Ιταλία: Νέα αρχηγός αποστολής I Από την Verona Arena o Diodato στο Europe Shine A Light!

Ο Diodato ήταν ο μεγάλος νικητής του φεστιβάλ San Remo 2020 παίρνοντας το χρίσμα για να εκπροσωπήσει την Ιταλία στην φετινή Eurovision. Το τραγούδι του, “Fai Rumore“, που μεταφράζεται ως “κάνε θόρυβο“, έγινε ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο, και έπειτα από την ακύρωση της Eurovision 2020 ο Diodato αποφάσισε να “κάνει θόρυβο” ερμηνεύοντας την συμμετοχή του στην άδεια Verona Arena στα πλαίσια του εναλλακτικού φετινού τελικού, Eurovision: Europe Shine A Light το ερχόμενο Σάββατο.

https://youtu.be/Ogyi0GPR_Ik

Χωρίς να γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες του τελικού αυτού, έχει γίνει ήδη γνωστό πως θα δοθεί φόρος τιμής στους συμμετέχοντες της φετινής Eurovision ακούγοντας αποσπάσματα 30 δευτερολέπτων από τις συμμετοχές τους.  Θα φωταγωγηθούν επίσης ιστορικά μνημεία και τοποθεσίες σε κάθε διαγωνιζόμενη χώρα, με την Ακρόπολη να αποτελεί το μνημείο αυτό για την Ελλάδα.

Στα πλαίσια του μη διαγωνιστικού αυτού εγχειρήματος οι φετινοί συμμετέχοντες θα δώσουν, από τα σπίτια τους, μία μοναδική ερμηνεία του νικητήριου για το 1997 τραγουδιού, “Love Shine A Light” των Katrina & the Waves.

Η Ιταλία, αν και χτυπήθηκε πρώτη και σε μεγάλο βαθμό από τον ιο COVID-19, δεν σταμάτησε ποτέ να δίνει κουράγιο στον κόσμο μοιράζοντας το μύνημα της ελπίδας ανά τον κόσμο.

Ο Diodato, όπως έγινε προσφάτως γνωστό, θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει εκ νέου την εκπροσπώπηση της Ιταλίας στην Eurovision μέσα από το San Remo 2021, με την Ιταλική αποστολή να αποκτά πλέον νέα αρχηγό. Πρόκειται για την Simona Martorelli, διευθύντρια διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών υποθέσεων της RAI, όπου εργάζεται στην ιταλική δημόσια τηλεόραση από το 1984.

Όπως δήλωσε ο Diodato για τον τελικό του Σαββάτου:

Το Europe Shine A Light θα είναι μια ακόμη πολύ σημαντική ευκαιρία για την κατάρρευση των εμποδίων, τη διαγραφή των συνόρων και για να δείξουμε ότι είμαστε πολύ πιο κοντά και πιο ενωμένοι από αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Όταν έγραψα αυτό το τραγούδι, ξεκίνησε πολύ προσωπικά, μόνο με τα συναισθήματά μου. Ήταν τόσο περίεργο να ακούς όλους τους ανθρώπους να τραγουδούν το τραγούδι από τα μπαλκόνια τους ως έκφραση ελευθερίας. Ένιωσα τόσο συγκινημένος. Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *