Free European Song Contest: Η Conchita Wurst παρουσιάστρια της εναλλακτικής Eurovision!

Ο Stefan Raab και ο τηλεοπτικός σταθμός ProSieben ετοιμάζονται για τον Free European Song Contest, τον εναλλακτικό διαγωνισμό τραγουδιού, που θα μεταδοθεί στις 16 Μαίου, την ημέρα δηλαδή που θα πραγματοποιούνταν η Eurovision 2020 και που τώρα η EBU προγραμματίζει στην θέση της, το Europe Shine A Light.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί πολλές λεπτομέρειες για αυτόν τον νέο διαγωνισμό, ήδη ξέρουμε πλέον τους παρουσιαστές. Πρόκειται για την νικήτρια της Eurovision 2014, Conchita Wurst για λογαριασμό της Αυστρίας και ο Γερμανός παρουσιαστής Steven Gätjen.

Ιθύνων νους και παραγωγός του εν λόγω προγράμματος είναι ο Stefan Raab. O Raab είναι ηθοποιός, παρουσιαστής, τραγουδιστής, τηλεοπτικός παραγωγός, κυνηγός ταλέντων κ.α. Το 2000 με το Wadde hadde dudde da? και με μια εμφάνιση, που ακόμα θυμούνται οι λάτρεις του διαγωνισμού, έφερε την Γερμανία στην πέμπτη θέση.

Η γερμανική δημόσια τηλεόραση, μετά από ένα σερί πολύ άσχημων αποτελεσμάτων, του ανέθεσε το 2010 να βρει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα εκπροσωπούσε την χώρα στο διαγωνισμό. Όντως, ανακάλυψε την Lena και την συνέχεια την ξέρετε…Το 2011 ήταν και πάλι υπεύθυνος της επιλογής της συμμετοχής της Γερμανίας, ενώ ήταν και ένας εκ των παρουσιαστών του διαγωνισμού.

Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό που θα δούμε τον Free European Song Contest, από το 2005 μέχρι και το 2015, ο Stefan Raab πραγματοποιούσε το Bundesvision Song Contest, έναν μουσικό διαγωνισμό στα πρότυπα της Eurovision, όπου διαγωνίζονταν τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.

Το Σάββατο 16 Μαίου στις 21.15 ώρα Ελλάδας, από την Κολωνία θα παρακολουθήσουμε τον Free European Song Contest, στην συχνότητα του ProSieben. Η γερμανική δημόσια τηλεόραση θα μεταδώσει όπως έχει ανακοινώσει το Europe Shine A Light.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *