Κύπρος: Χωρίς τον Sandro στην Eurovision 2021 | Ποιος καλλιτέχνης θα εκπροσωπήσει την χώρα στον επόμενο διαγωνισμό;

Όπως μας ενημερώνει το τηλεοπτικό περιοδικό TV Mania, o Sandro δεν θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2021, αφού στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΡΙΚ, αποφασίσθηκε να επιμείνουν στην απόφαση που είχαν λάβει πέρσι, όταν ενέκριναν τον Sandro ως εκπρόσωπο στον διαγωνισμό του 2020. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση της κυπριακής δημόσιας τηλεόρασης, την χώρα θα εκπροσωπήσει στην Eurovision 2021 είτε δημοφιλής καλλιτέχνης σε Ελλάδα και Κύπρο ή καλλιτέχνης κυπριακής καταγωγής.

Με αυτό τον τρόπο, αν και αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, η Κύπρος γίνεται η πρώτη χώρα, από όσες είχαν επιλέξει στον φετινό διαγωνισμό με απευθείας ανάθεση, που δεν επιβεβαιώνει τον ίδιο καλλιτέχνη στην Eurovision 2021.

 

Μέχρι στιγμής 18 χώρες έχουν ήδη δώσει “ψήφο εμπιστοσύνης” για τον επόμενο διαγωνισμό, στους ερμηνευτές που θα τις εκπροσωπούσαν στην Eurovision 2020 . Πρόκειται, φυσικά, για τις ακόλουθες χώρες:

  • Άγιος Μαρίνος – Senit
  • Αζερμπαϊτζάν – Efendi
  • Αυστραλία – Montaigne
  • Αυστρία – Vincent Bueno
  • Βέλγιο – Hooverphonic
  • Βουλγαρία – Victoria
  • Γεωργία – Tornike Kipiani
  • Ελβετία – Gjon’s Tears
  • Ελλάδα – Stefania
  • Ισπανία – Blas Cantó
  • Ισραήλ – Eden Alene
  • Λετονία – Samanta Tina
  • Μάλτα – Destiny
  • Ολλανδία – Jeangu Macrooy
  • Ουκρανία – Go_A
  • Ρουμανία – Roxen
  • Σλοβενία – Ana Soklič
  • Τσεχία – Benny Cristo

Αυτοί που ψάχνουν καινούργιο καλλιτέχνη

Από την άλλη πλευρά, κάποιες χώρες έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να διοργανώσουν κανονικά τους εθνικούς τους τελικούς. Οι χώρες αυτές είναι:

  • Δανία – Dansk Melodi Grand Prix
  • Εσθονία – Eesti Laul
  • Λιθουανία – Pabandom iš naujo
  • Νορβηγία – Melodi Grand Prix
  • Σουηδία – Melodifestivalen
  • Φινλανδία – Uuden Musiikin Kilpailu

Στην παραπάνω λίστα προστέθηκε και η Κύπρος, μόνο που όπως φαίνεται και για την Eurovision 2021, το ΡΙΚ θα επιλέξει τον εκπρόσωπο του με εσωτερική επιλογή, όπως κάνει δηλαδή τα τελευταία χρόνια. Πρόθεση μάλιστα της κυπριακής δημόσιας τηλεόρασης είναι να συνεργασθεί εκ νέου με κάποια δισκογραφική εταιρεία.

Παρακάτω ακούστε το Running, το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπούσε ο Sandro την Κύπρο στην Eurovision 2020:

Θα επιθυμούσατε τον Sandro εκ νέου εκπρόσωπο της Κύπρου στον διαγωνισμό ή επικροτείτε την απόφαση του ΡΙΚ για νέο καλλιτέχνη;

12 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Ας περιμένουμε πρώτα τις επίσημες ανακοινώσεις, αλλά…
    Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης “κακών”, έχω την αίσθηση ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο θα “ξεχνιούνται” οι καλλιτέχνες που είχαν επιλεγεί για το 2020 και θα πέφτουν στο τραπέζι για συζήτηση καινούργια ονόματα. Φοβάμαι ότι το παράδειγμα της Κύπρου θα το ακολουθήσουν κι άλλες χώρες που αρχικά δήλωσαν ότι θα εκπροσωπηθούν το 2021 από τους ίδιους καλλιτέχνες που είχαν επιλεγεί για το 2020.

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αναμενόμενο αλλά πολύ άσχημο…
    Από την στιγμή που σε επέλεξε μια ομάδα ανθρώπων το ’20 δε βρίσκω τον λόγο να μην σε επιλέξουν οι ίδιοι άνθρωποι και το ’21… Τι άλλαξε; Μάλλον είδαν ότι δεν τραβάει ο Σάντρο και ότι η Κύπρος αν γινόταν ο διαγωνισμός θα είχε αποκλειστεί και τον “στέλνουν” από εκεί που ήρθε. Μην πω, το χάρηκε κι όλας το ρικ που ακυρώθηκε ο διαγωνισμός αφού η συμμετοχή πήγαινε ολοταχώς για αποκλεισμό. Πάντως αυτό δεν αναιρει την πολύ άσχημη στάση του κρατικού φορέα απέναντι στον καλλιτέχνη από τη στιγμή που ήταν επιλογή του κρατικου φορέα και δεν προέκυψε από διαγωνισμό (βλ. Σουηδία Εσθονία Φινλανδία).
    Νομίζω θα κινηθούν προς Ζοζεφίν ή Ελευθερίου… Ακόμα δεν θα εκπλαγω αν ξανά κάνουν πρόταση στην Φουρέιρα. Εξάλλου και οι τρεις έχουν δηλώσει ότι θέλουν να (ξανά) πάνε Eurovision.
    Απαράδεκτη πάντως η συμπεριφορά του καναλιού προς τον φετινό εκπρόσωπο ίσως η χειρότερη αντιμετώπιση κρατικού φορέα από τη στιγμή κι όλας που ήταν “δική τους επιλογή” όπως προείπα και δεν προέκυψε ο Σάντρο από εθνικό τελικό.

    Απάντηση
    • Vangelis vt
      Vangelis vt says:

      Για το ’20 τον επέλεξαν, δεν τον παντρεύτηκαν. Μακάρι και η Ελλάδα να μη χαράμιζε ακόμα μία χρονιά με ένα προϊόν που προφανώς δεν τραβάει.

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Όσο δεν τραβούσε το προϊόν-Fuego- και απογειώθηκε επί σκηνής…
        Η όσο τραβούσε το προϊόν -ονειρο μου- και καταποντίστηκε τελικά!
        Η eurovision πλέον στο 70% είναι θέαμα οπότε χωρίς πρόβες και χωρίς διεξαγωγή του διαγωνισμού απλώς εικάζουμε…
        Ναι σίγουρα το supergirl δεν άρεσε σε όλους όμως σε ένα χρόνο όλοι οι καλλιτέχνες μπορούν να δημιουργήσουν κάτι πολύ καλύτερο. Και η ίδια η Στεφανία σαν καλλιτέχνης είναι πολύ σωστή επιλογή-εχει το πακέτο- αρκεί να βρεθεί ένα καλύτερο κομμάτι!
        Εξάλλου οι κρατικοί φορείς προφανώς και όταν κάνουν απευθείας αναθέσεις τις κάνουν στον καλλιτέχνη επειδή τους καλύπτει σαν σύνολο, εμφανισιακά-μουσικα-σκηνικα το κομμάτι προκύπτει στην πορεία…
        Θα μπορούσε να δοθεί και στον Sandro μια δεύτερη ευκαιρία αφού τον επέλεξαν εσωτερικα. Εδώ η Σλοβενία και η Τσεχία με τραγούδια που δεν τράβηξαν στο ελάχιστο και όμως δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία στους καλλιτέχνες(οι οποίοι καν δεν επιλέχθηκαν με εσωτερική επιλογή)!
        Μη λέμε ότι θέλουμε…απλως το ρικ μετάνιωσε την επιλογή του (αναφέρομαι στον Sandro) και σε συνδυασμό με τους κακούς οιωνούς για το τραγούδι και την πορεία του αν γινόταν ο διαγωνισμός, αποφάσισαν να ψάξουν κάτι άλλο.

        Απάντηση
  3. MadProffesor
    MadProffesor says:

    Τα άτομα που είχαν επιλέξει τον Σάντρο αποχώρησαν απο το Ρικ και έχει αναλάβει νέο διοικητικό συμβούλιο. Επίσης έφαγε πόρτα και από την Πανικ που δεν τον ηθελε ποτε(εξου και το φτηνο κλιπ). Προσθεσε το γεγονος οτι ο ιδιος απερριψε το τραγουδι που του ειχε γραψει ο Κοντοπουλος(Mucho Calor) και εσκισαν τα δευτερια τους ενω αυτοι τον ειχαν προτεινει ευθυς εξαρχης στο Ρικ και το σκηνικο πανωκατω εχει ολοκληρωθει.

    Απάντηση
    • Peter
      Peter says:

      To διοικητικό συμβούλιο του ΡΙΚ το ίδιο είναι. Μονο ο γενικος διευθυντης αλλαξε και αυτος δεν ηταν ποτε μελος της διοικησης.

      Απάντηση
  4. Bendictos
    Bendictos says:

    Πρωτον, το γεγονος οτι η Φουρειρα πριν απο τις προβες δεν τραβουσε και μετα απογειωθηκε στην κορυφη φερνοντας τα πανω κατω στον διαγωνισμο εκεινη τη χρονια, ηταν μια εξαιρεση και οχι ο κανονας. Αυτο το επαθε η Κυπρος μια φορα στα 30 χρονια, δεν σημαινει οτι οποιο τραγουδι δεν παει καλα θα πρεπει να απογειωνεται στις προβες.

    Δευτερον και κυριοτερον, ο Σαντρο απο την αρχη δεν τραβουσε. Υποτιθεται οτι ηταν η προταση πακετο της dream team στο Ρικ (οπως και η Στεφανια δηλαδη), με σκοπο να παρουν εναν οχι τοσο γνωστο καλλιτεχνη και να τον αναδειξουν μεσα απο συγκεκριμενο concept που να του ταιριαζει. Πακετο δηλαδη με τραγουδι Κοντοπουλου και Φωκα στη σκηνη. Οταν το Ρικ αρχισε να κανει και δευτερες σκεψεις, εβαλε και αλλα τραγουδια στη διαδιασια για επιλογη, επιλεχθηκε αυτο που επιλεχθηκε, απο κει και περα ο Φωκας δεν ειχε κανεναν λογο να συμμετεχει χωρις dream team (επιλογη του) και το κομματι πορευτηκε μονο του.

    Τριτον, το ιδιο το κομματι ειναι τοσο αδιαφορο..θα μπορουσε να ειναι ενα τραγουδι εσωτερικης καταναλωσης του Νικου Γκανου προ δεκαετιας ομως. Οταν ακομα και μια γκροτεσκο μορφη οπως η Σουζυ της Πορτογαλιας αρχιζει να λεει δημοσια οτι ηταν μια κακη επιλογη, εκει αντιλαμβανεσαι ποσο μηδαμινο αντικτυπο και ποσο κακη συνεχεια θα ειχε…

    Τοσο η συμμετοχη της Κυπρου, οσο και η δικης μας φετος, θεωρω οτιτους ελειπε το στοιχειο της αυθεντικοτητας που θα τις εκαναν να ξεχωρισουν. Το SUPERGIRL ηταν ενα πολυ τιμιο τραγουδι, με μια πολλα υποσχομενη Στεφανια και εναν μαγο Φωκα απο πισω, ωστοσο φαινεται παρολα αυτα οτι δεν τραβηξε αρκετα στο κοινο στο οποίο απευθυνεται. Σε ολες σχεδον της δημοσκοπησεις ενα αντιστοιχου υφους εθνικ, του Αζερμπαιτζαν ηταν μεσα σε ολα τα τοπ 10. Πιστευω και στην τελικη βραδια το συγκεκριμενο θα πηγαινε αρκετα καλυτερα απο το δικο μας. Απο την αλλη, το τραγουδι της Κυπρου, χωρις καμια ενταση, χωρις καμια ουσια, ενα φτηνο μπιτακι του συρμου απο αυτα που εβγαιναν πριν δεκα χρονια, δεν ξερω γιατι πιστευει καποιος πως θα μπορουσε να προκριθει.

    Η Κυπρος που εκανε την τεραστια εκπληξη με το Fuego πρεπει να δει το θεμα πιο σοβαρα αν θελει αν φιλοξενησει τον διαγωνισμο. Τελειως ακυρη επιλογη η περσινη, με ενα τραγουδι κοπια του Fuego, οποτε οι συγκρισεις ηταν αναποφευκτες οπως ολοι ειδαμε. Και φετος επιστροφη στις κακες χρονιες, με εναν αδιαφορο ερμηνευτη σε ενα αδιαφορο τραγουδι. Περιμενω να ξανακανει την εκπληξη καποια στιγμη αλλα πιστεψτε με δεν θα ναι ουτε με κοπια του Fuego ουτε προσπαθωντας να μιμηθει ξενο υφος. Οταν ξαναγινει talk of the town στο διαγωνισμο θα ειναι μια χρονια που θα αποφασισει να στειλει ενα καραμπινατο εθνικ με κυπριακους ηχους, ακομα και στην γοητευτικη κυπριακη διαλεκτο, που δεν θα χει κανεναν συναγωνισμο απο τα υπολοιπα ιδιου υφους αγγλοφωνα τραγουδια, να μου το θυμηθειτε!!!

    Απάντηση

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] As reported by the Greek-language Eurovision news blog Eurovision Fun, local magazine TV Mania claims that RIK’s board of directors has decided to not invite back Sandro for 2021. […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *