συμμετοχές (Ισλανδία, Λιθουανία, Ρωσία). Μία θα ξεχωρίσει από αυτές αλλά ποιος ξέρει ποια. Ίσως πάλι να διασκορπιστούν στα 3 οι ψήφοι και να τις ξεπεράσουν και τις 3 κάποιες άλλες. Άπειρες μπαλάντες φέτος, δεν χωράνε όλες δεκάδα. Αν σκεφτούμε ότι κάθε χρόνο η δεκάδα περιέχει λίγο απ’ όλα, κάποιες μπαλάντες που τώρα είναι φαβορί δεν θα χωρέσουν γιατί θα υπάρξουν σ΄αυτή και τα αγαπημένα των ποπ/ντανς φανατικών. Κάθε χρόνο η δεκάδα είναι σχεδόν μοιρασμένη με μπαλάντες και ανεβαστικά.

    Επίσης φέτος τα φαβορί έρχονται από 2 χώρες που δεν είναι παραδοσιακά δυνατές στα αποτελέσματα ώστε να πείθουν ότι έχουν την δυναμική να κερδίσουν αέρα για να τις δίνουν σε χαμηλότερες αποδόσεις. Από την άλλη όταν μια χώρα πάει συχνά καλά και έχει πολλές δεκάδες την συμπεριφέρεσαι και ανάλογα στοιχηματικά ακόμα και αν οι συμμετοχές τους δεν είναι ανάλογες (βλ. Σουηδία, Ρωσία). Δηλαδή και κομματάρα να έχει η Ισπανία, το καλύτερο από όλα, με τα αποτελέσματα που φέρνει ακόμα και με καλές συμμετοχές, θα πόνταρες 1000 ευρώ ότι θα κερδίσει και μόνο να κερδίσει αφού αν βγει 2η που είναι επιτυχιάρα τα χάνεις τα λεφτά σου?

    Στις πρόβες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και ίσως φέτος ούτε τότε. Υπάρχουν πολλές συμμετοχές “στοιχήματα” που όσο εύκολα μπορούν να αρέσουν και να ψηφιστούν μαζικά άλλο τόσο μπορεί και πατώσουν και να μείνουν στους ημιτελικούς. Την Λιθουανία, την Ισλανδία και Ρωσία ο μέσος τηλεθεατής μπορεί να τα βρει αριστουργήματα αλλά και “καρικατούρες”, την Ρουμανία και την Βουλγαρία από masterpieces μέχρι βαρετά.

    Αν πέρυσι ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ έλεγαν ότι η Νορβηγία θα κέρδιζε το τελεβότινγκ και η Β. Μακεδονία τις επιτροπές θα σε έλεγαν τρελό. Και τα δύο πολύ χαμηλά στις προβλέψεις των Ελλήνων φανς. Ή ότι η Τσεχία θα βγει 11η, η Δανία 12η και το Σαν Μαρίνο 19ο?

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *