Ελβετία: Ξεκινάει η αναζήτηση της συμμετοχής για την Eurovision 2021!

Εδώ και λίγο καιρό, έχει γίνει γνωστό πως ο Gjon’s Tears, που επρόκειτο να εκπροσωπήσει την Ελβετία στην Eurovision 2020, έχει ήδη επιλεχθεί για τον διαγωνισμό του επόμενου έτους.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, SRG SSR, ανακοίνωσε πως ξεκινάει και επίσημα την αναζήτηση για το τραγούδι της Eurovision 2021. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει να κάνει με την διοργάνωση στιχουργικών συνεδριών με την συμμετοχή στιχουργών τόσο από την Ελβετία όσο και απο το εξωτερικό, χωρίς να υπάρξει δημόσιο κάλεσμα για κατάθεση τραγουδιών.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει ο φορέας της χώρας, πρόκειται να ψάξουν για ένα μοντέρνο και εντυπωσιακό τραγούδι, που πληροί τις διεθνείς απαιτήσεις. Οι στίχοι του θα πρέπει να έχουν ένα καθαρό, δυνατό και ευκατανόητο μήνυμα.

Όλα τα τραγούδια θα ελεγχθούν, ενώ στην συνέχεια θα παρουσιαστεί μια σύντομη λίστα κομματιών σε μια ομάδα 100 τηλεθεατών και σε μια κριτική επιτροπή 20 διεθνών ειδικών. Οι δύο αυτές επιτροπές θα επιλέξουν εν τέλει την συμμετοχή της Ελβετίας για τον διαγωνισμό του 2021.

Ποιος είναι ο Gjon’s Tears

Ο Gjon Muharremaj, γνωστός καλλιτεχνικά ως Gjon’s Tears είναι Ελβετός τραγουδιστής και μέλος του ομώνυμου συγκροτήματος.  Γεννήθηκε στην Ελβετία από Κοσοβάρο πατέρα και Αλβανίδα μητέρα. Σε μικρή ηλικία, εμφανίστηκε στον πρώτο κύκλο του show, Albania’s Got Talent, το 2010, καταφέρνοντας να φτάσει στον τελικό εντυπωσιάζοντας τόσο την κριτική επιτροπή όσο και το τηλεοπτικό κοινό. Το 2019 έλαβε μέρος στην Γαλλική εκδοχή του talent show, The voice, φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό. Έπειτα, κυκλοφόρησε το πρώτο του single, “Babi“, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την indie-pop μουσική με ήχους της Αλβανικής μουσικής κουλτούρας.

https://www.youtube.com/watch?v=O9GAfFHZE-E

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *