Ιρλανδία: Σενάρια για αποχώρηση από την Eurovision 2021 | H απάντηση της Linda Martin!

Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση φέρεται να βρίσκεται το ιρλανδικό RTÉ. Το τελευταίο διάστημα πλανάται στην ατμόσφαιρα μια πιθανή αποχώρηση της χώρας από τον διαγωνισμό. Η νικήτρια του 1992, Linda Martin, πιστεύει πως μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ιρλανδίας από τη Eurovision θα ήταν καταστροφική.

Μάλιστα, η εν λόγω αποχώρηση θα μπορούσε να συνδυαστεί και με τη μη φιλοξενία αγώνων του UEFA Euro 2020 στη χώρα. Υπενθυμίζουμε πως η Ιρλανδία είναι μια από τις 12 διοργανώτριες χώρες του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Το Aviva Stadium του Δουβλίνου αναμένεται να φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες από τη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η εν λόγω φημολογία είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο το βράδυ. Ο ιρλανδικής καταγωγής σχολιαστής του BBC, Graham Norton, δήλωσε κατά τη διάρκεια του Europe Shine A Light πως η πολυνίκης του διαγωνισμού είναι πολύ πιθανόν να αποχωρήσει από αυτόν ελλείψει χρημάτων.

Ισχυριζόμενος πως η Lesley Roy θα μπορούσε να κερδίσει τη Eurovision 2020 ο Norton σχολίασε:

Έχει φτάσει στα αυτιά μου πως η Ιρλανδία δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα λάβει μέρος και στη Eurovision 2021. Ελπίζω να συμμετέχουν κανονικά. Κανείς δε θέλει την Ιρλανδία εκτός Eurovision!

Στα λεγόμενα του Norton απάντησε άμεσα το RTÉ μέσω παρέμβασής του στην ιρλανδική Sun. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του ιρλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα:

Δεν έχουμε λάβει πρόσκληση από την EBU για να συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό του επόμενου έτους. Αυτό συμβαίνει συνήθως το φθινόπωρο. Θα σας ενημερώσουμε εκτενέστερα για τις προθέσεις μας όταν έρθει η στιγμή.

Η απάντηση της Linda Martin

Η Martin, η οποία κέρδισε τη Eurovision 1992 με το “Why Μe?” πιστεύει πως η βασίλισσα του διαγωνισμού πρέπει να λάβει μέρος στην επόμενη Eurovision πάση θυσία. Η 68χρονη τραγουδίστρια δήλωσε αναλυτικότερα στη Sun:

Δεν έχω ακούσει αυτές τις φήμες για να είμαι ειλικρινής. Εν πάση περιπτώσει θεωρώ αδιανόητο το ενδεχόμενο να μη λάβουμε μέρος στην επόμενη Eurovision. Eurovision και Ιρλανδία είναι έννοιες ταυτόσημες. Η Ιρλανδία είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί στο διαγωνισμό!

Αν αποχωρήσουμε από τη Eurovision θα πρέπει να αποχωρήσουμε και από όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι κάτι εφάμιλλο με το Παγκόσμιο Κύπελλο στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να βρίσκεσαι εκεί.

Μένει να φανεί κατά πόσον οι φήμες περί πιθανής αποχώρησης της νησιωτικής χώρας ευσταθούν. Ας μην ξεχνάμε πως η Ιρλανδία είναι η πολυνίκης του διαγωνισμού έχοντας 7 νίκες στο παλμαρέ της. Το ΕΙΡΕ επρόκειτο να εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2020 από τη Lesley Roy και το “Story Of My Life“.

https://www.youtube.com/watch?v=HLgE0Ayl5Hc

πηγή: The Irish Sun

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *