Ανδόρρα: Η Susanne Georgi επιμένει ότι έχει βρει την χρηματοδότηση για την Eurovision!

Παρά το γεγονός ότι η δημόσια τηλεόραση της Ανδόρρας (RTVA) πρόσφατα εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η επιστροφή του κρατιδίου στον διαγωνισμό δεν πρόκειται να συμβεί το 2021, η τελευταία εκπρόσωπος του στην Eurovision – Susanne Georgi, επιμένει. Σύμφωνα με την ίδια, από τον Οκτώβριο του 2019 έχει ενημερώσει τόσο την EBU, όσο και την κυβέρνηση της χώρας, για την εξεύρεση χρηματοδότησης, αρκετής για την επιστροφή της Ανδόρρας στον μουσικό διαγωνισμό.

Η Susanne Georgi αγωνίζεται για την επιστροφή της Ανδόρρας στον διαγωνισμό

Σε συνέντευξη της στο Eurovisión y esas movidasη Susanne Georgi ανέφερε ότι υπάρχει ενθουσιασμός και η υποδομή, προκειμένου να επιστρέψει η Ανδόρρα στην Eurovision. Mάλιστα ξεκαθαρίζει ότι δεν την ενδιαφέρει να τραγουδήσει η ίδια, αφού μοναδικό της κίνητρο είναι ο πατριωτισμός και η αγάπη της για την χώρα της.

Η νίκη θα είναι να επιστρέψουμε στην Eurovision!… Και δεν το κάνω για να μπορέσω να τραγουδήσω! Δεν θέλω να τραγουδήσω! Είναι θέμα πατριωτισμού. αυτό που θέλω είναι να φέρω την Ανδόρρα στην Eurovision!

Susanne Georgi, για την επιστροφή της Ανδόρρας στην Eurovision.

Μέχρι στιγμής η δημόσια τηλεόραση της χώρας δεν έχει σχολιάσει τις δημόσιες τοποθετήσεις της Susanne, αν και έχει ερωτηθεί από καταλανικούς ιστοτόπους που αφορούν τον διαγωνισμό.

Η Ανδόρρα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Η Ανδόρα έκανε το ντεμπούτο της στην Eurovision το 2004. Η Marta Roure εκπροσώπησε τη χώρα με το Jugarem a estimar-nos και τερμάτισε 18η στον ημιτελικό, με 12 μόλις βαθμούς. Ούτε το 2005 κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό με το τραγούδι La mirada interior αν και η αγαπημένη των fans Anabel Conde, βρισκόταν στα φωνητικά.

Μόνο το 2006 η Ανδόρα επέλεξε με εσωτερική ανάθεση την συμμετοχή της. Στην Αθήνα το πριγκιπάτο εκπροσώπησε η Jennifer με το Sense Tu, τερματίζοντας στην τελευταία στον ημιτελικό με 8 μόλις βαθμούς – το χειρότερο αποτέλεσμα της Ανδόρας μέχρι σήμερα. Το καλύτερο αποτέλεσμα της Ανδόρας ήρθε το 2007 με το συγκρότημα Anonymous και το Salvem el món, που τερμάτισε 12ο στον ημιτελικό των 28 συμμετοχών!

Οι αποτυχίες συνεχίσθηκαν και το 2008, αφού η Gisela με το πολύ γιουροβιζιονικό Casanova, δεν ευτύχησε να προκριθεί στον τελικό.

Η τελευταία συμμετοχή τους ήταν στη Μόσχα, το 2009. Η Susanne Georgi εκπροσώπησε την Ανδόρρα με το La teva decisio (Get a Life). Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός αποφάσισε να μην επιστρέψει στο διαγωνισμό του 2010 λόγω οικονομικών δυσκολιών. Έκτοτε με την ίδια δικαιολογία δεν έχουν επιστρέψει.

Η Ανδόρρα είναι η μοναδική χώρα, από όσες έχουν συμμετάσχει στην Eurovision, που δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ποτέ μέχρι στιγμής σε τελικό (η Σλοβακία επίσης δεν έχει προκριθεί ποτέ, αλλά συμμετείχε σε τελικούς πριν την εισαγωγή του συστήματος των ημιτελικών).

Πηγή: escxtra
2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Η χειρότερη από πλευράς αποτελέσματος συμμετοχή τους (2006), είναι παραδόξως και η αγαπημένη μου.
    Το 2005 το τραγούδι τους ήταν οκ αλλά το live δε μου άρεσε καθόλου.
    Το δε Casanova είναι για μένα ο απόλυτος πάτος.

    Απάντηση
  2. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Η χειρότερη συμμετοχή τους είναι δεύτερη αγαπημένη μου μετά του 2019 μακραν η χειρότερη ήταν 2004 δεν λέω ότι ήταν κακό αλλά από τα άλλα δεν ήταν καλύτερο ελπίζω να επιστρέψει σύντομα

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *