Τουρκία: Χαραμάδα για την επιστροφή της στην Eurovision, αφήνει υφυπουργός της κυβέρνησης!

Στο ίδιο έργο θεατές κάθε χρόνο τέτοια εποχή, για αυτό και σας μεταφέρουμε με πολλή επιφυλακτικότητα τα παρακάτω. Σε συνέντευξη του ο Τούρκος υφυπουργός και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την σύνδεση με την Ε.Ε., Faruk Kaymakci, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής της χώρας του στον διαγωνισμό της Eurovision τα επόμενα χρόνια.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που δέχθηκε ο Faruk Kaymakci ήταν και αν η δημόσια τηλεόραση της Τουρκίας, TRT, έχει προβεί σε συζητήσεις με την EBU για την επιστροφή της στον διαγωνισμό.

Η Τουρκία συμμετείχε στην Eurovision για πολλά χρόνια και κερδίσαμε ακόμη και μία φορά. Ελπίζω να συμμετάσχουμε ξανά στην Eurovision. Η TRT εντόπισε κάποια προβλήματα στο παρελθόν, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα δούμε την Τουρκία στην Eurovision τα επόμενα χρόνια. 

Faruk Kaymakci για την επιστροφή της Τουρκίας.

Ο υφυπουργός βέβαια αναφέρει ότι η απόφαση για την επιστροφή της Τουρκίας στην Eurovision ανήκει στην TRT και όχι στην κυβέρνηση της χώρας. 

Οι λόγοι της αποχής της Τουρκίας από τον διαγωνισμό, που αναφέρονται επίσημα από την TRT, είναι το σύστημα ψηφοφορίας και η απευθείας πρόκριση των Big5. Βέβαια δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ισλαμική κυβέρνηση Ερντογάν δεν επιθυμεί να μεταδίδεται στην δημόσια τηλεόραση ένα πρόγραμμα που έχει συσχετιστεί τόσο με την LGBT κοινότητα.

Η τελευταία συμμετοχή της Τουρκίας στον διαγωνισμό ήταν το 2012 με το τραγούδι Love Me Back, που κατέκτησε την έβδομη θέση:

Θα θέλατε να δείτε την επιστροφή της Τουρκίας στον διαγωνισμό; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω.

Πηγή: escturkey

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Ναι, θα ήθελα να τους δω να επιστρέφουν, αλλά δεν το βλέπω.
    Αγαπημένες συμμετοχές από Τουρκία μεταξύ άλλων:
    1. 1980
    2. 1975
    3. 1989
    4. 2004
    5. 2008

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Η Τουρκία στον διαγωνισμό έχει να επιδείξει μερικές καλές συμμετοχές. Όμως τα “μονοπάτια” που βαδίζει, αρκετά χρόνια τώρα, δεν συνάδουν με αυτά της Eurovision. Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι απέχουν λόγω “αδικιών” στο διαγωνιστικό κομμάτι, δεν μπορούν να μας πείσουν… Όλοι γνωρίζουν τους λόγους που απέχουν!

    Καλύτερες (για μενα) συμμετοχές τους είναι:
    2004 & 2008

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *