Europe Shine A Light: Το What’s Another Year ζητά η EBU από τους Eurofans να τραγουδήσουν!

Στις 31 Μαρτίου ανακοινώθηκε πως πρόθεση των Ολλανδών διοργανωτών και της EBU είναι η εκπόνηση μιας νέας εκπομπής για το βράδυ της 16ης Μαΐου. Πρόκειται βέβαια για το “Eurovision: Europe Shine A Light” το οποίο σταδιακά παίρνει “σάρκα και οστά”. Με σημερινή της ανακοίνωση η EBU ψάχνει Eurofans από όλον τον κόσμο που θα τραγουδήσουν το “What’s Another Year“. Η χορωδία αυτή θα αποτελείται από απλούς καθημερινούς fans που έχουν το μεράκι να συμμετάσχουν στο εν λόγω εγχείρημα. Και που φυσικά μπορεί να καταλήξουν να τραγουδάνε μπροστά σε εκατομμύρια κόσμο.

Η επιλογή του τραγουδιού δεν είναι τυχαία. Συνδυάζει αφενός την αναμονή των απανταχού Eurofans για τη Eurovision 2021. Αφετέρου το τραγούδι του Johnny Logan ερμηνεύτηκε πριν 40 χρόνια κατά τη διάρκεια της Eurovision 1980. Και που διεξήχθη ο 25ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ; Μα, φυσικά, στην Ολλανδία και τη Χάγη!

Το “What’s Another Year” χάρισε στον Johnny Logan την 1η του νίκη στον διαγωνισμό. Ήταν, ουσιαστικά, η απαρχή της κυριαρχίας της “βασίλισσας” του διαγωνισμού, η οποία μέσα σε 17 χρόνια κέρδισε 6 φορές. Η 1η της νίκη είχε προηγηθεί το 1970, πάλι στην Ολλανδία.

Ο Johnny Logan, ο οποίος αργότερα έγινε γνωστός ως “Mr. Eurovision“, έφερε επίσης την τρίτη νίκη της Ιρλανδίας με το “Hold Me Now” το 1987 και συνέθεσε το νικητήριο τραγούδι της Linda Martin, “Why Me“, το 1992. Ο γεννηθείς στην Αυστραλία και πολιτογραφημένος Ιρλανδός καλλιτέχνης έγινε γνωστός σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το όνομά του κατέστη συνώνυμο του διαγωνισμού και αποτέλεσε το εφαλτήριο για πλήθος μελλοντικών επιτυχιών.

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε

Κάντε τον εαυτό σας έτοιμο για την Eurovision! Ντυθείτε με την αγαπημένη σας αμφίεση στον διαγωνισμό και διακοσμήστε το δωμάτιο που θα κάνετε το γύρισμα με διάφορες σημαίες. Έτσι θα μπορέσετε να έχετε το κατάλληλο συναίσθημα την ώρα που θα ερμηνεύετε το “What’s Another Year”.

Βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για ηχογράφηση ολόκληρου του τραγουδιού! Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να κουνάτε τα χέρια σας κατ’ αντίστοιχο τρόπο όπως η γυναικεία χορωδία που συνόδευσε τον Johnny Logan.

Η προθεσμία υποβολής της καταγραφής του βίντεο είναι η Παρασκευή 24 Απριλίου!

Τεχνικές προδιαγραφές

  • Χρησιμοποιήστε τη συσκευή σε διάσταση 16:9
  • Ανάλυση βίντεο: 1920 x 1080 HD
  • Χρησιμοποιήστε τρίποδο ή κάποια σταθερή βάση για την καταγραφή του βίντεο
  • Υποβάλετε τα αρχεία σε μορφή Quicktime / MOV (η συσκευή σας πρέπει να το κάνει αυτόματα)
  • Βεβαιωθείτε ότι είστε καλά φωτισμένοι από ένα παράθυρο ή ένα φως κοντά στη συσκευή σας
  • Στείλτε το αρχείο στην υψηλότερη ανάλυση μέσω Wetransfer στη διεύθυνση info@hbesc2020.nl (εναλλακτικά μέσω του Google Drive, του OneDrive, του Box και του Dropbox)
  • Συμπεριλάβετε το όνομα, τη χώρα, την ηλικία (ες), τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Με την αποστολή αυτών των αρχείων, δίνετε στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς τη δυνατότητα να μεταδίδουν και να δημοσιεύουν το βίντεό σας στα social media του Διαγωνισμού!

Τραγουδήστε!

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τους στίχους και την πρωτότυπη ερμηνεία του “What’s Another Year” από τον Johnny Logan:

I’ve been waiting such a long time,

Looking out for you

But you’re not here

What’s another year?

I’ve been waking such a long time,

Reaching out for you

But you aren’t near

What’s another year?

What’s another year?

To someone who’s lost everything that he owns?

What’s another year?

To someone who’s getting used to being alone?

I’ve been praying such a long time

It’s the only way to hide my fear

What’s another year?

What’s another year?

To someone who’s lost everything that he owns?

What’s another year?

To someone who’s getting used to being alone?

I’ve been crying such a long time

With such a lot of pain in every tear

What’s another year?

What’s another year?

https://www.youtube.com/watch?v=ihJI7msOX-E

1 reply
  1. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Εντελώς λάθος η επιλογή των στίχων. Σαν να μας λένε και τι έγινε που χάθηκε ένας χρόνος.

    Θα ήταν καλύτερα οι fans να στείλουν ένα μήνυμα στην EBU διασκευάζοντας το Every way that I can. Ακριβώς αυτό που δεν έκανε η EBU φέτος δηλαδή.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *