Αυστραλία: Οι Uncanny Valley νικητές του πρώτου ΑΙ Eurovision Song Contest

Εν μέσω της πανδημίας που πλήττει την υφήλιο, πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου η πρώτη εκδοχή του διαγωνισμού σύνθεσης τραγουδιού με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, τον ΑΙ Eurovision Song Contest (Artificial Intelligence Eurovision Song Contest), με την συμμετοχή 13 ομάδων από 8 διαφορετικές χώρες.

Νικητές αναδείχθηκαν οι Uncanny Valley από την Αυστραλία με το τραγούδι Beautiful the World το οποίο αναφέρεται στην επούλωση της φύσης μετά από τις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα τους προηγούμενους μήνες.

H ομάδα απαρτίζεται από μαθητές Μαθηματικών, Πληροφορικής και Ανθρωπολόγους, αλλά και μουσικούς παραγωγούς. Η σύνθεση και οι στίχοι γράφτηκαν μέσω συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ηχητικά δείγματα από κοάλα, κουκαμπούρα και διαβόλους της Τασμανίας.

Η νικητήρια ομάδα αναδείχθηκε από την ψήφο ειδικής κριτικής επιτροπής και από την ψήφο διαδικτυακού κοινού, σε αναλογία 50-50. Οι ψήφοι του διαδικτυακού κοινού έφτασαν τις 12 χιλιάδες. Το σύστημα ψηφοφορίας ήταν παρόμοιο με αυτό της Eurovision, με το 12άρι να δίνεται στην καλύτερη συμμετοχή.

Μπορείτε να ακούσετε όλες τις συμμετοχές πατώντας εδώ, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή πιο κάτω:

Ο πρώτος διαγωνισμός ΑΙ Eurovision Song Contest

Η ιδέα για τον διαγωνισμό σύνθεσης τραγουδιού με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης γεννήθηκε λίγο μετά την νίκη της Ολλανδίας στον διαγωνισμό της Eurovision τον περασμένο Μάιο στο Τελ Αβίβ από έναν συντάκτη του δημόσιου φορέα της Ολλανδίας VPRO.

Η διοργάνωση έγινε μεταξύ του δημόσιου φορέα της χώρας VPRO σε συνεργασία με το NPO Innovation και NPO 3FM. Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο Βέλγος κωμικός Lieven Scheire.

Οι ομάδες έλαβαν ένα δειγματολόγιο 200 τραγουδιών που συμμετείχαν στην Eurovision, όλα μεταφρασμένα στα Αγγλικά, και σκοπός των ομάδων ήταν η δημιουργία ενός νέου τραγουδιού με βάση την τεχνητή νοημοσύνη.

Το τραγούδι δεν έπρεπε να ξεπερνά τα 3 λεπτά, ενώ δεν επιτρεπόταν η συμπερίληψη κάποιου στοιχείου (στίχος ή μουσική) που να γίνεται αντιληπτό ότι προέρχεται από τα τραγούδι/α της λίστας. Επίσης, ο ανθρώπινος παράγοντας δεν ήταν απαγορευτικός, όμως θα στοίχιζε στην βαθμολογία της κριτικής επιτροπής.

Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη;

Η τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence) είναι η θεωρία και η ανάπτυξη συστημάτων πληροφορικής ικανά να εκτελούν εργασίες που συνήθως απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη, όπως η οπτική αντίληψη, η αναγνώριση ομιλίας, η λήψη αποφάσεων και η μετάφραση μεταξύ των γλωσσών.

Η σύνθεση τραγουδιών μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία ομολογουμένως εξαιρετικών αποτελεσμάτων. Πιο κάτω, μπορείτε να ακούσετε συνθέσεις βάσει της πιο πάνω διαδικασίας:

Πιστεύετε πως ο διαγωνισμός τραγουδιού μέσω τεχνητής νοημοσύνης θα αποτελέσει βασικός πυλώνας δημιουργίας τραγουδιών και για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision; Συμφωνείτε με τα αποτελέσματα;

Πηγή: vprobroadcast

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *