Ελλάδα: Ένα τραγούδι για την Stefania – Editorial

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει από τόσο νωρίς τον εκπρόσωπο της στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η ΕΡΤ πολύ ορθά ξεπέρασε το δικό της ρεκόρ από το 2009, όταν είχε επιβεβαιώσει τον Σάκη Ρουβά στις 15 Ιουλίου. Έσπευσε από τις πρώτες δημόσιες τηλεόρασεις να ανακοινώσει ότι η καλλιτέχνης που είχε επιλέξει με απευθείας ανάθεση για τον φετινό ακυρωθέντα διαγωνισμό, παραμένει η επιλογή της και για τον επόμενο. Το ερώτημα πλέον που μένει να μας βασανίζει τους επόμενους 10 μήνες περίπου, είναι τι τραγούδι θα πρέπει να ερμηνεύσει η Stefania στην σκηνή του Ahoy Arena τον Μάιο του 2021;

Στο άρθρο αυτό θα εκφράσουμε την γνώμη μας και τίποτα παραπάνω. Στο τέλος ζητάμε από εσάς να ψηφίσετε στο σχετικό μας poll, το είδος του τραγουδιού, με το οποίο θα επιθυμούσατε να μας εκπροσωπήσει η Stefania στην Eurovision 2021!

Ήταν καλή επιλογή τελικά το SUPERG!RL;

Από την πρώτη στιγμή που ακούσαμε την πρώτη μορφή του SUPERG!RL, κάπου στα τέλη Αυγούστου, είπαμε ότι αυτό είναι! Ένα τραγούδι που με την φρεσκάδα και την ζωντάνια της Stefania, αλλά και μια δυναμική και έξυπνη σκηνική παρουσίαση, από τον μετρ του είδους Φωκά Ευαγγελινό, θα μας ξεκολλήσει επιτέλους από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, που βρισκόμαστε σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Στο SUPERG!RL και την Stefania κατέληξε και η αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ, μια επιλογή ξεκάθαρη νομίζω, έχοντας ακούσει όλοι πλέον και τις υπόλοιπες προτάσεις που υποβλήθηκαν.

Ο ενθουσιασμός όμως που επικράτησε με την δημοσιοποίηση της συμμετοχής μας, στους περισσότερους, δεν αποδόθηκε στον πίνακα των στοιχημάτων. Το τραγούδι μας μέχρι την στιγμή που ακυρώθηκε ο διαγωνισμός, βρισκόταν μεταξύ της 16ης και 18ης θέσης. Αυτό φυσικά δεν είναι και τόσο άσχημο για την χρονική εκείνη στιγμή, σίγουρα όμως είναι κάτι που δεν ικανοποιούσε τους συντελεστές της συμμετοχής μας, αλλά και την ΕΡΤ, που για φέτος αμφότεροι, είχαν ως στόχο μια θέση στην δεκάδα.

Προφανώς και τα στοιχήματα δεν είναι πανάκεια, αφού έχουμε δει άπειρες φορές πολύ μεγάλες ανατροπές. Η αρνητική προιστορία της χώρας μας τα τελευταία τρία χρόνια, όπου και στις τρεις περιπτώσεις την στιγμή της έναρξης των προβών ήμασταν στην δέκατη θέση, με την γνωστή συνέχεια μετά, ίσως έχει φοβίσει τις στοιχηματικές εταιρείες. Τις έχουν κάνει πιο φειδωλές στις αποδόσεις τους, απέναντι στην Ελλάδα.

Μια άλλη εξήγηση ίσως είναι και το video clip, το οποίο πολλοί το είδαν ως ένα video clip junior συμμετοχής, κυρίως λόγω του περιεχομένου του και όχι του τραγουδιού. Κάτι που ήταν ενταγμένο στην συνολική στρατηγική της ελληνικής αποστολής, που ήθελαν να δείξουν την μεταμόρφωση της Stefania στην σκηνή της Eurovision, από μία έφηβη, σε μία pop diva. Μια στρατηγική που εκ των πραγμάτων δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί.

Τα στοιχήματα τέλος, δεν εκτίμησαν ούτε τις φωνητικές δυνατότητες της Stefania. Δυστυχώς, όταν ακυρώθηκε ο διαγωνισμός η νεαρή μας εκπρόσωπος, δεν είχε προλάβει να τραγουδήσει ζωντανά πουθενά το SUPERG!RL, αν και είχαν προγραμματιστεί ζωντανές εμφανίσεις της.

Το τι τελικά θα συνέβαινε δεν θα το μάθουμε ποτέ, αν και όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής ήταν πολύ αισιόδοξα για το αποτέλεσμα στο Ρότερνταμ, συνεκτιμώντας την σκηνική μας εμφάνιση, αλλά και τις φωνητικές ικανότητες της Stefania.

Εντούτοις μπορούμε να πούμε το τραγούδι αγαπήθηκε. Έχει εδώ και καιρό ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια streams στο Spotify, ενώ και στο YouTube πλησιάζει τα 5 εκατομμύρια προβολές. Επιτεύγματα σημαντικά αν σκεφθούμε ότι ο διαγωνισμός δεν πραγματοποιήθηκε, οπότε μεγάλο μέρος της προβολής που θα είχε το τραγούδι χάθηκε. Επιπλέον, οι τρεις τελευταίοι μήνες ήταν πολύ ιδιαίτεροι και περίεργοι από όλες τις απόψεις.

Μετά το SUPERG!RL τι;

Ό,τι όμως έγινε έγινε και τώρα έχουμε μπροστά μας την Eurovision 2021 και μια νέα πρόκληση. Τι είδους τραγούδι πρέπει να επιλέξουν για την Stefania, ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι ARCADE;

Πέρσι από αυτό εδώ το βήμα, σας είχαμε γράψει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να επιλέξει ένα dance pop τραγούδι με έθνικ στοιχεία, κάτι που τελικά και έγινε. Η επόμενη όμως Eurovision είναι τελείως διαφορετική. Για πρώτη φορά τόσο νωρίς γνωρίζουμε ήδη σχεδόν τους μισούς αντιπάλους μας και το ύφος των τραγουδιών που πιθανότατα θα φέρουν στην σκηνή του διαγωνισμού. Γνωρίζουμε επίσης το trend που επικράτησε φέτος, τουλάχιστον στα στοιχήματα και στα polls.

Από την μία μεριά λοιπόν έχουμε την Efendi ή τις Hurricane, αλλά και την Natalia Gordienko, που πιθανότατα θα επιστρέψει και αυτή, που υπηρετούν το dance, ethnic pop. Υπάρχει η Victoria, η Roxen και ο Gjon’s Tears που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα επιλέξουν μια μπαλάντα τύπου Billie Eilish. Τέλος υπάρχει και το φετινό trend με πιο 80ς ήχους, όπως οι συμμετοχές που έφεραν στον διαγωνισμό οι The Roop, oι Little Big και ο Daði.

Το μουσικό αυτό trend όμως δεν κυριάρχησε μόνο στο φετινό ακυρωθέντα διαγωνισμό. Είναι μία από τις κυρίαρχες τάσεις και στην παγκόσμια μουσική. Αρκεί να ακούσει κανείς τους τελευταίους δίσκους της Lady Gaga ή της Dua Lipa για να καταλάβει τι εννοούμε.

Ίσως λοιπόν για να ξεχωρίσουμε την επόμενη χρονιά να χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο. Πιο pop και λιγότερο έθνικ. Με μια πιο 80ς ενορχήστρωση και διάθεση, όπως ακριβώς είναι το μουσικό ρεύμα που περιγράψαμε παραπάνω. Είναι ένα είδος μουσικής που εύκολα μπορεί να υποστηρίξει εξάλλου η Stefania και θα την βοηθήσει να ξεχωρίσει. Με τα υπάρχοντα δεδομένα δύσκολα θα βρεθεί άλλη γυναικεία παρουσία με ένα τέτοιο τραγούδι. Αντιθέτως φέτος είχαμε αρκετούς άρρεν εκπροσώπους (ή συγκροτήματα) αυτού του είδους.

Όπως και να έχει, η ομάδα των δημιουργών μας (Δημήτρης Κοντόπουλος και ARCADE), ήδη δουλεύουν σε πιθανές συμμετοχές μας. Γνωρίζουν ότι έχουν πολύ χρόνο μπροστά τους, αλλά ταυτόχρονα θέλοντας να παρουσιάσουν κάτι ακόμα πιο δυνατό από το SUPERG!RL! Κάποιες πρώτες μελωδίες είναι έτοιμες και μέχρι τον Σεπτέμβρη θα υπάρξουν τα πρώτα τραγούδια, που η Stefania θα κληθεί να ηχογραφήσει. Το ίδιο χρονικό διάστημα πιθανόν να κυκλοφορήσει και την πρώτη της δισκογραφική δουλειά μετά το SUPERG!RL, ένα από τα τραγούδια που επίσης είχε υποβάλει η ομάδα της στην ΕΡΤ, για τον φετινό διαγωνισμό.

Ψηφίστε στο poll για το τραγούδι της Stefania

Εσείς με τι είδους τραγούδι θα θέλατε να μας εκπροσωπήσει του χρόνου η Stefania στον διαγωνισμό; Ψηφίστε στο παρακάτω poll και ποιος ξέρει, ίσως τα αποτελέσματα να λάβουν υπόψιν τους και οι συνθέτες της συμμετοχής μας.


14 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Bendictos
    Bendictos says:

    Ψηφισα 80s αλλά θα μας βγει; Oσο καλο και να ειναι ενα τετοιου ειδους τραγουδι, ειναι γεγονος οτι στην Eurovision οταν παμε καλα ειναι μονο οταν εχουμε εστω και ενα ελαχιστο εθνικ στοιχειο και παλι βεβαια με πολλες προυποθεσεις και αστερισκους, αφου υπαρχουν και εθνικ συμμετοχες μας που χαντακωθηκαν. Θελω να πω, η ιστορια εχει δειξει οτι ποτε δεν ψηφιζομαστε οταν εχουμε ενα τραγουδι που δεν θυμιζει σε τιποτα Ελλαδα, οσο καλο και να ειναι, με μονη εξαιρεση τα τελευταια 20 χρονια ισως το This is our night, που και παλι ομως ενα τεραστιο μεριδιο της καλης θεσης το εφερε ο ιδιος ο Σακης που ηδη ηταν πολυ αγαπητος στους fans απο την προηγουμενη συμμετοχη του. Με αλλα λογια, ενα τραγουδι με 80’s στοιχεια απο τη Στεφανια ενδεχομενως να ηταν οντως καλο και να εκανε εξαιρετικη καριερα στα ραδιοφωνα. Στη σκηνη της eurovision ειναι ομως αλλα μετρα και αλλα σταθμα που κρινουν την πορεια. Καλως η κακως (μαλλον κακως), η ψηφος ερχεται μονο οταν εχουμε στο παιχνιδι εστω και μια εθνικ υποννοια, ειτε στον στιχο ειτε στη συνθεση. Ο κοσμος απο Ελλαδα περιμενει οχι απαραιτητα μπουζουκι, αλλα κατι που να θυμιζει τη χωρα, εστω και συμβολικα, κατι που δεν συμβαινει προφανως με συμμετοχες απο αλλες χωρες οπως Λιθουανιες Φινλανδιες Εσθονιες κτλ που στελνουν οτιδηποτε χωρις κανεις να απαιτει το λιθουανικο η εσθονικο στοιχειο στη συνθεση. Η Ντουσκα περσι με ενα κορυφαιο τραγουδι πατωσε, δεν λεω να κερδισει αλλα θα μπορουσε να ηταν μεσα στην 5αδα. Και ουτε θεωρω οτι εφταιγε η σκηνικη μας παρουσια. Ενδεχομενως η Σουηδια με ενα τετοιο τραγουδι να κερδιζε με αερα. Πιθανοτατα η θεση της Ελλαδας στο υποσυνειδητο των ξενων και στο συλλογικο μημονικι να εχει αμεση σχεση με το βιωματικο στοιχειο, που μπορει και μονο στο ακουσμα να τους θυμιζει τη κατι απο διακοπες τους ή απο τους συμβολισμους της και μονο τοτε να κινητοποιούνται να μας ψηφιζουν. Ενα ντισκο τραγουδι απο Ελλαδα οσο καλο και να ταν θα πηγαινε ακλαφτο.. Πονταρω ομως στον Κοντοπουλο γιατι εχει αποδειξει οτι ξερει να γραφει μουσικη και ειδικα για τη eurovision, ειμαι σιγουρος οτι ακομα και με 80s στοιχεια αλλα και κλεφτες ελληνικες πινελιες μεσα θα μπορουσε να φτιαξει κατι πραγματικα μοναδικο, που και να πιανει το trend της εποχης και να εχει τη σφραγιδα της χωρας απτην οποια προερχεται. Για τη Στεφανια δεν εχω να πω κατι, θεωρω οτι πολυ δικαια της δινεται αλλη μια ευκαιρια απο την ΕΡΤ και σιγουρα θα πρεπεθ ολοι να τη στηριξουμε. Σε αναμονη λοιπον!

    Απάντηση
  2. Markos
    Markos says:

    Αρχικα να αναφερω οτι τα στηχιματα μετα την 1η μας προβα θα ειχαν αντιστραφει προς το καλητερο οπως γινοταν το ακρηβως αντιθετο τα τελευταια 4 χρονια!Ναι θελω ενα εθνικ ποπ dance κομματι στον διαγωνισμο ξανα αλλα ελληνικο εθνικ οχι γκαιντα…Θα πρωτημουσα κατι σε μπουζουκι,λυρα,κλαρινο (το κλαρινο απλα ειναι λιγο ρισκο γιατι υπηρχε στο beat του fuego της foureira οπωτε ολοι θα λισαξουν οτι ειναι ομοιο) οπωτε κυριος λυρα και μπουζουκι (αυτα τα μουσικα οργανα μας πηγαινανε πολυ ψιλα παντα) και μπαγλαμα θα μπορουσαμε!Φυσικα με μια πολυ μοντερνα και συγχρονη ενορχηστρωση!Οπωτε εγω θα ελεγα να κρατησουμε τις ιδεες που ειχαμε φετος και για του χρονου!Εχω την απαιτηση για ενα πολυ δυναμικο τραγουδι στο οποιο ολοι θα εχουν να πουν τα καλητερα!Ο κοντοπουλος και οι arcade εχουν εναν χρονο σχεδον ας πεσουν με σκημενο το κεφαλι στην δουλεια για να εχουμε μια πολυ ψιλη θεση!ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΕΠΙΣΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ 10ΑΔΑΣ.Επισις σταματηστε να κανετε συγκριση με αλλες χωρες αν αυτο που θα εχουμε του χρονου ειναι ενα δυναμικο και σιγουρα καλητερο απο το περσινο θα ξεχωρισει.Τελος η ιδεα της απλοτητας ως εφηβης στεφανιας στο video clip σε μια pop diva με φανταχτερο styling και φορεμα στην σκηνη αυτο κρατηστε το και για του χρονου ειναι ενα πολυ δυνατο οπλο !!!Θελω στη σκηνη εντονο χωρω τυπου (παπαριζου ani lorak foureira καλομοιρα ruslana) και στο φιναλε κυριος στην γεφυρα πολυ δυνατες κωρονες .Καιρος για χρονο και δημιουργια!Καλη μας τυχη και καλη δουλειαα σε ολη την ομαδα!

    Απάντηση
  3. Markos
    Markos says:

    Να συμπληρωσω οτι το supergirl ενω ηταν οντος εθνικ.Δεν μυριζε ελλαδα…δεν ειχε μουσικα οργανα που θα τα ακουσεις και θα πεις αυτο ειναι ελλαδα!Η γκαιντα δεν χρησιμοποιητε τοσο στην ελλαδα αν και ειναι πολυ διαδεδομενη στα βαλκανια και στην τσεχια κυριως ομως εμεις δεν ειμαστε τσεχια αλλα ελλαδα θελουμε χτυπητα εθνικ μουσικα οργανα που θα ειναι καθαρα ελληνικα συνοδευομενα απο εναν ακρος μοντερνο ηχο!

    Απάντηση
  4. john
    john says:

    μακαρι να μας ακουσουν οι συνθετες.. δεν δικαιολογιεται μετα απο εναν χρονο να μας δωσουν ξανα ενα μετριο απλουστατο ποπ τραγουδι … Ολοι το ελεγαν φετος ηταν τοσο απλο και επαναλμβανομενο χωρις να σου τραβαει το ενδιαφερον … ακομα και το τραγουδι της πολωνιας που νικησε την junior eurovision εχει πολυ ομορφες εναλλαγες… ελπιζω να ειναι ενα μπιτατο τραγουδι ,εμπνευσμενο οχι τα 2 λεπτα του τραγουδιου να χανονται σε επαναληψεις ….πραματικα το 3 εφευγε ετσι σε σχεση με τα αλλα !συμφωνω και εγω σε ενα τραγουδι με στοιχεια 80s ειναι και θα ειναι για αρκετο καιρο στη μοδα αυτο το ρετρο! Καλη επιτυχια

    Απάντηση
  5. Reverb
    Reverb says:

    90s και 70s θα χαρακτήριζα περισσότερο τις διεθνείς αναφορές που αναφέρατε, οι οποίες μάλιστα είναι και ποπ αιχμής. Μιας αιχμής που δύσκολα βλέπω να είναι σε θέση να αναπαραξούν οι “μετρ” της συμμετοχής μας. Ο synth ήχους του dađi είναι όντως 80s, αλλά το γνωστό μεταμοντέρνο 80s with a twist που έκανε επανεμφανιση όταν επανανακαλύψαμε τον carpenter και τον giorgio moroder και δεν είναι και τόσο φρέσκο ή τάση. Είναι στα πράγματα ήδη από το random access memories των daft punk του 2013. Δεν βρίσκω πολλά κοινα στοιχεία ανάμεσα σε αυτό και στο κομμάτι των the roop ή των little big. Μαλλον αναφέρεστε στις ομοιες μεταξύ τους σκηνικές προσεγγίσεις. Επιπλέον, το ότι παρατηρείτε μια τάση που ήδη απασχόλησε τον διαγωνισμό και την προσμένετε και για του χρόνου, το βρίσκω τουλάχιστον “προβληματικό” για να το πω ευγενικά. Όπως και να’χει η Eurovision έχει από το 2015 κατά την ταπεινή μου εκτίμηση να κερδηθεί με τραγούδι “τάσης”. Τον διαγωνισμό τον κερδίζει το act που θα αιχμαλωτίσει την περιέργεια και το ενδιαφέρον του κοινού και αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλα τα γνωστά στάδια, από τη σεζόν των εθνικών τελικών μέχρι τις πρόβες. Επίσης η καραμέλα της billie eilish έχει γίνει κουραστική αν και αυτό αφορά ολόκληρο το fandom και όχι τα κείμενα στο site σας. Συνολικά το άρθρο μου φαίνεται εντελώς άστοχο.

    Απάντηση
  6. Eurodisaster
    Eurodisaster says:

    Οι τάσεις στην pop αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς. Φέτος είχαμε τα 80s, του χρόνου μπορεί να είναι κάτι άλλο. Εγώ θα πρότεινα να δουλέψουν πάνω σε αυτό που ξέρουν να κάνουν (κάτι απλό και μελωδικό, αλλά όχι τόσο επαναλαμβανόμενο όπως το supergirl) και ν’ αφήσουν τα πειράματα με την ντίσκο και τη δεκαετία του 80, γιατί μας βλέπω να ρίχνουμε τρελό γέλιο πάλι, όπως το 2017 που ήθελε ο Κοντόπουλος να παράξει “σκανδιναβικό” ήχο (whatever that means) και βγήκε το This is flop. Επίσης, με επιφύλαξη, αλλά για να φτιαχτεί ένα καλό και ατμοσφαιρικό 80s τραγούδι δεν ξέρω αν θα χρειαστούν κάποια επιπλέον χρήματα για τα πνευματικά διακαιώματα των samples και loops. Να το έχουν κι αυτό υπόψη τους.

    Απάντηση
  7. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Νομίζω ότι ο,τι είδος και αν επιλεγεί σημαντικό είναι να είναι καλό στο είδος του. Για την ώρα θα ήθελα κάτι έθνικ αλλά σαν αυτά που στέλνει η Αρμενία κατά καιρούς (βλ. Qele qele Jan Jan lovewave). Το φετινό supergirl ήταν καλουτσικο αλλά έχανε πολύ με το βίντεο κλιπ. Στο διαγωνισμό όμως νομίζω θα πλησίαζε την 10αδα με ένα καλό στήσιμο. Ιδανικο θα ήταν να υπάρξουν 4-5 διαφορετικου στυλ και να επιλεγεί το καλύτερο στο είδος του από το τηλεοπτικό κοινό.
    Όπως και να έχει θετικό ότι ξεκίνησαν να δουλεύουν τόσο νωρίς. Κακή τους/μας επιτυχία!!

    Απάντηση
  8. Amesc
    Amesc says:

    Είναι μεγάλο ρίσκο να πας με κομμάτι τύπου 80s στη eurovision γιατί πολύ εύκολα σε χαρακτηρίζουν dated. Ακόμη και αν το φέρεις στα μέτρα της εποχής, που αυτό κάνουν όλοι έτσι κι αλλιώς, θα πουν ότι είναι αντιγραφή της dua lipa, του the weeknd κλπ. Η Ισλανδία φέτος είναι η εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, γιατί ο daði freyr τέτοια μουσική κάνει, δεν επηρεάστηκε από τις τωρινές μουσικές τάσεις, για αυτό και το τραγούδι και το perfomance του φαίνονται πολύ φυσικά.

    Υ.Γ. Καλά στη Ρουμανία είναι προφανές ότι πήγαν με ένα τραγούδι τύπου Billie Eilish. Για την Ελβετία πώς προέκυψε τέτοιο συμπέρασμα;;;

    Απάντηση
  9. Ανδρέας Τράσας
    Ανδρέας Τράσας says:

    Τη φοβάμαι την “επιρροή 80s” φοβάμαι μια βγάλουν κανένα ξεπερασμένο ποπ τραγουδάκι που θα περάσει απαρατήρητο
    Πρέπει να επιμείνουμε στο ethno pop dance αυτό μας ταιριάζει και αυτό θέλουν από εμάς
    Το μόνο στοίχημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι συνθέτες είναι να γράψουν ένα τραγούδι πιο δυνατό από το SUPERG!RL

    Απάντηση
  10. Μάριος
    Μάριος says:

    1ον. Καμία θετική ανταπόκριση δεν είχε το φετινό τραγούδι. Και όχι μόνο στα στοιχήματα. Σε ψηφοφορίες, κριτικές και σχόλια, οι αντιδράσεις ήταν από χλιαρές έως αρνητικές.
    2ον. Η νοοτροπία της “παραγγελίας” και της κουτοπονηριάς “να δούμε τι θα κάνουν οι άλλοι” είναι ο σίγουρος δρόμος προς την αποτυχία. Οτιδήποτε μπορεί να πάει καλά αρκεί να είναι γνήσιο και ειλικρινές. Τα προμελελετημένα τραγούδια ως αποτέλεσμα κοπτοραπτικής καταλήγουν σε φιάσκο.
    3ον. Η ΕΡΤ οφείλει να απεγκλωβιστεί από την τυποποιημένη προκάτ μουσική του Κοντόπουλου και τις προκλητικές απευθείας αναθέσεις με τα μετριότατα αποτελέσματα. Ανοιχτή πρόσκληση για τραγούδια για την Στεφάνια (προσωπικά δεν με έχει πείσει η ανάθεση ούτε σε αυτή, αλλά ας πούμε ότι ηθικά έπρεπε να την ξαναπροτείνουν), χωρίς κατευθύνσεις για το πως να είναι, και τελικός με 3 – 5 τραγούδια με επιλογή και του κοινού.

    Απάντηση
    • eurogreek
      eurogreek says:

      Μόνο και μόνο για να βλέπουμε τα γεμάτο τσατιλα σχόλια του Μάριου, dream team μέχρι να δύσει ο ήλιος. Γουστάρω απίστευτα που τρώγεται μες τα ρούχα του κ θα πρέπει να υποστεί τώρα κ δεύτερη χρονιά Κοντόπουλο.χαχαχαχα

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *