Ελλάδα: Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για την ακύρωση της Eurovision 2020 | Mε την Stefania και στην Eurovision 2021!

Ένα ερώτημα που απασχολεί όλους τους fans του διαγωνισμού και όχι μόνο, είναι αν η ΕΡΤ επιλέξει την Stefania ως εκπρόσωπο μας και για την Eurovision 2021. Πριν από λίγο η ελληνική δημόσια τηλεόραση εξέδωσε δελτίο τύπου για την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού. Στην ανακοίνωση αυτή ευχαριστεί την Stefania και την ομάδα της, για την άψογη συνεργασία που είχαν και όπως φαίνεται, δίνουν ραντεβού στο Ρότερνταμ για την επόμενη χρονιά!

Με απόφαση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δημοσίων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ. Στην επιστολή του προς τα μέλη της EBU, ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού Jon Ola Sand, αναφέρει – μεταξύ άλλων – τα εξής: «Αγαπητοί μας συνεργάτες και φίλοι, Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη ματαίωση της φετινής Eurovision στο Ρότερνταμ. Τις τελευταίες εβδομάδες επεξεργαστήκαμε πολλά εναλλακτικά σχέδια με στόχο τη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού, όμως η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τη διασπορά του COVID-19 στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί τόσο από τις αρχές της Ολλανδίας, όσο και τις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν, οδήγησαν την EBU στη δύσκολη απόφαση να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή της Eurovision 2020 όπως σχεδιαζόταν. Η EBU, το NPO, το NOS, το AVROTROS και οι αρχές του Ρότερνταμ συνεχίζουν τις συζητήσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού το 2021. Κατανοούμε την απογοήτευσή σας αυτή τη στιγμή, και ενώ επεξεργαζόμαστε τις εξελίξεις που προκύπτουν από την πρωτοφανή αυτή απόφαση, σας ζητάμε την υπομονή σας μέχρι να έχουμε νεώτερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες». Η ΕΡΤ έχει ήδη αξιολογήσει ως πολύ θετικό τον τρόπο με τον οποίο έγινε δεκτή από το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό κοινό η φετινή επιλογή της ταλαντούχου Στεφανίας Λυμπερακάκη, όπως βέβαια και τη συνεργασία που είχε μαζί της. Πρόθεσή της ΕΡΤ είναι η συνεργασία αυτή να συνεχισθεί και του χρόνου, αφού βέβαια γίνουν γνωστές και οι οριστικές αποφάσεις της EBU.
Το SUPERG!RL των Δημήτρη Κοντόπουλου, ARCADE και Sharon Vaughn, μπορεί να μην μας εκπροσώπησε στην Eurovision 2020, αλλά αγαπήθηκε από όλους τους Έλληνες φέρνοντας το ψηλά από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του, σε όλα τα charts. Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε όλοι μας, ας κρατήσουμε την αισιοδοξία και τη δύναμη αυτού του τραγουδιού, έχοντας την ελπίδα ότι σύντομα θα ζήσουμε πάλι όμορφες στιγμές.
22 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Δίκαιο! Όπως κάνουν οι περισσότερες χώρες! Ελπίζω να μην εγκλωβιστεί μόνο στον Κοντόπουλο! Ας έχει 4-5 τραγούδια διαφορετικών συνθετών και ας επιλέξει ο κόσμος σε live τελικό ποιο θέλει (βλ. Ρουμανία)

    Απάντηση
    • Giannis
      Giannis says:

      Ακριβώς,θα συμφβνήσω απόλυτα,οποως και πολλοί άλλοι.Η Στεφανία εξαιρετική,ας της δωθεί ένα αλλο τραγούδι και ας εχει και επιλογή απο άλλους συνθέτες,κάθε εμπόδιο για καλό!Οχι μονο basic,ποπ τραγουδια του Κοντοπουλου.

      Απάντηση
    • Eurodisaster
      Eurodisaster says:

      Για το καλό όλων μας ελπίζω να μην μπορέσει να ερμηνεύσει το συγκεκριμένο “τραγούδι”. Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν θέλουν στην ΕΡΤ αληθινά μοντέρνο ποπ τραγούδι (εφόσον η Στεφανία είναι ποπ τραγουδίστρια), τότε θα πρέπει να κάνουν άνοιγμα και σε ξένους συνθέτες. Κοντόπουλοι και λοιποί απλά δεν τό ‘χουν…

      Απάντηση
      • Giannis
        Giannis says:

        Τα ειπες ολα,θα συμφωνησω απολυτως με τον προλαλησαντα,ευκαιρία η ΕΡΤ να ψαχτεί με Σουηδους συνθέτες κλπ,αλλοι που το κανουν πιο εξυπνοι ειναι?Δυστυχως τα τραγουδια του Κοντοπουλου ειναι μονο για πρωην ανατολικο μπλοκ,αποδεδειγμενα.Θελουμε μοντερνο ποπ τραγουδι οπως εκανε η Ρουμανια φετος.Αδυνατω να πιστεψω οτι η Ρουμανία επιλεγει καλυτερα τραγουδια απο εμας που θελουμε να λεγομαστε και δυτική χώρα.Αλλαγή νοοτροπιας τωρα,κραταμε την σουπερ Στεφανια και πεταμε τραγουδια τυπου supergirl.

        Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Εύχομαι να υπάρξει ανάλογο τραγούδι όπως ήταν το “SUPERG!RL” να μας εκπροσωπήσει του χρόνου. Φυσικά με τους ίδιους ακριβώς συντελεστές!

    Απάντηση
  3. panos
    panos says:

    Εάν τελικά ανακοινωθεί ότι θα επιλεγούν νέα τραγούδια, θα μας αποκαλύψετε τι ετοίμαζε ο Φωκάς για την φετινή συμμετοχή;

    Απάντηση
    • Konstantinos
      Konstantinos says:

      Πολύ σωστό αυτό
      Δικαιούμαστε να ξέρουμε μετά απο όσα έχουν συμβεί πως θα ήταν στην σκηνή το Supergirl
      Ανυπομονούσαμε πάρα πολύ και τώρα ολα τελείωσαν

      Απάντηση
  4. Νίκος
    Νίκος says:

    ΚΟΙΝΟΠΟΙΉΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ Eurovision

    I hope you receive this message

    Once the contest has been canceled and unfortunately we will not hear from you in my favorite competition. However, I have a suggestion for you: if you talk withsome of this year’s contestants in order to have a live youtube contest with your video clip and become something like a contest without necessarily voting or voting with online voting through an app. You could also have a live chat with this year’s Eurostar. Please Read This Message However I Will Send It To All Of Your Entries And Convince You !!!

    Απάντηση
      • Vangelis vt
        Vangelis vt says:

        Kαι το να ακυρωθεί ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει μέσω δορυφορικών συνδέσεων, να φέρει την Ευρώπη πιο κοντά και να διώξει τη μαυρίλα έστω για τρεις ώρες τι προσφέρει ακριβώς;

        Απλώς η EBU δεν ήθελε να χαλάσει το πάρτι στο Ρότερνταμ ο κόσμος να χαλάσει.

        Απάντηση
  5. Μάριος
    Μάριος says:

    Ευτυχώς δεν γίνεται καμία αναφορά στο τραγούδι και τους συντελεστές του. Διαπίστωσε και η ΕΡΤ ότι η αποδοχή δεν ήταν αυτή που νόμιζε. Ανοιχτός διαγωνισμός για ανεύρεση τραγουδιού για του χρόνου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται απευθείας ανάθεση και στον συνθέτη.

    Απάντηση
    • MagicaSpellman
      MagicaSpellman says:

      Και να ηθελε η ΕΡΤ να κρατησει το τραγουδι δεν θα ειναι δυνατον! Καμια χωρα δε θα μπορεσει να κρατησει το τραγουδι, αδιανοητο να παει καλλιτεχνης τον Μαιο 21 και να perform-αρει τραγουδι 1,5 ετων.

      Απάντηση
  6. MagicaSpellman
    MagicaSpellman says:

    Απαιτουμε να γραφτουν τεσσερα τραγουδια για την Στεφανια απο διαφορετικους συνθετες και να γινει Ελληνικος τελικος!
    Οχι αλλο καρβουνο! Ας καταλαβει η ΕΡΤ επιτελους οτι απο τη στιγμη που κατηργησε τους εθνικος τελικους εχουμε πατωσει στον διαγωνισμο.
    Σε πιανει καταθλιψη αν θυμηθεις ποσο καλοι ημασταν καποτε.
    Θα διαλεγε ποτε η ΕΡΤ ενα τραγουδι σαν το Alcohol is free? H σαν τον ΩΠΑ? Η σαν το watch my dance? Ηταν τελεια, τα διαλεξε ο κοσμος. Ολα τα ξενερωτα που επελεξε η ΕΡΤ πηγαν απατα.

    Απάντηση
  7. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Ότι το τραγούδι άρεσε στους Έλληνες και εκτοξεύτηκε στα ύψη σε όλα τα τσαρτ που το είδατε? Απλά όσοι γράφουν ότι είναι φοβερό και τέτοια προσπαθούν να πείσουν τους ξένους για να το ψηφίσουν. Μακάρι να αλλάξει τραγούδι, εκτός του οτι δεν είναι ωραίο απευθύνεται σε συγκεκριμένο κενό (νεαρά κορίτσια κυρίως) και πιστεύω δεν θα περνούσαμε καν τελικό με αυτήν την συμμετοχή. Ευτυχώς ακυρώθηκε φέτος!

    Απάντηση
  8. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Δηλαδή μας κατσικώθηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές. Και φαντάζομαι ότι ο Κοντόπουλος θα παρουσιάσει πάλι το ίδιο τραγούδι με κάποιες αλλαγές για τα μάτια του κόσμου.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *