Ιταλία: Σενάρια για πραγματοποίηση του Sanremo 2021 τον Απρίλιο | Τι θα γίνει με την Eurovision;

Ενώ η Ευρώπη προσπαθεί να συνέλθει από τις συνέπεις της πανδημίας του κορωνοιού και όσα αυτός αφήνει πίσω του, με κάποιες κυβερνήσεις να εξετάζουν το σταδιακό άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων, επιχειρήσεων, σχολείων κλπ, τα τηλεοπτικά κανάλια εξετάζουν τα επόμενα βήματα τους. Στην RAI, την ιταλική δημόσια τηλεόραση ήδη σχεδιάζουν διάφορα σενάρια, για το επόμενο φεστιβάλ τραγουδιού του Sanremo και κατά πόσο αυτό θα είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί στην συνήθη ημερομηνία του.

Το Φεστιβάλ Τραγουδιού του Sanremo πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου στο Teatro Ariston, της μικρής πόλης της Λιγουρίας, Σαν Ρέμο. Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα sanremonews, o Walter Vacchino, ιδιοκτήτης του θεάτρου Ariston, αναφέρθηκε στις εναλλακτικές που εξετάζονται για το επόμενο φεστιβάλ του ιταλικού τραγουδιού, μέσω του οποίου επιλέγεται και ο εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision τα τελευταία χρόνια.

Απαιτείται ευρεία αντίληψη. Εάν η ημερομηνία στις αρχές Φεβρουαρίου δεν μας επιτρέψει να κάνουμε ένα φεστιβάλ όπως το ξέρουμε με φώτα, κόσμο και οτιδήποτε άλλο, τότε μπορεί να το αναβάλλουμε έναν ή δύο μήνες. Προφανώς αν όλα αυτά μας επιτρέψουν να είμαστε πιο ήσυχοι για όλους τους πρωταγωνιστές, από καλλιτέχνες έως επαγγελματίες και εάν ο προγραμματισμός του Rai μπορεί να το προβλέψει.

Η άλλη υπόθεση, η πιο αισιόδοξη, είναι ότι στις αρχές Φεβρουαρίου η κατάσταση είναι τέτοια που επιτρέπει, σύμφωνα με ορισμένους κανόνες, να πραγματοποιούνται οι παραστάσεις σε οποιαδήποτε θέατρο. Υπάρχει μια τελευταία υπόθεση που δεν θέλω καν να εξετάσω …

Walter Vacchino, ιδιοκτήτης Teatro Ariston.

Αν φυσικά το Φεστιβάλ του Sanremo μεταφερθεί έναν ή δύο μήνες αργότερα, τότε θα πρέπει να αποσυνδεθεί από τον διαγωνισμό της Eurovision, αφού όπως είναι γνωστό, κάπου στις 10 Μαρτίου έχουμε την συνάντηση των αρχηγών αποστολών και την επίσημη κατάθεση των συμμετοχών, από τις χώρες που λαμβάνουν μέρος στην Eurovision.

Η Eurovision πλέον έχει μπει για τα καλά στα σχέδια της RAI, οπότε ακόμα και αν τα παραπάνω σενάρια επαληθευτούν, απλά θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της με κάποιον άλλο τρόπο και δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό. Εξάλλου, το γεγονός ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν τους τελευταίους μήνες στην Ιταλία, η RAI θα μεταδώσει κανονικά το Europe Shine A Light, δείχνει και τις προθέσεις της.

Πάντως ο Paolo Bonolis, γνωστός ιταλός μαέστρος, αλλά και τηλεοπτικό πρόσωπο, επανέφερε πρόσφατα την συζήτηση, για την απομάκρυνση του Sanremo από το Teatro Ariston και την διεξαγωγή του σε ένα μεγαλύτερο χώρο στα πρότυπα της Eurovision. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το Teatro Ariston τηλεοπτικά, σκηνοθετικά και τεχνολογικά έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες του και ήρθε πλέον η ώρα το Sanremo να αποκτήσει μια εικόνα εφάμιλλης του Διαγωνισμού της Eurovision.

Tην Ιταλία φέτος θα εκπροσωπούσε ο νικητής του Sanremo 2020, Diodato με το Fai Rumore, την μπαλάντα που του χάρισε την πρώτη θέση και στο ιταλικό φεστιβάλ.

https://www.youtube.com/watch?v=TA57rugucwk

Πηγή: Eurofestivalnews

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *