Ολλανδία: “Είναι πολύ νωρίς για να ανακοινώσουμε την απόφαση μας για την Eurovision 2021 και πως θα διεξαχθεί”!

Σημαντικές ανακοινώσεις είχαμε σήμερα, τόσο από το υπουργείο υγείας της Ολλανδίας, όσο και από την δημόσια τηλεόραση της χώρας, σχετικά με την διοργάνωση της Eurovision 2021 και πως αυτή θα πραγματοποιηθεί. Το τοπίο φαίνεται ακόμα αρκετά ομιχλώδες, ενώ ο Υπουργός Υγείας της χώρας, τονίζει ότι δεν πρόκειται να επιτραπούν μαζικά γεγονότα, όπως ποδοσφαιρικοί αγώνες με θεατές, αλλά και ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, έτσι τουλάχιστον όπως τον γνωρίζουμε, αν πρώτα δεν βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοιού.

Σε ανακοίνωση του στα εγχώρια μέσα ο Ολλανδός Υπουργός Υγείας, Martin van Rijn, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μαζικά γεγονότα στην χώρα προτού βρεθεί το εμβόλιο, ενώ προβλέπει ότι το διάστημα αυτό μπορεί να κρατήσει και πάνω από ένα χρόνο.

Δεν είμαι ακόμη σε θέση να δώσω μια ακριβή ημερομηνία κατά την οποία μπορούν να ξαναρχίσουν οι «μαζικές εκδηλώσεις». Αυτά τα συμβάντα μπορούν να πραγματοποιηθούν ξανά μόνο όταν υπάρχει εμβόλιο κατά του ιού.

Για το τελευταίο βήμα, τα γεγονότα με μαζικό χαρακτήρα, δεν μπορούμε ακόμη να δώσουμε ημερομηνία επανέναρξης τους. Αυτό μπορεί να συμβεί ξανά μόνο όταν υπάρχει εμβόλιο και κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα διαρκέσει. Φυσικά ελπίζουμε σύντομα, αλλά ένας χρόνο ή περισσότερο είναι πολύ ρεαλιστικό.

Martin van Rijn, υπουργός Υγείας της Ολλανδίας.

Φυσικά μετά από αυτή την δήλωση οι δημοσιογράφοι απευθύνθηκαν στην δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας, θέλοντας να μάθουν επισήμως τι μέλλει γενέσθαι με την Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η ανακοίνωση της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης ήταν πολύ προσεχτική, αφού όπως θα δείτε διαχωρίζουν την ανακάλυψη του εμβολίου και την πραγματοποίηση μεγάλων εκδηλώσεων, αφού αναφέρουν ότι σχετικές ανακοινώσεις για την Eurovision 2021 και πως αυτή θα πραγματοποιηθεί, θα γίνουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Κατανοούμε ότι όλοι θέλουν να μάθουν τι σημαίνουν τα μέτρα κατά του κορωνοιού και για εκδηλώσεις όπως ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2021. Προφανώς, η υγεία των συμμετεχόντων, των μελών του προσωπικού και των επισκεπτών έρχεται πρώτη. Η πόλη του Ρότερνταμ, η EBU και η NPO θα συζητήσουμε τη δήλωση της κυβέρνησης. Είναι πολύ νωρίς για να ανακοινώσουμε μια απόφαση σχετικά με τη διοργάνωση της Eurovision 2021 και πώς αυτή θα πραγματοποιηθεί. Θα σας ενημερώσουμε αργότερα αυτόν τον μήνα.

Δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας, για την Eurovision 2021

Το παραπάνω πρακτικά σημαίνει ότι είναι αρκετά πιθανό ο επόμενος διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο και να μην θυμίζει όλα όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι στιγμής. Τους χιλιάδες δηλαδή επισκέπτες, θεατές, fans και καλλιτέχνες να γιορτάζουν την μουσική για δύο ολόκληρες εβδομάδες. Φυσικά όλα θα εξαρτηθούν από την τυχόν ανακάλυψη εμβολίου ή φαρμάκου κατά του κορωνοιού, αλλά και την εν γένει πορεία της πανδημίας. Αυτή την φορά πάντως, φαίνεται ότι θα υπάρχει και σχέδιο Β, ώστε να μην ακυρωθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο διαγωνισμό.

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Κεκλεισμένων των θυρών η μόνη λύση! Κάτι που θα μπορούσε να γίνει και φέτος ενδεχομένως τον Αύγουστο αλλά προφανώς κινούνται με βάση οικονομικά συμφέροντα όσον αφορά τέτοια γεγονότα βλ. Αθλητικά δρώμενα, Eurovision κλπ. Ελπίζω τουλάχιστον του χρόνου να εφαρμοστεί το σχέδιο Β.

    Απάντηση
  2. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά ας προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο να μη γίνει ούτε του χρόνου η γιουροβίζιον 🙁

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *