#EurovisionAgain – Θρίαμβος των ABBA – 7η η Ελλάδα!

Περισσότεροι από 40.000 Eurofans συντονίστηκαν χθες το βράδυ με τη ζωντανή αναμετάδοση του τελικού της Eurovision 1974. Το επίσημο κανάλι του διαγωνισμού στο YouTube συνέχισε τη σαββατιάτικη παράδοση των τελευταίων εβδομάδων, όπου και μεταδίδει παλαιότερες διαγωνισμούς. Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες η Eurovision 2009, η Eurovision 2015, η Eurovision 1997, η Eurovision 2007, η Eurovision 2016 και η Eurovision 1998.

Μια μέρα μετά το Europe Shine A Light και την εμφάνιση του Björn Ulvaeus, η EBU επέλεξε να προβάλει τον διαχρονικό διαγωνισμό του 1974. Ο κόσμος δεν άλλαξε γνώμη 46 χρόνια μετά και τίμησε με τη ψήφο του τους ABBA. Η αλήθεια είναι πως το “Waterloo“, ένα από τα πλέον διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια στην ιστορία της Eurovision δεν μπορούσε να χάσει.

Η τριάδα εκείνης της χρονιάς παρέμεινε αναλλοίωτη. Στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε η Ιταλία και η Gigliola Cinquetti με το “Si“. Την τριάδα συμπλήρωσε η Ολλανδία και οι Mouth & MacNeal με το “I See a Star“.

Από τις χώρες που ευνοήθηκαν με τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία ήταν και η Ελλάδα. Η Μαρινέλλα με το “Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου” αναδείχθηκε στην 7η θέση. Πρόκειται για άνοδο τεσσάρων θέσεων σε σχέση με το 1974 για την πρώτη συμμετοχή της χώρας μας στον διαγωνισμό.

Η κατάταξη

Τα αποτελέσματα βασίστηκαν στις προτιμήσεις του κοινού που ψήφισε μέσα από το λογαριασμό στο Twitter του #EurovisionAgain. Όπως ήταν φυσικό είχαμε αρκετές ανατροπές στη βαθμολογία. Πολλά τραγούδια που είχαν πετύχει καλά αποτελέσματα στο διαγωνισμό, καταποντίστηκαν χθες. Την ίδια στιγμή που άλλα ανέβηκαν αρκετά στη γενική κατάταξη.

https://twitter.com/EurovisionAgain/status/1262128286592884737

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη χθεσινή βαθμολογία σε σύγκριση πάντα με τη βαθμολογία του 1974. Δίπλα από κάθε χώρα αναγράφονται στην παρένθεση οι θέσεις που κέρδισε ή έχασε 46 χρόνια μετά:

  1. Σουηδία – ABBA “Waterloo” (=)
  2. Ιταλία – Gigliola Cinquetti “Sì” (=)
  3. Ολλανδία – Mouth & MacNeal “I See a Star” (=)
  4. Ηνωμένο Βασίλειο – Olivia Newton-John “Long Live Love” (=)
  5. Ισπανία – Peret “Canta y sé feliz” (+4)
  6. Φινλανδία – Carita “Keep Me Warm” (+7)
  7. Ελλάδα – Μαρινέλλα “Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου” (+4)
  8. Ιρλανδία – Tina Reynolds “Cross Your Heart” (-1)
  9. Λουξεμβούργο – Ireen Sheer “Bye Bye I Love You” (-5)
  10. Πορτογαλία – Paulo de Carvalho “E depois do adeus” (+4)
  11. Γιουγκοσλαβία – Korni Grupa “Generacija ’42” (+1)
  12. Νορβηγία – Anne-Karine Strøm feat. Bendik Singers “The First Day of Love” (+2)
  13. Ισραήλ – Kaveret “Natati La Khayay” (-6)
  14. Μονακό – Romuald “Celui qui reste et celui qui s’en va” (-10)
  15. Ελβετία – Piera Martell “Mein Ruf nach dir” (-1)
  16. Βέλγιο – Jacques Hustin “Fleur de liberté” (-7)
  17. Γερμανία – Cindy & Bert “Die Sommermelodie” (-2)

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 1974 θα είναι διαθέσιμος στο κανάλι του διαγωνισμού για μια εβδομάδα στο YouTube σε υψηλή ευκρίνεια. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Μπορεί η Eurovisionική περίοδος να αποτελεί παρελθόν, παρ’ όλα αυτά οι αναβιώσεις θα συνεχιστούν. Ραντεβού το επόμενο Σάββατο 23 Μαΐου στις 10 το βράδυ, για την επόμενη αναβίωση του #EurovisionAgain! Ποιός διαγωνισμός θα θέλατε να αναβιώσει την επόμενη εβδομάδα ;

1 reply
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Καμία πρωτοτυπία ρε παιδί μου αυτές οι ψηφοφορίες.
    Όλο τα ίδια και τα ίδια. Ανάθεμα με αν αυτοί που τις διοργανώνουν και αυτοί που συμμετέχουν και ψηφίζουν έχουν ακούσει έστω και μια φορά όλα τα τραγούδια από το 1956.

    ΥΓ: Είμαι φαν των ABBA, αλλά πάντα θεωρούσα το Waterloo το πιο αδύναμο τραγούδι τους. Αλλά σε μια σχετικά αδύναμη χρονιά από πλευράς τραγουδιών μάλλον δίκαια κέρδισαν.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *