Melodifestivalen 2020: Με τις The Mamas η Σουηδία στο Ρότερνταμ!

Μετά από τέσσερις ημιτελικούς και έναν γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας, έφτασε ο μεγάλος τελικός του Melodifestivalen 2020 και η στιγμή που θα γνωρίζουμε τον επόμενο εκπρόσωπο της χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision 2020. Δώδεκα συμμετοχές διεκδίκησαν το χρυσό εισιτήριο για την σκηνή της Eurovision στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Τον ρόλο της παρουσίασης για μία ακόμη φορά έχουν αναλάβει οι Lina Hedlund, Linnea Henriksson και David Sundin.

Οι συμμετοχές του τελικού:

  1. Victor Crone – “Troubled Waters”
  2. Paul Rey – “Talking in My Sleep”
  3. The Mamas – Move”
  4. Mohombi – “Winners”
  5. Hanna Ferm – “Brave”
  6. Mendez ft. Alvaro Estrella – “Vamos amigos”
  7. Dotter – “Bulletproof”
  8. Robin Bengtsson – “Take a Chance”
  9. Mariette – “Shout It Out”
  10. Felix Sandman – “Boys With Emotions”
  11. Anna Bergendahl – “Kingdom Come”
  12. Anis Dos Demina – “Vem e som oss”

Ψηφοφορία

Ο νικητής προέκυψε, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, από την ψηφοφορία του κοινού (50%) και 8 διεθνών επιτροπών (50%).

Μετά και το τέλος της ψηφοφορίας των διεθνών επιτροπών το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής:

Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του κοινού,  νικητές του Melodifestivalen 2020 είναι οι The Mamas, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων από το κοινό.

 

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε την φετινή συμμετοχή της Σουηδίας στην Eurovision 2020:

13 ΣΧΟΛΙΑ
  1. KostasESC
    KostasESC says:

    Κρίμα για την Dotter, γλυκύτατη κοπέλα με ένα πολύ όμορφο τραγούδι και υπέροχη δυναμική σκηνική παρουσία. Σήμερα όμως κάτι έλειπε…η ενέργεια της δεν ήταν όπως στους ημιτελικούς.
    Αγαπημένο και πολύ catchy τραγούδι και το Move..αλλά για να πω την αμαρτία μου, νιώθω ένα κενό που δεν θα πάει η Dotter.
    Anyway, καλή επιτυχία Σουηδία!

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Το αγαπημένο μου για φέτος από το Melodifestivalen. Μπράβο στους Σουηδούς για αυτή την εξαίρετη επιλογή. Προσωπικά θεωρώ ότι φέτος δίκαια θα βρεθούν πολύ ψηλά στην τελική κατάταξη και γιατί όχι και νικητές. 10/10 από εμένα.

    Απάντηση
  3. C.G
    C.G says:

    Κρίμα μωρή Dotter. Να κλάψω μου έρχεται. Τέσπα.

    Έλεγα ότι φαβορί Hanna δεν υπάρχει, έλεγα ότι προβλέπω να μην κερδίζει η Dotter (δεν δάγκωνα την γλώσσα μου), έλεγα ότι μάλλον η Anna θα κερδίσει αλλά μάλλον οι Σουηδοί δεν πρόκειται να της συγχωρήσουν ποτέ τον αποκλεισμό. Η συμμετοχή της δεν ήταν για τόσο λίγους ψήφους στο κοινό.

    Οι Mammas καλές είναι, υπερφωνάρες, θα κερδίσουν όπως σχεδόν έκαναν πέρυσι στις επιτροπές και θα είναι χαμηλότερα στο κοινό όπως πέρυσι με αυτό το anthemic gospel κομμάτι. Δεν βλέπω νίκη, δεν είμαι σίγουρος και για 10αδα.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Συμφωνω τους 90 ποντους που πηρε ο Lunvik περσι με ενα πολυ πιο ευπεπτο τραγούδι δεν παιζει να τις παρουν αυτες… Επισης δνε ειμαι κ τοσο σιγουρος οτι μπορουν να βγουν πχ δευτερες στις επιτροπες. Θα πανε καλα στις επιτροπες αλλα οχι για να βγουν δευτερες.

      Απάντηση
      • C.G
        C.G says:

        Ένα κομμάτι που έλεγες θα το ψηφίσουν οι επιτροπές αλλά στο κοινό θα είναι χαμηλά αφού ούτε τα views, ούτε οι ακροάσεις στις πλατφόρμες έδειχναν να έχει απήχηση στον κόσμο, ούτε την δημοφιλία άλλων καλλιτεχνών έχουν οι Mammas. Πως κέρδισαν στο κοινό αδυνατώ να το καταλάβω. Συμφωνώ ότι δεν βλέπω συνολικά να πιάνει τα περσινά αποτελέσματα τον Μάιο αν και τίποτα δεν με εκπλήσσει πια.

        Απάντηση
  4. Stelios
    Stelios says:

    Τι να πω σαν ακούω την μουσική σε αμερικανική ευαγγελική εκκλησία.Το χειρότερο τραγούδι που πήγε ποτέ από την Σουηδία

    Απάντηση
  5. Mary
    Mary says:

    Είμαι πραγματικά πολυ στενοχωρημένη.Η Dotter ηταν εκπληκτική,εξαιρετικό τραγούδι με πολυ καλη σκηνική παρουσία και είχε τα κότσια να κάνει one woman show!Το τραγουδι που κερδισε δεν ειναι κακο,αλλα ξεχνιεται αμεσως και επισης μοιαζει πολυ με το περσινο.Πραγματικα κριμα γιατι η Σουηδια θα διεκδικουσε νικη με το bulletproof συν του οτι η κοπελα εχει εξαιρετικη φωνη και ολο το πακετο εξαιρετικά σύγχρονο!Κρίμα,εκτος δεκάδας η Σουηδία!

    Απάντηση
  6. Giorgos
    Giorgos says:

    Πραγματικά έχω μείνει άναυδος με τις επιλογές των χωρών φέτος! Η υπερεκτιμημένη Σουηδία είχε την ευκαιρία να στείλει μια τραγουδάρα όπως το bulletproof και να χτυπήσει 3αδα γιατί όχι και νίκη και πήγε και μ έστειλε ένα αδιάφορο τραγούδι με τρεις πολύ καλές φωνές!θελω πάτο αγαπημένη Σουηδία!!! Μακάρι να μην μπει καν στην 15αδα μακάρι

    Απάντηση
  7. Giwrg
    Giwrg says:

    Αυτό που κέρδισε ήταν η 2η επιλογή μ αλλά της dotter ήταν κλάσεις ανώτερο. Θα έσκιζε αν πήγαινε. Κ εμφάνιση σκηνοθετικά τέλεια. Αλλά κάτι είχε η φωνή της σήμερα. Δεν ξέρω το ήταν γτ δεν ξέρω από αυτά αλλά δεν Ακουγόταν τόσο ωραία όσο στον ημιτελικό. Αν φωνητικά είχε την ίδια απόδοση με τον ημιτελικό θα κέρδιζε σγρ θεωρω

    Απάντηση
  8. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Κατά τη γνώμη μου, μόνο η Anna εμφανίστηκε με αέρα νικήτριας απόψε. Απλά θεωρούσα την Dotter ως την καλύτερη επιλογή για την Ολλανδία. Και ξαφνικά από το πουθενά, νίκησαν οι Mamas. Λογικά θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο αποτέλεσμα αντίστοιχο με το περσινό ή λίγο χειρότερο, γιατί μην ξεχνάμε, είναι συμμετοχή Σουηδίας, με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό.

    Απάντηση
  9. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ένα τραγούδι είχαν καλό, που θα μπορούσε ακόμα και να διεκδικήσει τη νίκη σε μέτρια χρονιά και δεδομένης της υποστήριξης από τις επιτροπές κάθε χρόνο και φρόντισαν να μην το επιλέξουν. Άβυσσος η ψυχή των Σουηδών… Κριμα για τη Dotter να χάσει για μόλις 1 ψήφο διαφορά!
    Στο νικητήριο, εξαιρετικές φωνές (το είχαμε ακούσει και πέρυσι) αλλά θα συμφωνήσω ότι δεν είναι τόσο πιασαρικο και το πέρυσινο και ούτε έχει την ανάλογη απήχηση. Τελικό θα περάσει αφού μιλάμε για την Σουηδία αλλά εκεί ότι κάνει κυρίως στις επιτροπές (5η-7η θέση) και αρκετά χαμηλότερα στο κοινό. Τελικώς ίσως μπει οριακά στην 10αδα με τις ευλογίες πάντα των επιτροπων. Από εμένα 6.5/10! Καλή επιτυχία.
    ΥΓ: το μόνο που με ικανοποίησε ήταν ότι φάνηκε (Φινλανδία και Σουηδία) ότι τα στοιχήματα συχνά πέφτουν έξω όπως γίνεται κάθε χρόνο τουλάχιστον πριν τις πρόβες…

    Απάντηση
  10. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Όλη η συζήτηση γίνεται γι’ αυτές τις τύπισσες που όντως είναι πολύ καλές. Το τραγούδι οκ.

    Καλή επιτυχία σε μια από τις πιο υπερτιμημένες χώρες στη γιουροβίζιον.

    Απάντηση
  11. Nikolas Sakkas
    Nikolas Sakkas says:

    Προσωπικά ήθελα την Dotter, ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη τους επιλογή και ίσως διεκδικούσαν και το βραβείο. Δυστυχώς ήταν αγχωμένη και δεν έδωσε την ίδια δυναμική στην εμφάνιση της συγκριτικά με τον ημιτελικό. Αν το έλεγε όπως στον ημιτελικό της θα κέρδιζε.
    Οι Mamas, τώρα, ήταν το δεύτερο αγαπημένο μου τραγούδι και χάρηκα πολύ που κέρδισαν. Πέρυσι έκλεψαν την παράσταση και φέτος επιστρέφουν για να χαρίσουν χαμόγελα με την απολαυστικότατη ενέργεια τους.
    Δεν νομίζω ότι η Σουηδία θα διεκδικήσει το βραβείο, αλλά σίγουρα οι επιτροπές θα τη στηρίξουν – χωρίς να της δώσουν την πρωτιά βέβαια, γιατί αυτή πιστεύω θα την έχει η Ελβετία – και θα χωθεί κάπου στη δεκάδα.
    Καλή επιτυχία στη Σουηδία όπως και να έχει!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *