EBU: Ομόφωνη εκ νέου απόφαση του Reference Group για τα τραγούδια της Eurovision 2020!

Πριν λίγες μέρες, και έπειτα από την ακύρωση της Eurovision 2020, η EBU προχώρησε στη διευκρίνηση ορισμένων σεναρίων που αιωρούνταν. Πρόθεση της είναι να τιμήσει τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες της Eurovision 2020! Το Reference Group και το διοικητικό συμβούλιο της EBU αποφάσισαν ότι, σύμφωνα με τους Κανόνες του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, τα φετινά τραγούδια δεν θα είναι επιλέξιμα για να ανταγωνιστούν όταν ο Διαγωνισμός επιστρέψει το 2021.

Εξαιτίας αντιδράσεων σχετικά με την προαναφερθείσα απόφαση, το Regerence Group επέλεξε να ξανασυζητήσει το θέμα κ αυτή τη φορά μάλιστα προτίμησε να δικαιολογήσει πλήρως την απόφαση του.

Όπως έκανε γνωστό η ΕΡΤ μέσα από την σελίδα της στο Facebook, η “Ομάδα Αναφοράς” του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision έλαβε υπόψιν της την πρόθεση της EBU να τιμήσει τις φετινές συμμετοχές μέσα από εναλλακτικά προγράμματα και εξέτασε το γεγονός ότι η παρουσίαση των ίδιων τραγουδιών θα είχε σημαντική επίπτωση στον ενθουσιασμό του κοινού τόσο κατα την περίοδο των εθνικών επιλογών κάθε χώρας όσο και κατα την διάρκεια ψηφοφορίας στις τρεις βραδιές του διαγωνισμού.

Με βάση τα παραπάνω, επικυρώθηκε ομόφωνα η αρχική απόφαση σχετικά με την τήρηση του κανόνα του χρονικού ορίου της 1ης Σεπτεμβρίου, τονίζοντας πως οποιαδήποτε παραβίαση του θα οδηγούσε σε αθέμιτο ανταγωνισμό.

Δείτε την πλήρη αιτιολογία του Reference Group στην ανάρτηση της ΕΡΤ παρακάτω:

Ομόφωνα επικύρωσε την απόφασή της για τη μη των ίδιων τραγουδιών στον Διαγωνισμό του 2021 η "Ομάδα Αναφοράς" (Reference…

Posted by Eurovision ERT on Monday, April 6, 2020

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *