Eurovision 2021: Προετοιμασίες απέναντι στον κορονοϊό!

Δύο εβδομάδες πριν κατά τη διάρκεια του Europe Shine A Light ανακοινώθηκε πως το Ρότερνταμ θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2021. Είναι κατανοητό, όμως, πως η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης δε θα μπορούσε να αφήσει ανοιχτή οποιαδήποτε εξέλιξη για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό.

Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα εμφανίστηκε ένα πρώτο θετικό σημάδι για το μέλλον της Eurovision 2021. Οι διοργανωτές της Eurovision 2021 θα συμμετέχουν σε ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων με τους διοργανωτές άλλων σημαντικών events. Σκοπός του εν λόγω γκρουπ είναι να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να λάβουν κανονικά χώρα διάφορες εκδηλώσεις ακόμα και σε περίπτωση που η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει εξαφανιστεί.

Διοργάνωση εκδηλώσεων στην εποχή του κορονοϊού

Στην Ολλανδία, λοιπόν, οι οργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων, συναυλιών και λοιπών εκδηλώσεων θα ενώσουν τις δυνάμεις τους. Η συμμαχία αυτή αναμένεται να διατυπώσει ιδέες για το πως οι διάφοροι επισκέπτες θα μπορούν να παρευρεθούν σε τέτοια γεγονότα κρατώντας αποστάσεις. Επιπλέον, όλοι οι θεατές πρόκειται να ρωτώνται για το κατά πόσον εμφανίζουν συμπτώματα κρυολογήματος πριν την είσοδό τους στο χώρο της εκδήλωσης.

Η Jolanda Jansen, διευθύντρια της Ahoy Rotterdam, θα είναι η εκπρόσωπος τύπου του γκρουπ αυτού. Η ίδια δήλωσε πως όλοι οι διοργανωτές εκδηλώσεων ανεξαιρέτως αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που προωθείται η εν λόγω συνεργασία, ώστε να αποκομίσουν οφέλη από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Ένα τέτοιο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ο τρόπος μετακίνησης των θεατών εντός του χώρου της εκδήλωσης. Η κ. Jansen δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο:

Είτε βρίσκεσαι στο γήπεδο για ποδοσφαιρικό αγώνα ή για συναυλία οι συνθήκες είναι οι ίδιες. Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας καταθέτοντας μια ενιαία πρόταση στην κυβέρνηση.

Η ολλανδική κυβέρνηση έχει απαγορέψει όλες τις εκδηλώσεις συγκέντρωσης κόσμου στη χώρα μέχρι τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο. Ανάλογα με το πως έχει εξελιχθεί η πανδημία, έχει τη δυνατότητα παράτασης του εν λόγω μέτρου. Εάν και όποτε διοργανωθούν ξανά εκδηλώσεις, μια πιθανή λύση είναι η διασφάλιση κενών καθισμάτων ανάμεσα στους επισκέπτες. Η Jansen πιστεύει πως ένα τέτοιο μέτρο θα δώσει τη δυνατότητα για τη διοργάνωση events με ελεγχόμενο τρόπο.

Αυτό μπορεί να υποδηλώνει πως οι θέσεις όρθιων στο μπροστινό μέρος της σκηνής της Eurovision θα μετατραπούν σε έναν χώρο όπου θα υπάρχουν αποστάσεις ανάμεσα στους θεατές. Όλοι θα είναι καθήμενοι και η χωρητικότητα της Ahoy θα περιοριστεί σημαντικά. Σε κάθε περίπτωση είναι ακόμα αρκετά νωρίς για οποιοδήποτε σενάριο.

πηγή: Wiwibloggs

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ευχάριστα νέα ότι θα διασφαλιστεί η τέλεση της επόμενης διοργάνωσης λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα! Δυστυχώς η ευτυχώς δε μπορούμε να σταματήσουμε τις ζωές μας μέχρι να βρεθεί εμβόλιο ή αποτελεσματική θεραπεία οπότε πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Κάτι που καλείται να κάνει και η Eurovision. Με διεξαγωγή του σόου σε ανοιχτό υπαίθριο χώρο, αποστάσεις ανά παρέες, τεστ και αποφυγή συνχρωτισμου μπορεί να διεξαχθεί με ασφάλεια η Eurovision 2021. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και φέτος βέβαια αλλά από ότι φαινεται ο νέος κορονοιος μας έπιασε απροετοίμαστους σε πολλούς τομείς ανάμεσα τους και η διεξαγωγή της Eurovision.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *