Άγιος Μαρίνος: Έντονη κριτική στους διοργανωτές της Eurovision 2020!

Ιδιαίτερα ενοχλημένος φαίνεται πως είναι ο γενικός διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης του Αγίου Μαρίνου, San Marino RTV, καθώς ο ίδιος περιγράφει την φετινή διοργάνωση της Eurovision, από μεριάς των Ολλανδών, ως αδύναμη να δώσει την αίσθηση της ενότητας, με κακή διαχείρηση και με αποτέλεσμα να προκαλεί εν τέλει τον εθνικισμό.

Αν και ο Άγιος Μαρίνος έχει έναν από τους μικρότερους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στην Ευρώπη, ο γενικός διευθυντής του, Carlo Romeo, δεν φοβάται να υποστηρίξει την γνώμη του καθώς ο ίδιος δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την ακύρωση του διαγωνισμού λόγω της πανδημίας που έχει κυριέύσει τον πλανήτη και εναντιώθηκε στην απόφαση αυτή από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Πριν από λίγο, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας, σε σχετικό δελτίο τύπου, ο Carlo Romeo έδωσε το μύνημα του ενάντια στους διοργανωτές της Eurovision 2020.

Όπως δήλωσε:

Μία πολύ, πολύ κακή σελίδα την φετινή χρονιά είναι η Ολλανδική διαχείριση της Eurovision  2020. Σύγχυση, έλλειψη συντονισμού, διαρροές, απίθανες διαπραγματεύσεις με τα ξενοδοχεία και ούτω καθεξής. Αλλά πάνω απ ‘όλα βλέπω ένα ευρωπαϊκό όραμα που δεν είναι σε θέση να δώσει νόημα στη λέξη «εμείς» παρά ένα άθροισμα πολλών «είναι» κατά τη διάρκεια αυτής της έκτακτης ανάγκης. Διακινδυνεύουμε, εναλλακτικά, πολλούς εθνικισμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της Eurovision  2020, το Σάββατο το απόγευμα, το San Marino RTV θα μεταδώσει – σε όλη την Ευρώπη μέσω του δορυφορικού καναλιού του – την αρχική και αναπόσπαστη εκδοχή της ιστορικής ομιλίας του Γάλλου Προέδρου Francois Mitterand στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιανουάριο του 1995.

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Προσωπικά θα συμφωνήσω εν μέρει αφού βρήκα τραγική την απόφαση για ακύρωση του διαγωνισμού 2 μήνες πριν(!) με δεδομένα που διαρκώς άλλαζαν λόγω της νέας ασθένειας. Ναι αν ο διαγωνισμός ήταν το Μάρτη θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί όμως με βάση τα τωρινά δεδομένα της πανδημίας, ο διαγωνισμός θα έπρεπε απλώς να είχε μετατεθεί για Ιούλιο-Αυγουστο όπως είχε γραφτεί και εδώ και να γινόταν είτε με αυστηρά μέτρα (τεστ θερμομετρησεις μάσκες αποστάσεις) η κεκλεισμένων των θυρών.(εδώ ξεκινάνε πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και ακόμα και πολιτισμικά δρώμενα με μέτρα ασφαλείας)
    Η απόφαση που λήφθηκε μου βγάζει μια παντελή έλλειψη οργάνωσης και ευελιξίας για ένα plan B και όσο ακολούθησαν μου επιβεβαίωσαν την αρχική μου σκέψη ότι η ακύρωση έγινε εκτός των άλλων και για οικονομικά συμφέροντα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρομαι στην επιπλέον χρηματοδότηση που ζήτησε το Ρότερνταμ για το ’21, το cd που θα κυκλοφορήσει αύριο και όλα τα συναφή μπλουζάκια, κούπες κλπ με το φετινό λογότυπο καθώς και τα 3 shows που οργάνωσε η EBU που γίνεται καθαρά για τα μάτια του κόσμου.
    Μπράβο στο κρατικό κανάλι του Άγιου Μαρίνου για την στάση που κρατάει. Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει άμεσα η EBU και το Ρότερνταμ να μας εξασφαλίσουν ότι δεν θα χαθεί ούτε ο διαγωνισμός του ’21 και ότι θα υπάρξει-αν χρειαστεί- εναλλακτική λύση!(γιατί υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις). Και σε αυτό προφανώς σίγουρα πρέπει να πιέσουν και οι υπόλοιποι κρατικοί τηλεοπτικοί φορείς…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *