Αυστραλία: Δείτε πως θα εμφανιζόταν η Montaigne στην σκηνή της Eurovision

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το Eurovision 2020: Big Night In!, η μουσική εκπομπή που διοργάνωσε ο δημόσιος φορέας της Αυστραλίας SBS μετά και την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού λόγω της πανδημίας COVID-19.

Οικοδεσπότες της βραδιάς δεν ήταν άλλοι από τους Myf Warhurst και Joel Creasey, το αχτύπητο δίδυμο που παρουσιάζει και τον εθνικό τελικό της χώρας Eurovision: Australia Decides.

Η Ισλανδία νικήτρια της ψηφοφορίας

Μέσα από μία τρίωρη εκπομπή, το κοινό της Αυστραλίας είχε την δυνατότητα να ψηφίσει τις αγαπημένες του συμμετοχές από τον φετινό διαγωνισμό. Νικήτρια αναδείχθηκε η Ισλανδία με τους Daði & Gagnamagnið και το τραγούδι Think About Things. Την δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν οι Ρωσία και Λιθουανία αντίστοιχα.

Η Ελλάδα με την Stefania και το τραγούδι SUPERG!RL κατέκτησε την πολύ τιμητική 8η θέση, ενώ η Κύπρος με το Running και τον Sandro κατέληξε στην 25η θέση. Από την ψηφοφορία εξαιρέθηκε φυσικά η συμμετοχή της Αυστραλίας.

Πέραν της ψηφοφορίας, οι Αυστραλοί τηελεθεατές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από την σκηνική εμφάνισης της Montaigne και του τραγουδιού Don’t Break Me, της συμμετοχής της χώρας στον φετινό διαγωνισμό.

Η Montaigne δεν παρέλειψε να πει δύο λόγια για την δουλειά πίσω από την σκηνική εμφάνιση και πως κατέληξαν σε αυτήν:

Για να ζωντανέψει ένα τραγούδι στη σκηνή της Eurovision, απαιτούνται πολλοί δημιουργικοί άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά, και παρόλο που δεν έχουμε την πραγματική σκηνή, είμαι ευγνώμων που επιδεικνύουμε το “μωρό” μας – για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι – στο κοινό.

Η βασική ομάδα της Blink TV και της SBS έκανε μια καταπληκτική δουλειά για να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους που κατάλαβαν τα εξειδικευμένα ενδιαφέροντά μου (μπουντρούμια και δράκοι, φαντασία, anime και κινούμενα σχέδια) και μπορούσαν να τα συγχωνεύσουν με το συναισθηματικό περιεχόμενο (του τραγουδιού) καθώς και μια «δημοφιλή» αισθητική. Τώρα επιστρέφουμε στον πίνακα σχεδίασης. Είμαι ενθουσιασμένη που φτιάχνουμε κάτι φρέσκο και νέο για το 2021.

Καλλιτέχνες της Eurovision ερμηνεύουν από το σπίτι τους

Η εκπομπή Eurovision 2020: Big Night In! επεφύλαξε πολλές εκπλήξεις στους τηλεθεατές με πολλούς καλεσμένους από τον κύκλο της Eurovision. Προηγούμενοι εκπρόσωποι της χώρας αλλά και καλλιτέχνες που προσπάθησαν να εκπροσωπήσουν την Αυστραλία στον διαγωνισμό, ένωσαν τις φωνές τους από το σπίτι και ερμήνευσαν την συμμετοχή της χώρας το 2018 We Got Love της Jessica Mauboy.

Μεταξύ των καλλιτεχνών ήταν η Kate Miller-Heidke (Αυστραλία 2019), οι Electric Fields, η Courtney Act, ο Jack Vidgen, ο Jaguar Jonze, ο Isaiah (Αυστραλία 2017), η Ella Hooper και φυσικά η Jessica Mauboy (Αυστραλία 2018).

https://www.facebook.com/SBSEurovision/videos/247665663237464/?v=247665663237464

 

Την τιμητική της είχε σήμερα και η συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό, αφού ο Alfie Arcuri ερμήνευσε την ακουστική εκδοχή του Running που θα ερμήνευε ο Sandro επί σκηνής της Eurovision. O Alfie Arcuri κατάγεται από την Αυστραλία, έγινε γνωστός μετά την νίκη του στο The Voice Αυστραλίας, ενώ ήρθε στην 5η θέση στην προσπάθειά του να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στον διαγωνισμό του 2019.

Την βραδιά έκλεισε ένα μικρής διαρκείας βίντεο με αποκλειστικά στιγμιότυπα από το τραγούδι Volcano Man των Will Ferrell και Rachel McAdams που πρωταγωνιστούν στην κωμική ταινία του Netflix Eurovision Song Contest: The Story of the Fire Saga, παραγωγή του παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Will Ferrell.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την βραδιά πατώντας εδώ, και αφού δημιουργήσετε λογαριασμό. Η εκπομπή θα είναι διαθέσιμη απόψε στις 22:00 (ώρα Ελλάδος).

Η Αυστραλία είναι μία από τις πολλές χώρες που διοργάνωσαν ειδική εκπομπή αφιέρωμα στον διαγωνισμό της Eurovision, ενώ είναι ανάμεσα στις 45 χώρες που θα μεταδώσει το ειδικό πρόγραμμα της EBU Eurovision: Europe Shine A Light αύριο Κυριακή στις 20:30 (τοπική ώρα).

Πηγή/Εικόνα: SBS

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *