Ευρωπαική Επιτροπή: Οι συναυλίες και τα φεστιβάλ θα είναι τα τελευταία που θα επιτραπούν | Σε κίνδυνο και η Eurovision 2021;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα σειρά κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα κράτη μέλη πρέπει να αρχίσουν να βγαίνουν από το lockdown. Ανάμεσα σε αυτές τις υποδείξεις περιλαμβάνεται και η υπόδειξη πως τα φεστιβάλ και οι συναυλίες θα είναι τα τελευταία που θα επιτραπούν. 

Η επιτροπή υπογραμμίζει την ανάγκη για σταδιακή άρση των μέτρων. Ιδιαίτερα, θα πρέπει να μεσολαβεί κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ κάθε βήματος. Η περίοδος ενός μήνα θεωρείται η επικρατέστερη.

Το έγγραφο σκιαγραφεί επίσης μια «σταδιακή προσέγγιση» για το άνοιγμα τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών συνόρων, με περιορισμούς στα ταξίδια. Απώτερος στόχος της ΕΕ είναι να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα της ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της “Ζώνης Σένγκεν”.

Πώς επηρεάζεται η Eurovision ;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η επιστροφή στην κανονικότητα δεν πρόκειται να επέλθει πριν τα μέσα του 2021. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η δημιουργία του εμβολίου που θα καταπολεμά τον κορονοϊό. Σε κάθε περίπτωση, τα φεστιβάλ και οι συναυλίες πρόκειται να επιτραπούν με την τελευταία δέσμη μέτρων “επιστροφής στην κανονικότητα”.

Η κατάσταση αυτή επηρεάζει άμεσα και τον αγαπημένο μας διαγωνισμό. Είναι νωπές οι μνήμες από την προ ενός μήνα ακύρωση της Eurovision 2020. Ο επόμενος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάιο του 2021. Ενδεχόμενως, αν δεν έχει βρεθεί το εμβόλιο ή ο κορονοϊός βρίσκεται ακόμα σε έξαρση, ο διαγωνισμός να μην διεξαχθεί ούτε την επόμενη χρονιά.

Σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τα αντανακλαστικά της EBU και των Ολλανδών διοργανωτών. Θα προχωρήσουν μήπως στη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς θεατές ; Ή θα υπομείνουν “το πικρό ποτήριον” μιας δεύτερης συνεχόμενης ακύρωσης του διαγωνισμού και των επακόλουθων συνεπειών ;

πηγή: iq-mag.net

 

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Miltos
    Miltos says:

    Παιδιά αυτό είναι κάτι αρκετά ακραίο, του οποίου οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες να συμβεί. Το εμβόλιο μέχρι του χρόνου το Μάιο θα έχει βρεθεί είναι σίγουρο και έτσι πιστεύω ότι θα διεξαχθούν όλα ομαλά. Βέβαια πότε δε ξέρεις, αλλά μου φαίνεται πολυ ακραίο!

    Απάντηση
    • Σταύρος
      Σταύρος says:

      Καθόλου ακραίο σενάριο. Αφενός γιατί ένα εμβόλιο δεν παράγεται τόσο εύκολα πόσο μάλιστα για έναν νέο ιο. Συνήθως οι προσπάθειες για ενα εμβόλιο είναι εκατοντάδες με κάποιες μονάδες στο τέλος να πετυχαίνουν ύστερα από πολλα στάδια δοκιμών. Αλλά ακόμα και έως το επόμενο Μάιο να υπάρξει δεν σημαίνει ότι αυτόματα σε επίπεδο πληθυσμού έχουμε σιγουριά. Χρειάζεται σίγουρα ένας χρόνος εφαρμογής για να σιγουρευτείς. Δυστυχώς θα ζήσουμε πρωτογνωρες καταστάσεις και καλό θα είναι να προετοιμαζόμαστε ψυχολογικα και πρακτικα

      Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αμφίρροπο το μέλλον μας,γενικά,μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο η έστω μια αποτελεσματική θεραπεία κατά του ιού. Ωστόσο αισιοδοξω ότι του χρόνου τέτοια εποχή τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Πάντως, σχετικά με το διαγωνισμό,θα μπορούσαν να διοργανώσουν μια εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών η με περιορισμένο αριθμό ατόμων, αλλά δεν αποκλείω στο βωμό του χρήματος να θυσιαστεί και ο επόμενος διαγωνισμός. Δε θα συνέφερε τους Ολλανδούς, οικονομικά μια διοργάνωση κεκλεισμένων των θυρών. Σε πρώτη φάση, θα μπορούσαν να διοργανώσουν πολύ πιο πίσω των διαγωνισμο, τον Αύγουστο ενδεχομένως.
    Κάτι τέτοιο θα μπορούσε κατά την ταπεινή μου γνώμη να γίνει και φέτος με διαγωνισμό κεκλεισμένων των θυρών και αποστάσεων μεταξύ των συμμετεχόντων ενδεχομένως και σε ανοιχτό χώρο( το ίδιο θεωρώ θα μπορούσε να γίνει κι για το Euro, τους ολυμπιακούς κλπ). Όμως, οπως προ είπα, δυστυχώς, η διεξαγωγή αυτών των γεγονότων γίνεται με βάση την οικονομία.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *