Άγιος Μαρίνος: Αντίθετος στη διεξαγωγή του “Eurovision: Europe Shine A Light”!

Σε συνέντευξή του ο Γενικός Διευθυντής του SMRTV, Carlo Romeo, επέκρινε την EBU για τη διεξαγωγή του “Eurovision: Europe Shine A Light“. Μιλώντας σε ιταλικό ιστότοπο χαρακτηρίζει την εν λόγω πρόταση ως “εντελώς ανεπαρκή”.

Η συνέντευξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της προ μηνιαίας δήλωσης του στην οποία είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την ακύρωση της Eurovision 2020. Ο Carlo Romeo πιστεύει ότι η αναβολή του διαγωνισμού μέχρι τον Οκτώβριο θα ήταν καλύτερη επιλογή.

Στη συνέντευξη αυτή ο ίδιος αποκάλυψε πως η τηλεόραση του Αγίου Μαρίνου είχε καταθέσει τη δική της πρόταση στην EBU για τη διεξαγωγή ενός εναλλακτικού σόου. Παρ’ όλα αυτά η κεφαλή του διαγωνισμού αγνόησε τις προτάσεις του κρατιδίου. Ο Carlo Romeo ανέφερε χαρακτηριστικά:

Προτείναμε τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού τη μέρα του τελικού. Επρόκειτο για ένα σόου που θα εξηγούσε την κατάσταση του κορονοϊού μέσω ενός τραγουδιού ως opening act. Στη συνέχεια θα διεξαγόταν κανονικά ο διαγωνισμός ενώ θα ψήφιζαν τόσο το κοινό όσο και οι κριτικές επιτροπές. Η διεξαγωγή του θα είχε το ρόλο του “κοινωνικού αγαθού” αλλά θα διατηρούσε και το διαγωνιστικό στοιχείο.

Ο Γενικός Διευθυντής του SMRTV δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος και με τον τρόπο ενημέρωσης για την ακύρωση της επερχόμενης Eurovision. Όπως προσέθεσε στη συνέχεια των δηλώσεων του:

Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτο το γεγονός ότι ενημερωθήκαμε μέσω των social media. Διαπιστώσαμε, επίσης, ότι ορισμένοι από τους εταίρους μας στην EBU είχαν ενημερωθεί προγενέστερα. Απολύτως σκανδαλώδες!

Η κοινή πρόταση με το RAI

Ο κ. Romeo αποκάλυψε ότι το SMRTV συνεργάστηκε στενά με τον ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RAI. Οι δύο ραδιοτηλεοπτικοί φορείς υπέρβαλλαν από κοινού πρόταση στην EBU για τη διεξαγωγή του σόου της 16ης Μαΐου. Κοινή επιθυμία τόσο του RAI όσο και του SMRTV αποτελεί να συμπεριληφθούν οι προτάσεις τους στο σόου.

Ο Carlo Romeo ελπίζει η πρόταση του RAI να μην αγνοηθεί από τους διοργανωτές. Και τέλος σημειώνει παράλληλα πως το SMRTV πρόκειται να μεταδώσει κανονικά το “Eurovision: Europe Shine A Light” το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαΐου.

Ο Άγιος Μαρίνος επρόκειτο να εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2020 από τη Senhit. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τη συμμετοχή του κρατιδίου της Ιταλικής Χερσονήσου με τίτλο “Freaky!“.

https://www.youtube.com/watch?v=c6ZNo_hVA6E

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *